Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Å glede seg over de små ting
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Barn har en fantastisk evne til å ha det fett og bli hysterisk glade over det minste. Regn er gøy, for da blir det søle, snø er bare morro, solskinn er like bra. Barn er kanskje de eneste i verden som liker slaps.

Når man blir voksen, begynner derimot ting å bli kjedelige. Det meste er faktisk kjedelig, med mindre det innebefatter attraktive mennesker av det motsatte kjønn og større mengder alkohol. Kanskje man trenger å legge vekk alle intellektuelle ting i bakhodet og lære seg å ha det gøy som barn igjen??

Her er noen ting som var kjempemorro som liten, men som på en eller annen måte mistet glansen etterhvert:

Ender
Å mate ender, eller bare se på dem, kunne holde meg opptatt i timesvis som liten. Nå for tiden er ender noe man knapt nok registerer på vei fra et sted til et annet, og hvis man registrer dem er det jo bare noen teite fugler. Bruk etpar timer på å studere endene, gjerne med en liten brødpose. De er faktisk ganske gøyale, vaggende dumme dyr. Hvis du bor i Oslo er spotten å gjøre dette på Cuba (langs akerselva). Der finnes det nemlig en aldri så liten foss, som man lett kan lokke endene ned i med en stykke brød. Huhei hvor det går!! Morro helt gratis.


Pappesker
Jeg var som liten svært fascinert av pappesker, av den store typen vel og merke. Nå til dags assosieres de vel mer med flytting eller brudd med kjæresten, og det er jo som kjent ikke gøy i det hele tatt. Man må derfor omkople hjernen til en mental alder på rundt fire år. Og da kan en pappkasse bli hva som helst. Med en kniv kan den lett omformes til et lite hus, eller kanskje en skummel hule. Eller en tidsmaskin.

Snø
Snø er stort sett en pain in the ass. at det begynner å snø betyr at det er kaldt og ekkelt, lenge til sommerferien og dårlig med utepils på enstund. Men med gummibukser str. XL og endel ullgensere kan det imidlertid bli morro. En spade er alt man trenger for å lage store snøhuler og tunneler, og rompebrett er heller ikke å forakte. En skikkelig snøballkrig med hele nabolaget kan være vanskelig å arrangere, men det er verdt det. Faktisk.

Gravemaskiner
Da jeg var liten var en gravemaskin omtrent det fineste jeg visste om. Den var på en måte mere menneske enn maskin, og handlet på egne vegne. Som voksen vet man at gravemaskiner ikke er noe fett. Det er tjukke,ubarberte menn som plystrer etter damene og drikker førti liter cola om dagen som sitter i førerhuset, mest fordi de glemte å ta utdannelse.
Hvis man klarer å bli inderlig opptatt av en gravemaskin, til den grad at man synes det er kjempespennende å studere dem, kan man sies å være godt kurert for voksenlivets blaserte kjedsomhet.

Politibiler
Ettersom man vokser opp fortoner barndommens kjøredoning seg mer og mer som noe skummelt man helst unngår, da de assosieres med særdeles ubehagelige opplevelser og førfølgelse av min ikke helt norske kjæreste. Men tenk, hvis du snakker ekstra pent til politimennene får du kanskje se på politiradioen, eller tilogmed en orntli pistol. På den annen side, et bråkjekt "Onkel, få se på pistolen din" kan lett føre til en kjapp arrest. Det er ikke alltid like lett å være voksen.


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish