Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
EKSAMEN - VÅRENS VAKRESTE EVENTYR
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er ikke alle som kan være ute å nyte sol, lettkledde jenter og pollen denne våren. Propaganda har hørt noen rykter om at det er eksamenstid, og i den anledning har vi tatt turen ut for å samle opp noen heite eksamenstips som en liten trøst til alle dere som sliter.


Våren er en kjip tid å ha eksamen. Du sitter inne og studerer integraler, empiriske konsekvenser og markedsanalysemodeller mens 17. mai flaggene strykes, shorts finnes frem og de første grillene tennes opp utenfor. Menmen. Det er ikke noe å fortvile over. Tusenvis av andre studenter er i samme situasjon som deg. Og ingen har råd til å stryke. For moren din har vel fortalt deg hva som skjer med folk som stryker til eksamen. De taper et år av livet sitt, mister alle pengene sine, havner på skråplanet og senere på kjøret, før de ender opp i kommunal bolig, mister all verdighet og dør. Så for å unngå at dette skjer med Propagandas lesere har vi snakket med en del ex-studenter og fått hjelp til å utforme en hendig liste med punkter du bør tenke på før du går opp til eksamen. Les den, lær den og forstå den! Det er tross alt din fremtid det handler om.


* Nøkkelen til suksess, i livet så vel som i utdannelsen, ligger i god forberedelse. Sett opp en leseplan, organiser tankekart og forelesningsnotater i kronologisk rekkefølge. Fordel eksamenslesingen over flere uker og sørg for å få en god spredning i stoffet. Da går du ikke lei så lett.

* Har du utsatt all lesingen til de siste dagene er heller ikke det noe problem. Ta hele driten da.

* Sørg for å være utsovet og i god form. En god eksaminand er en uthvilt eksaminand!

* Hvis du ligger etter i lesingen er det der med søvn egentlig ikke så farlig. Bruk tida på krampepugging. Sove kan du gjøre etter eksamen.

* Eksamensnerver er ikke bra. De gjør deg stresset og ufokusert under leseprosessen og forverrer innsatsen din. Merker du at presset blir for stort, sett deg godt tilbake i stolen, ta en fem minutters hvil og tenk på at det er et liv etter eksamen også.

* Er det to dager igjen og du ennå ikke har fått eksamensnerver har du et problem. Det betyr at du ikke har lest annet enn Donald de siste dagene. Tenk på hvor mye penger du taper på å stryke og sørg for å være skikkelig nervøs før du åpner boka for første gang.

* De siste 24 timene før eksamensstart skal brukes til rekreasjon og hvile. Ta gjerne og kikk litt over notater og kos deg med tankekartene, men uten å bli stresset eller tenke på alle de tingene som kan gå galt. Husk; i bunn og grunn er studier bare ren moro.

* Eventuelt kan du la være å sove de siste 24 timene. Du kan ikke regne med at du i det hele tatt er gjennom pensum døgnet før eksamen starter. Hell innpå Battery, drikk kaffe og spis nandrolon hvis det er det som skal til for å holde deg våken i 30 timer til.

* Vit at når du setter deg på din anviste plass i eksamenslokalet så er det du som er sjefen. Ikke la nerver, vanskelige formuleringer i oppgavene eller noe annet ta kontroll over deg. Du har lest godt, du kan stoffet, og kommer til å score høyt. Tenk positivt!

Vit at når du setter deg på din anviste plass så er det ingen vei tilbake. Sats på at sensor er snill og skriv så mye svada som mulig. Ikke alt kan være feil. Prøv å holde deg våken og bevisst mesteparten av tiden. Og skulle alt annet slå feil, så er det ingen som ser deg fiske opp jukselappen av lomma når du er på do. Lykke til!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish