Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Posten, McDonald´s og en og annen kondom forts.
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Dette er veldig interessante tankeganger. Detaljrikdommen i barns hukommelse lagrer slike tilsynelatende uviktige hendelser, for å dra dem fram igjen etter at man selv har tilegnet seg kunnskap. Jeg husket til og med at det var en black jack.

Imidlertid slår slike minner også ut negativt. For eksempel den første dagen man virkelig forstår hva McDonald´s er. Inntil denne dag har man levd på illusjoner. Mange av dem er knyttet til Ronald, mens de aller fleste er knyttet til verdens beste hamburger. For eksempel oppdager man at Ronald verken har laget oppskriften, lager fete bursdagsfester eller finnes i det hele tatt.


Han er et pr-påfunn for at sånne som en selv skal kjøpe flere av verdens liksom beste hamburgere. Som barn trodde jeg at hamburgerkokkene måtte dra over there for å studere i flere år før de fikk godkjennelse av Ronald til å mekke burgere i nedre slottsgate. Sannheten er vel snarere det motsatte.

McDonald´s har de minst stimulerende arbeidsmiljøer, gir lavest lønn og utnytter drabantbyungdom mot alle gjeldende konvensjoner. De eneste som tar jobbene er fysioterapeuter fra Drammen som ikke har kommet med på reality-tv riktig enda, skitten innvandreryngel fra Romsås med buffalosko og mørke framtidsutsikter og en og annen ulykkelig sekstenåring fra Snarøya som pappa ikke hadde plass til i bedriften. Minnene fra barndommen om verdens beste burger og Ronald måtte fortrenges med hensyn til egen psykisk helse da jeg forsto denne sammenhengen. Det er ufaglært white trash pluss noen etnisk orienterte som lager Mc´ern-mat.

Helt til slutt vil jeg minne om hvor fantastisk postvesenet så ut for meg som et lite, sykelig nysgjerrig og innpåslitent barn. Voksne mennesker putter konvolutter ned i røde bokser. I løpet av maksimum et døgn er konvoluttene fremme på destinasjonssted hvis riktig merket med adresse. Magic.

Sammen kjenner vi sannheten dere, la oss rope i kor: På posten jobber de som ikke fikk jobb på Mc´ern! De henter post fra de røde boksene, kjører dem til en sentral hvor en haug tidligere McDonald´s-søkere sorterer etter postnummer. Deretter kjører noen riktig (og feil) sortert post til riktig (og feil) flyplass. De blir igjen sendt videre fra flyet med nok en postkjører til enda en sentral hvor flere jobbsøkere sorterer. Derfra kjører det vi kjenner som postmenn posten til kassa vår.

Posten sendes ikke, den blir kjørt av disse menneskene. Mindre magisk kan ingenting gjøres.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish