Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
555 - telefonterrorens edle kunst
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Av Tonje V. Aasheim
Enten du velger å stønne og legge på, komme med slibrige meldinger til ensomme kvinner, eller bestiller ansjos-pizza til mennesker du ikke kan fordra - telefonen er uansett et ytterst nyttig redskap å plage folk med. Den teknologiske revolusjonen har ført til uante muligheter for telefonterrorister; fra mobiltelefon og voice-mail til obskøniteter over fax til ditto E-mail - nå har vi en enorm palett å bruke til å terrorisere folk. Propaganda stiller derfor spørsmålet; var Alexander Graham Bell egentlig en stor sadist...?Med de økte mulighetene teknologien bringer må man også utøve større forsiktighet. Anonymiteten telefonlinjen har gitt oss er en saga blott, for nå har mottageren ofte muligheten til å se nummeret til den som ringer. Vel, for den profesjonelle telefonisten finnes det alltid smutthull - det er ingen grenser for hva man kan gjøre utrustet med en telefon...

For selv om snakkelinjene som reklamerer i Søndag Søndag kanskje har tatt støyten for en del telefon-offer, er telefonlinjen fremdeles en yndet tumleplass for orale terrorister. Radiostasjoner morer seg jevnlig med å ringe opp intetanende offer, noe ¿shock-jocks¿ som Espen Thoresen og amerikaneren Howard Stern (Kjent fra filmen Private Parts) harperfeksjonert.


Sistnevnte har i tillegg en horde av hardbarkede fans som har gjort det til en sport å ringe opp ymse innringnings -program bare for å rope Howard Stern rules!!, og legge på. Den hittil mest iherdige telefon-terroristen er den rabiate Captain Janks, som fra tid til annen ringte opp CNN´s Larry King, bare for å spørre gjestene usaklige spørsmål om Stern.

Høydepunktet i karrieren hans kom når han klarte å lure produsentene for Jerry Lewis´ årlige innsamlingsaksjon til å tro at han var Larry King. Janks brukte flere dager på å overbevise produsentene om sin falske identitet, og fikk til slutt (som den eneste ¿kjendisen¿) ringe inn til programmet - bare for å spørre: ¿Hva synes du om Howard Stern?!¿ Captain Janks moret seg også med å plage radio-nonnen Mother Angelica med spørsmål som ¿ville du latt Howard Stern tenne på fjertene dine...?¿ Imens fordrev Howard selv tiden med å ringe hjem til kjendiser som Chevy Chase, og peste dem live på lufta...

Her hjemme har vi nevte Thoresen i NRK-huset - Radio 1s Espen Eckbo, Baste Bolstad og Ine Jansen, som samlet sammen teleterroren sin på en cd kalt Utsolgt For Fiskekaker. Men den norske pioneren på området må ha vært Rolv Wesenlund, som på tidlig `70-tall ringte rundt i en plateserie kalt Hørerøret, og bl.a. spurte om han kunne feire dimmefesten på Speilen. Et gjenhør med disse gamle slagerne vitner om en svunnen tid da Wesenlund fortsatt var hysterisk morsom...

I grannlandet har de radio-akrobaten Hassan, som terroriserte uskyldige svensker i en rekke år, og på flere cd´er - mens amerikanerne ellers stort sett går like langt som Howard Stern.

The Jerkey Boys går ikke av veien for å true ansatte i Pizza Hut på livet (¿You poisoned my family - I kill ya, ya bastard!!¿), spørre om reparasjoner på tennisball-maskiner som har blitt brukt til analsex - og stort sett skremme, plage og skjelle ut folk. Jerky -gutta har plaget USAs befolkning via flere cd-er, med så stort hell at de til og med fikk sin egen spillefilm i 1994. Filmen sank som et lodd, mens platene solgte som aldri før...

Telefonterroren har også et annet marked; på piratkopierte ¿bootlegs¿ som ofte går enda lengre enn det selv Stern og The Jerky Boys presterer...

Telefonens historie er stappull av uskyldige ofre for telefonterroren. Den mest legendariske av dem alle er hissigproppen Louis ¿Red¿ Deutsch, som atpåtill fikk trakkaseringen spilt inn på et piratkopiert lydbånd. Heavy Metal-bandet Antrax brukte til og med deler av det famøse Red-båndet på platen Attack of The Kiler B´s i 1991.

Så hva er historien? Vel, en ukjent skøyer morte seg over lang tid med å peste den aggresive bareieren Red over telefonen, og tok opp alle samtalene på bånd. Det hele begynte uskyldig med at telefon-terroristen ringte baren og spurte etter folk som bl.a. ¿Stu Pid¿ (Stupid) og ¿Ben DeBanana¿ (omtr. bøy bananen). Det tok ikke lang tid før hissigproppen Red mistet besinnelsen over terroren, og truet med å drepe innringeren hvis ikke samtalene stoppet.

Etter hvert spritet Red opp konversasjonen med gullkorn som det er like greit å avholde seg fra å gjenta på trykk. Telfonterroristen lot seg snart også proviosere, og en vebal verdenskrig uspilte seg mellom dem - alt på lydbånd. Den hysteriske kassetten har etter sigende inspirert en rekke til liknende ablegøyer. Ikke minst The Simpson-skaperen Matt Groenig, som i følge ryktene hørte båndet før han lot Bart terrorisere bareieren Moe på samme vis.

Her hjemme er det også en rekke mennesker som morer seg med å plage venner, kjente og ukjente med god hjelp av Telenor. Et par år tilbake holdt den daværende vaktmesteren i Det Norske Hus, Thorbjørn Jagland en internett-konferanse med velgerene (¿Pizzaparty med Jagland¿ i regi av aksjonen Folk For Jagland), og ikke engang på nettet får man være i fred fra tele-terrorister.

En skøyeraktig hacker brøt seg inn på data-anlegget, og begynte å svare på spørsmålene for statministeren. Når en velger lurte på om ikke innvandingsstoppen burde oppheves, ble svaret ¿Med Homøopati funker alt. Da skal vi nok få bukt med innvandrere og økonomien også¿. Når en annen velger skrev inn og spurte videre om innvandring, svarte hackeren på vegne av statsministeren; ¿Du visste kanskje ikke at jeg er av pakistansk opprinnelse?¿ Og så videre. Enkelte syntes stuntet var ustyrtelig morsomt, andre mente det grenser mot ren mobbing.

Omtrent samtidig med ex-statsministerens uheldige internett-konferanse banket det på døren til en 49-årig trønder. Representanter for byens begravelsebyrå hadde fått en telefon fra broren til ¿avdøde¿, og ville gjerne hente liket. Problemet var at trønderen levede i beste velgående. Ryktene om hans død var betydelig overdrevet, han hadde bare blitt offer for en mindre morsom telefonterrorist...

Det er kanskje verdt å merke seg bak øret at det som er uskyldige pek for en person, lett kan blir store lidelser for en annen. Aberet med telefonablegøyer er jo at man kan dra spøken for langt, og da kan man stå i fare for å bli straffet for oppfinnsomheten (Hei på deg, Høgda!). I april i fjor ble en tegneserietegner fra Tokyo arrestert, mistenkt for å ha ringt over 24 000 (!) terror-telefoner til et blad som nektet å publisere arbeidene hans.

Like etter ble en 55 år gammel kvinne fengslet for å ha ringt 28 000 ganger til en tidligere lærer, for å klage på mishandlingen hun mente at hun hadde blitt utsatt for på skolen. En 42 år gammel japansk mann var også i søkelyset for å ha ringt opp eks-konen sin 113 000 ganger i løpet av 17 måneder. Kall meg usosial, men etter de første 1000 gangene hadde jeg nok koblet på telefonsvareren min. Eller byttet nummer... Skulle lovens klamme hånd stramme grepet om deg har du trolig gått over grensen - men husk; blir du arrestert har du jo rett til å ta èn telefonsamtale...

10 FILMHØYDEPUNKT I TELEFONTERRORENS HISTORIE:

På film har folk flest det fiktive retningsnummeret 555, som Hollywood standardisere når publikum til stadighet ringe opp numrene de hørte på kino. Vel, vi har plukket ut en bunke med høydepunkter i filmhistorien, og de er her;

1 .When A Stranger Calls (1979 - Regi: Fred Walton)
Den slibrige: Barnevakten Carol Kane blir terrorisert av en pervo som til stadighet ringer og stønner ¿har du sjekket barna?!¿ - til slutt oppdager hun at telefonen kommer fra barnerommet i etasjen over henne. Uhu!

2. A Nightmare On Elm Street (1984 - R: Wes Craven)
Den overnaturlige: Det er ikke bare i drømme pizzatrynet Freddy Krueger slår til, her klarer han såmenn å få tungen gjennom telefonrøret, også. Snakk om slibrig oppringning!

3. The Cable Guy (1996 - R: Ben Stiller)
Telefonsvareren: Den ytterst innpåslitne kabelmannen Jim Carrey bestemmer seg for å bli Matthew Brodericks venn, koste hva det koste vil - og legger bl.a. igjen ørten beskjeder på telefonsvareren hans. En effektiv metode godt utprøvd av ymse mødre.

4. Denise Calls Up (1996 - R: Hal Salwen)
Døden over telefon 1: En rekke venner holder kontakten utelukkende gjennom telefonen, selv når en venninne blir spiddet av radioantennen på bilen under en samtale i mobiltelefonen! Alle er for opptatte av å snakke i telefonen til engang å møte opp i begravelsen...

5. The Terminator (1984 - R: James Cameron)
Den sleipe: Mulighetene er endeløse hvis du klarer å vrenge stemmen din. Draps- cyborgen Arnold Schwarzenegger klarer å lokke heltinnen Sarah Conner i en felle ved hjelp av hans evner til å imitere mammaen hennes over telefonen... Han gjentar trikset i T2, også.

6. Casino (1995 - R: Martin Scorsese)
Den voldsomme: Ok, litt sær kanskje - men Don Rickles blir slått ned med et telefonrør av en irritert, og dopa Joe Pesci. Scorsese lar også Bobby DeNiro vandalisere en telefonboks i Goodfellas (1990).

7. Telefon (1980 - R: Don Siegel)
Den hypnotiske: Charles Bronson må stoppe en russisk avhopper, som ved hjelp av poeten T.S. Eliot hypnotiserer agenter til å begå sabotasje over telefonen. Den kalde telefonkrigen?

8. Die Hard With A Vengeance (1995 - R: John McTiernan)
Den lekne: Slemmingen Jeremy Irons holder Bruce Willis i iherdig aktivitet mellom ymse telefonkiosker, mens han raner The Federal Reserve Bank for motbydelig mye penger.

19. Bells (Aka. Murder By Phone. 1980 - R: Michael Anderson)
Døden over telefon 2: Gammel videoklassiker med Richard Chamberlain. Her klarer onde krefter å sende drepende lydbølger over telefonen, noe som trolig er å dra spøken litt vel langt.

10. Scream (1997 - R: Wes Craven)
Den gale: Drew Barrymore ringes opp av en ukjent telefonterrorist som kverker typen hennes, og så henne. Etter det slakter den filmgale psykopaten store deler av rollelisten - ikledd en maske inspirert av Munchs Skriket. Heia Norge! Metoden gjentas i Scream 2, og sikkert også snart i Scream 3...

DIVERSE TELEFON-TERROR METODER:

1) Legge igjen beskjeder på telefonsvareren til venner og kjente - eller eventuelt totalt fremmede. Til gifte par kan man f.eks prøve; ¿Åh, hei kjære det er meg - jeg hadde det bare så deilig i går. Er du sår ennå? Ring meg!¿ Her er det mange muligheter.

2) Ringe og gi deg ut for å komme fra en forening, organisasjon, myndighet, etc. ¿Hallo, dette er fra skattemyndighetene/politiet/Rikshospitalet/etc. Vi ønsker en samtale med deg ang (valgfritt)¿ Pass dog på å ikke dra spøken alt for lang, ingen er tjent med selvmord og etterfølgende søksmål.

3) Puste-og-legge-på-røret-trikset ofte praktiser av forsmådde kjærester. Kan også kombineres med stille hulking og usammenhengende kjærlighetsrør i fylla.

4) Griseprate-stønne-og-slafse-varianten foretrukket av kroniske onanister.

5) Ringe-inn-til-radiostasjoner-trikset - kan med hell kombineres med ¿donering¿ av store verdier til kristne nærradiostasjoner. ¿Halleluja, dette er Ragna Storslotten. Herren har talt til meg, og sagt at jeg må gi bort alle sparepengene mine til menigheten deres - er det greit...?¿

6) Klistre morsomme post-it lapper til arbeidskollegaer - av typen ¿Ring Harald på tlf.nr. 22 04 87 00¿. Bare prøv selv.

7) Hacke deg inn på internett (legge ut falske pornobilder av kjendiser er jo også en form for telefonterror, eller hva Bendik Rugaas?).

Vel, her er det bare å bruke fantasien!

(Første gangen publisert i Propaganda 2/97)Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish