Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Göteborg, uke 1, dag 1
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Henrik har forlatt oss til fordel for kjærligheten, imigrasjon og Göteborg, og i framtiden kan det hende at vi kan regne med å faktisk få stoff fra ham. I motsetning til å ha ham rennende i gangene. Her følger i hvert fall første reisebrev fra ham.Ingen skal beskylde meg for ikke å komme overens med mennesker, kanskje ikke alltid like bra, men som oftest med en sunn mengde respekt og interesse klarer jeg å få de mest innbitte til å komme med en setning eller to. Det fins også få mennesker jeg misliker, samtidig som det fins ganske få jeg virkelig liker. De fleste mennesker synes jeg ikke spesielt om, verken negativt eller positivt. Det er ikke tilfelle med min förste kollektiv"kompis", la oss kalle ham Kalle.


Kalle er dum, på en måte som jeg ikke kan forholde meg til. Han går på en eller annen matnat-utdannelse på Chalmers her i Göteborg, og er sikkert en trollmann med en diode og et stykke vokspapir. Kanskje ler vennene hans av vittighetene han sikkert serverer, men det sier mer om dem enn om ham. Kanskje han ikke har venner. Eller kanskje alt dette her bare er oppgulp etter en dag med avskjed fra min kjäre, og en lengre stand-bytransaksjon på flyplassen. Ikke vet jeg, men det fins noe som heter karisma, og det må Kalle ha gitt bort da han ble født. Jeg hater ham, men i smug.

Første dag i Göteborg viste seg også å bli første dag med mitt aller nyeste hjertebarn, en Lambretta TV 175 fra 1960. For de av dere som ikke vet, er det en scooter fra den tiden da en scooter var en scooter, og ikke en sykkel med motor. Med fare for å erte på seg Vespa-fantaster, er det Lambretta som gjelder, ingen over ingen ved siden. Vespa er for forkröplede barnesinn med slunkne lommebøker. Så har jeg sagt det. Jeg skal fortelle mer litt senere.

Göteborg er en hyggelig by, eller "trevlig stad", som de sier her borte. Byen har lange musikktradisjoner, lange fotball- og hockeytradisjoner, og er dessuten det eneste stedet i verden der en neonfarget kanin får utfolde seg andre steder enn i forfyllede turistsinn. Jeg snakker selvfølgelig om Liseberg. Fortsatt er det stengt, men jeg kjørte forbi idag og fikk umiddelbart et barns önske om å rote meg inn i den verdenen igjen. "Årskort kr. 795" sto det på et tynt banner. Jeg får spare.

Fler impulser var det ikke å få på den korte tiden jeg hadde til disposisjon. Fölg med neste uke, hvem vet hva som skjer? Kanskje jeg er død, eller noe sånt...Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish