Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Rampestreker - alltid på moten
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg husker det fortsatt helt klart. Endre og jeg hadde funnet en gammel lommebok og fylt den med papirlapper så den skulle se velfylt ut. I ene enden hadde vi festet en tråd, en lang tråd, og vi hadde søkt tilflukt bak en busk for å se hva som skulle skje. I all vår uskyldighet frydet vi oss stort, og i magen romlet nervene. Jeg tror vi var redde for at de skulle ringe mamma.

Rampestreker heter det til elleve års alder, da går det over til å bli småkriminalitet. Da jeg var liten benyttet vi oss av klassikerne, du husker sikkert ringepåogstikkeav-leken eller isopor på vinduet, kokos og franske mansjetter. Det var like moro hver gang, men med små variasjoner. Istedet for å bare ringe på, brukte vi elektrikertapen til Endres stefar og inkluderte hele gården i leken. Vi varierte isoporleken med å sprenge postkasser, skyte joggere med binders og duer med luftgevær. Vi ble aldri tatt, bortsett fra den ene gangen da en gammel gubbe slo ned Endre. Uansett er vi enige om at det var en god barndom.


Nå er klassikerne på en måte glemt. Istedet for å moro seg på andres bekostning, går barn og unge rundt og svimeslår og voldtar hverandre, gutter som jenter. Istedet for sprettert, kniv. Vi hadde isopor, de har steiner. Vi ringte på og stakk av, de ringer på og venter. Sånn er det i hvert fall i tabloidene, og jeg ser ingen grunn til ikke å tro på sladderpressens svartmaling av det "nye samfunnet". Men jeg kommer også med en liste over hva dere kan gjøre istedet, en gammel og klassisk liste fra den tiden da man måtte tåle steken, og da du kanskje ikke måtte til barnevernet hver tredje måned. Vi kaller dem bare rampestreker:

1. Ringepåogstikkeav

Ganske merkelig at det aldri har hett noe annet, i og med at det er så moro. I bunn og grunn forstår man hva det går ut på, men finn på dine egne variasjoner. Kanskje du er en elektrikerspire? Skru opp ringetavla sånn at det ikke går å skru av ringeklokkene uten å bli teknisk. Ring på et bestemt tidspunkt hver natt, men forskyv det hele annenhver dag så du får se om noen står og venter på deg osv. Det finnes ikke grenser.

2. Isopor på ruta

Har egentlig aldri hett noe annet, men er også veldig underholdende. Ta et tips fra profesjonelle: Planlegg fluktrute og balanser gnissetiden med tiden det tar å komme seg unna. En mer direkte måte å finne på pøn, og en som garantert stempler deg som pøbel i nærområdet. Oppfør deg pent på skolen, så får du ingen problemer senere i livet.

3. Lommebok i bånd

Garantert det mest uskyldige som går an å finne på. En velfylt lommebok er kanskje artig, men tenk deg en velfylt lommebok som forsøker å kommer seg unna! Pass på pensjonister, de har nemlig vært med på leken før, og de tar ikke fem flate for å tråkke på tråden din og stikke av med lommeboka, overbevist om at den inneholder et års midler til kattemat.

4. La oss bare kalle det skyting

Blåserør, sprettert, dorull-katapult og papprør i alle størrelser. Det meste går å skyte noe ut av, og her kommer vi inn i den store gråsonen mellom rampestreker og kriminalitet. Mamma pleide å si at jeg skulle passe på øynene, men jeg hadde aldri hørt om noen som ble truffet der, så hver dag gikk jeg ut i strid med vidåpne glugger, som det het på den tiden. Jeg antar at jeg var heldig.

5. Spruting og generell forvirring

Stein Are og jeg klatret opp i trær for å forvirre pensjonister. Med sprutflasker og kamuflasjeklær, eller i det minste noe som liknet utøvde vi terror på de gamle, Terror i form av forvirring.
- Hallo! pleide vi å rope. Kanskje ikke det mest fantasifulle, men jeg husker at vi lo så vi holdt på å dette ned. - Hallo! lokket gjerne pensjonistene nærmere, og da sprutet vi. Får meg til å knise fortsatt.

Pøbelstreker og sånt som fysisk går ut over andre er ikke morsomt, om det ikke er originalt. Kokos er utbrukt, franske mansjetter kan bare brukes i utrengsmål, og hvem bryr seg om lårhøner når vi har krig i Europa? Finn på dine egne streker, tegn og fortell og send inn til oss i Propaganda! De beste blir premiert, men da må de være dritbra.
Kommentarer fra brukere

kenneth 30/03/2009 - 11:56

hehe det er ganske kult å teipe fast ringe klokker så det piper hele tiden

lars erik 12/02/2008 - 18:49

omg

Tommy 27/11/2007 - 14:05

Vi ringte kona til Inspektøren på skolen. Vi fortalte at vi var fra televerket (som det het på den tiden)

sanne 13/01/2006 - 16:27

bra...

mina 03/04/2002 - 11:19

en bra stil! vekker opp minner! supert

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish