Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Fuktig lunsj på Irland
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var mandag, fyllesyken hang som et tungt teppe foran øynene, og jeg sleit med nerver og noia som sedvanlig. Den eneste forskjellen på hver eneste mandag morgen jeg kunne erindre var at jeg denne gang var i Dublin, og det slo meg med ett at min eneste mulighet lå i å dra direkte til sakens kjerne. Jeg måtte med andre ord på whisky-destilleri. Eller som man sier på Irland whiskey-destilleri. Av Mats Schjølberg Ulshagen


(Vi oppfordrer selvsagt ingen til å drikke whiskey, og ønsker på ingen måte å reklamere for alkohol. Artikkelen er ikke betalt av noen, og vi i Propaganda.net synes ikke det er tøft å drikke i det hele tatt. Fyll er dumt. Bare si nei, ok? Eh, ja... dermed bør advokatene våre være fornøyde, og vi kan fortsette med artikkelen. Red.anm.)

Etter noen telefoner hadde vi fått kontakt med noe som het Cooley¿s Distillery Plc, og vi var hjertelig velkommen til å besøke dem. Dette satte vi selvsagt enorm pris på, og vi bestemte oss for å dra opp med det samme. Direktøren, John Teeling, kunne fortelle at det nok lønnet seg å ta intervjuet og omvisningen dagen etter, men dersom vi kom opp skulle han selvsagt møte oss på togstasjonen, og få oss «settled in» som det heter.


Glimrende mente vi, og tømte rommet vi hadde leid i Temple Bar-distriktet til fordel irsk bondeland og produkter med akseptabel alkoholprosent.

Cooley¿s Distillery ligger i Dundalk, tett opp til den nordirske grenseovergang. Området er kjent for sin sympati for den irske frigjøringskampen i Nord-Irland, og det er etter sigende mye våpen og mange IRA-menn i fjellene, landsbyene og områdene rundt Dundalk mot grenseovergangen. Mens konflikten sto på som verst het da også veien fra Dundalk og inn i Nord-Irland Sniper Alley på grunn av alle snikskyterne som lå på lur langs den.

Henrettet
«If you see up there, you can clearly see one of the British watchtowers!» forklarte vår mann Teeling mens han kjørte oss gjennom det vakre landskapet. Han pekte videre på et sted hvor to engelske soldater var blitt henrettet etter å ha beveget seg over på irsk territorium og han forklarte hvor seks unge menn var blitt hengt av protestanter til skrekk og advarsel.
«This area has a long and troubblesome history.» sa Teeling videre, mens speedometernåla beveget seg godt over 100 mph.

Mitt reisefølge Thomas og Jørgen hadde sovnet, og jeg var den som måtte vise ansvar og forsøke å redde smulene av ansikt vi hadde igjen. Møtet på togstasjonen hadde nemlig ikke vært all verdens. Han hadde stått lenge og sett oss an, nærmest sikker på at det måtte være en feil, før han omsider hadde slentret bort til oss og spurt: «You are the journalists?»

Her må man kanskje legge raskt til at engelske journalister er «oppdratt» til alltid å stille ulastelig antrukket, helst i dress, skjorte og slips, og jeg har flere ganger merket at det faktisk har en del å si om man følger den tradisjonen eller ikke. Vår whisky-mann virket i så måte temmelig negativ da han møtte tre fyllesjuke, ubarberte slasker med hver sin bag over skulderen.

«In that case, here¿s my card. Do any of you have one?»
Det virket vel strengt tatt ikke som om han faktisk ventet å få et bekreftende svar på spørsmålet, og vi hadde ingen intensjoner om å skuffe ham i så måte. «Well then.» sa han bare og slang tingene våre bak i bilen.

Flytende føde
Vel en time senere var vi i Dundalk sentrum, og han lurte på om vi var sultne. Det var vi da selvsagt, og vi stoppet et sted for å innta lunsj. Lite visste vi at «Are you hungry?» i Irland, vel så gjerne kan bety «Do you wanna get arseholed on whiskey?», og etter å ha inntatt fem, seks glass flytende føde var vi alle sammen temmelig «ute å kjøre».

Vi forsto etter hvert at herr Teeling slett ikke hadde noe i mot vår noe utradisjonelle tilnærming på det journalistiske arbeid, og han understreket dette ved å ringe en eller annen på mobiltelefonen sin og si: «Ms Monaghan, John here. I¿ll take the rest of the afternoon off, and show the Norwegians around. We¿ll all be in tomorrow.»

Glimrende, sa vi, og mente det i det direktøren sa at han skulle betale. Resten av ettermiddagen var en gedigen, sponset fyllekule, bare avbrutt av noen bilturer omkring til kjente attraksjoner eller konfliktområder, samt middag senere på kvelden. Også betalt av vår mann med Visa-kortet, John Teeling. I det hele, en svært glimrende mann.

Det eneste vi egentlig trengte å gjøre var å nikke anerkjennende hver gang han kom med en runde fra en av hans flasker, samt notere litt av de tingene han lirte av seg i forhold til skotsk whisky og whiskeyhistorikk. Hvilket jo på sett og vis var hva vi var kommet for.

Fortsetter herKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish