Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Redd av ikke no
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er påske hvert øyeblikk, og du vil garantert få trøkka ymse påskekrim til langt oppetter øra. Slik har det vært så lenge jeg kan huske. Som da jeg ikke var så gammel, og ikke fikk se slikt på tv. Skremmer meg fortsatt gjør det likevel.Egentlig var jeg ikke så veldig liten - i hvert fall ikke slik jeg husker det. At foreldra mine var særdeles strenge når det kom til hva vi unga fikk lov til å se på tv, vet jeg derimot at de var. Til langt opp i ungdomsskolen var det restriksjoner når det kom til tv-titting. Den gang hatet jeg dem for det. I dag kan jeg ikke gi mer beng. Selv om jeg ikke fikk se både det ene og det andre, føler jeg likevel at jeg fikk det jeg trengte. Som nødvendig påskekrim.


I og med at jeg ikke fikk med meg mer enn visse snutter, ble skremselseffekten desto større. Nemlig.

Malstrøm og Rød Snø - to av hva som ofte blir referert til som virkelige klassikere innen påskekrim på fjernsyn. Spør hvem som helst over tjue, og du skal se at de ikke begynner å se seg rådville omkring, og svette i hendene. Det var skumle saker.

Jeg så aldri noen av disse. Foreldrene mine trodde dermed jeg ikke skulle ta skade i sinnet. De tok feil, skammelig feil. De tenkte nemlig ikke på at det går trailere for hva som vises seinere på kvelden, og at enhver guttunge vet å snike bak sofaer, kroker, hjørner og det meste annet som kan snikes bak. Forbud grunnet dette er ikke bra for deg å se, gjør trangen til å se i hvert fall noe, desto større.

Gråtende dukker, gardiner som går nevrotisk til side, båter som kjører uten fører, skummel musikk med strykere, folk som henger seg... Alt dette så jeg. Jeg så litt av det, og var tvunget til å forklare resten oppe i mitt lille hodet.
Den dag i dag kan jeg ikke se sen porselensdukke uten at nakkehårene står. Jeg får svettetokter av blafrende gardiner.

Det er liten tvil om at jeg gikk glipp av selve krim-plottet. Blodspor og gamle damer med syke sinn holdt i massevis. En foreldregenerasjon feilslo metodene, og igjen sitter en generasjon som blir skremt av gardiner og dukker.

Uansett hvor mye påske det måtte være, uansett hvor mange krimmer som blir vist de neste dagene, kan du banne på at jeg vil bruke tiden på noe helt annet enn å se det. Ikke noe av det kan likevel skremme meg som nevnte serier jeg egentlig aldri så. Da ser jeg heller på Big Brother - det er skremmende det.

Dessuten har jeg en venn som har hele Twin Peaks-serien på video. Bob vil for alltid endevende våre skjøre sinn.Kommentarer fra brukere

Tone (Dildott) 05/02/2006 - 02:37

Hei :-) Dette likte jeg virkelig! Bra skrevet! Synd at du ikke fikk sett serien da den gikk. Tenker da på Malstrøm. Men også RØD SNØ er knakende bra da! Må si meg enig i at Malstrøm er noe av det meste skremmende jeg har sett i min barndom. Har lyst til å se det igjen! Er Maltrøm eller Rød snø utgitt på DVD. Rød Snø har jeg forresten selv på VHS. "Marerittet" er for øverig også bra. Har du noe mer info om det? Den serien med Kirsti Holmen og Tomas Von Brömmsen...

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish