Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Vårens iboende faenskap
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sola skinner og Norge forandrer seg på 1-2-3 til et sted der folk snakker med hverandre, leker i parkene og ler offentlig. Enhver turist blir overbevist om at vi egentlig er kosmopolitter, og plutselig er landet vårt et fint sted å være. For noen heldige jævler.


For mens skolelever, russ og studenter klager høylytt over eksamener og hvor fært de har det i mai, sitter jeg på kontoret og misusnner dem av hele mitt hjerte. De ligger strødd rundt i enhver park der de koser seg, griller og spiser is. Mens jeg sitter innestengt foran en datamaskin, og når jeg endelig slipper unna, gjesper mine tidligere venner og sier at de ikke gidder mer. De har jo sittet der i sola i mange timer allerede. I og med at mine såkalte venner er studenter eller har jobber sånn litt når de vil, føler jeg meg grusomt alene og forlatt. Kontorvinduet vender ut mot en motorvei, og sola skinner ubarmhjertig inn av vinduet. Bare et par hundre meter nede ligger en sole-seg-park , og når jeg passerer de solbadende sånn i sju-tida, ser jeg at det er de samme menneskene som har ligget der helt siden morgenkvisten. Med et teppe og en eller annen form for studiebok som alibi.


Overalt hvor jeg snur meg er det folk som lovpriser våren i høye toner, mens jeg går og banner til meg selv. Skulle ønske det var vinter og slaps og kaldt, så alle disse studentene måtte sitte inne på en kald lesesal. Kontoret er da i alle fall deilig og varmt, faktisk holder det en gode førti grader akkurat nå. Min kontorkamerat nyser og snufser over høye pollenverdier og svetten renner av oss begge to. Forøvrig en svært lite feminin detalj. Å gå over veien for å handle lunsj blir plutselig dagens høydepunkt, to bittesmå minutter i solen også for meg. Men lykkefølelsen varer ikke lenge, det meget krevende barnet propaganda roper nemlig høyt og skjærende på mat, mat, mat!!!

Igjen går mye energi med til å hate studenter og skoleelever intenst. Ikke bare kan de leke nesten hele dagen, de har også en drøye to måneder sommerferie å se fram til også. Etter å ha vært noen år borte fra skolen fortoner videregående seg selvfølgelig lekende lett, så jeg sitter og puser med ideen om å gå litt på skolen omigjen. Ikke for å lære så mye, men jeg har ikke forstått før nå hvor bra vi egentlig hadde det der.

Neste vår, altså. Da tar jeg permisjon fra jobben for å gå på skolen, ha eksamen og kose meg med park, bading og sommerferie. He-he.
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish