Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
KØDDERINGING
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Alle har gjort det, og alle syntes det var gøy. Telefonlinjenes inntog i det/de ganske land åpnet til da uante muligheter for pøbelstreker. Vi snakker selvfølgelig om kødderinging.


Før telefonen ble allemannseie, var jævel-unger i alle aldre hensatt til pøbelstreker av mer fysisk natur. Også da var situasjoner hvor man slapp å møte sitt offer face-to-face klart å foretrekke. Man ringte på og stakk av, la tomme lommebøker på gata mens man selv satt bak busken og venta, sprengte postkasser og så videre. Noen av disse aktivitetene vedlikeholdt populariteten også etter at telefonisk kontakt ble mulig, men kødderinging ble snart favoritten.

Det mest geniale med å bruke telefonen som verktøy i slike sammenhenger, er muligheten til å lure andre mennesker opp i stry så det griner, og det på en mye mer gjennomført måte enn tidligere. Man står fritt til å utgi seg for å være andre personer, og hvis man har planlagt spøken litt, er det umulig for offeret å gjennomskue svindelen. Dette innebærer selvfølgelig først og fremst at man må tørre å dra spøken så langt at det blir morsomt, samt at man må kunne holde latteren tilbake under samtalen. Men, hva er egentlig problemet? Man sitter tross alt ikke i samme rom som den man ringer, og det er helt opp til en selv hvem og hvordan man er. Ringe Ari Behn, presentere deg som Lars Grønnerød, og tilby han et hekto god-pulver? Det fikser du. Ringe Lars Grønnerød, presentere deg som Ari Behn, og si at du har raggsokken han glemte på nachspielet? Null problem. Her er det bare den mye omtalte fantasien som setter grenser, sammen med moralske skrupler, om du er i besittelse av slike.


Propaganda bestemte seg for å gjenoppta barndommens favoritt-aktivitet. Hva kunne vel da være bedre enn å prøve og skape litt misnøye og baksnakking mellom våre konkurrenter blant gratis-magasinene? Først ut var Spirirt og Natt&Dag. N&D´s musikkredaktør Audun Vinger ble oppringt av "Thomas Talseth, redaktør i Spirit". Sistnevnte var svært interessert i Vingers mening om en ny two-step skive, da Vinger og N&D var forbilder av dimensjoner, og de nødig ville skrive noe som ikke var i samsvar med N&D´s anmeldelse. Høydepunkt fra samtalen:
"T.T: Ja, Natt&Dag er jo selvfølgelig det store forbilde for oss her i Spirit...
A.V: Jasså...? (med dårlig skjult fornøydhet i stemmen)
T.T: Ja, og du er jo mer som en guru og farsfigur å regne, for oss plateanmeldere!
A.V: ...øh...jasså...? (mer usikker nå)

Latteren truet med å bryte ut flere ganger under samtalen, men ble holdt tilbake til Vinger fikk stalker-noia, unnskyldte seg med at han måtte rekke bussen, og la på.

Vi ga oss ikke her. Melk og Scooter sto for tur. Ole-Jørgen Borg, redaktør i Melk, ble oppringt av Tom Arild Haugen, redaktør i Scooter. Sistnevnte magasin har sikret seg rettigheter til årets Quartfestival, men hadde bestemt seg for å droppe rockekonsertene. Denne delen av festivalen ble tilbudt Melk på en smått lysky måte, noe Borg var svært interessert i. Han la derimot fram veldig mange formelle problemer ved en slik avtale, og kunne umulig ha blitt imponert av Haugens forretningssans og evne til å forhandle... Et møte ble løst avtalt, og "dette skulle nok gå i boks, Borg!".

Den nye teknologien har også utvidet mulighetene for bølling. Tekstmeldinger, e-post, og så videre bare øker sjansen for litt fandenivoldsk moro. Begge våre offer fikk en bonus i form av sms-meldinger, som dessverre forble ubesvart. Vinger fikk en forespørsel om å "henge ut litt, ta en kaffe eller noe?", mens Borg ble spurt om telefonnummeret til musikkredaktøren i Melk, som visstnok hadde vist interesse for å begynne å skrive for Scooter isteden. Den manglende responsen på meldingene ødela riktignok litt av morroa. Men ikke mye!

Bølling som dette er som sagt en kilde til ubegrenset moro, men man må ha litt kritisk sans i forhold til hvem man kontakter, og hva man gjør. Den gyldne regel er at man ikke kødder med mennesker man ikke vet tåler en spøk, svake mennesker skal man la være i fred. Ting som å starte grensekriger er vel strengt tatt heller ikke særlig moro, ihvertfall ikke utenfor Norden. Aller helst skal man blinke ut noen som fortjener å bli litt jekket ned, og sånn sett gjør man de bare en tjeneste. Ikke dermed sagt at jeg mener noen av de nevnte i denne artikkelen er oppblåste blærer, som må rives ned fra pidestallen. Men jeg har ikke nektet for det heller.

Følg med i Propaganda fremover, da vi i hvert nummer vil ha forslag til, og eksempler på, måter å kødde-ringe/skrive. Vårt brev til Håkon Magnus, der vi pent spurte om ikke han kunne tenke seg å anmelde trance (ingen på Propaganda har lyst på jobben, og "Johnny fra Stovner" burde jo ha kompetansen), ble riktignok ikke besvart på tilfredsstillende måte. Men Propaganda gir ikke opp. Kanskje er det ditt nummer vi ringer neste gang?Kommentarer fra brukere

Pig Fucker 13/02/2002 - 17:37

Hmm...jeg vil ha en middels bra artikkel...til skolearbeil men finner faen bare sånne lange 6'er tekster...Hjelp

Funky Nigga 13/02/2002 - 17:35

Lol denna her vart før lang til et je kunne bruke den til skolen...lag dritekster da folkens...

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish