Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Filosofi - tørrere enn mariekjeks...? del 3
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Jeg vil likevel tippe 42 som svar fortsatt vil gi åpninger for å kunne filosofere videre, i tillegg til at det ubetvilelig er et like godt forslag som en masse annet som har kommet opp i de gamle, dypt konsentrerte og grublende menns hoder gjennom tidene.

- Jeg har ingen illusjon om å skjønne fullstendig hvem jeg er eller hvordan ting er kommet til eller hvorfor de eksisterer, men jeg har et ideal om å strebe etter å nå dette. Det er nok ingen ende, men jeg tror at det er riktig å reflektere over en del man tar for gitt og ha som mål å avdekke det sanne, sier Camilla, en til tider like konsentrert og like grublende filosof, men langt fra gammel og langt fra mann.


- Jeg har ingen illusjon om å skjønne fullstendig hvem jeg er eller hvordan ting er kommet til eller hvorfor de eksisterer, men jeg har et ideal om å strebe etter å nå dette. Det er nok ingen ende, men jeg tror at det er riktig å reflektere over en del man tar for gitt og ha som mål å avdekke det sanne, sier Camilla, en til tider like konsentrert og like grublende filosof, men langt fra gammel og langt fra mann.

- Filosofi er på mange måter et bilde på livet. Det er ingen objektiv grunn til at vi eksisterer, og vi vil nok ikke finne noen endelige, objektive løsninger på ting. Det er hensiktsløs, unyttig å leve. Livet ender til og med galt. Det kan høres ut som et slagord, men på mange måter er det veien som er målet. Både for livet og filosofien. De har begge en eksistensiell verdi i seg selv, forklarer hun, og legger til at det også er av interesse å vite hva som er filosofiske spørsmål, og hva som er vitenskapelige.

- Hva er filosofi er et veldig filosofisk spørsmål. Finnes Gud? er et annet spørsmål enn Finnes det en ny planet i solsystemet vårt?. Slike typer spørsmål må man forsøke å avklare, sier hun, selv om hun indirekte, kanskje vel også temmelig direkte, har medgitt at det ikke er mulig å avdekke dem.

Og dette trenger man da tilsynelatende årevis av dype studier å finne ut av? For et utrenet øye kan det virke som om hele faget faktisk da er en selvoppholdende og komplisert runddans av argumenter og motargumenter om å tro eller ikke tro, vite eller ikke vite, og det hele eksisterer kun for å forvirre de store massene.

En kollektiv løgn, som på grunn av dets viktige innhold fungerer som en slags felles livsløgn, ment å vare årtusen etter
årtusen. Og som for alt annet er det en eller annen smart faen som har lagd et og annet fakultet, satt i gang forskningsprosjekter, og sugd ut sine millioner til videre forskning og utdanning av nye skudd på stammen.

Når jeg fabulerer over det, er ikke da alle fag, som naturfag, sosiologi og psykologi, for ikke å snakke om religion, der for å motbevise hverandre, støtte opp under hverandre og holde livsløgnen intakt og sikre nye tusenår med ufruktbar og meningsløs tenkning og filosofering? Og er ikke det jeg driver med her en eller annen form for filosofering, eller i det minste antifilosofering. Eller er dette kun meningsløst sludder?

Altså egen, og langt på vei også Camillas, definisjon av filosofi...
Og er det ikke slik at jeg er i ferd med å hisse opp en hel verden av studerte, studerende og andre universitetsbaserte opportunister og svindlere? Nevnte studentopprør...

- Man trenger selvsagt ikke å ha studert for å være filosofi. Alle kan tenke og filosofere, men det er ikke alle som har tid til det, og man trenger nok en del trening. Dessuten er det selvsagt ikke alle typer tenkning som er filosofisk, forklarer Camilla. Hun mener dessuten at det er heldig å ha kjennskap til tidligere tenkeres konklusjoner, og ikke minst hvordan de kom fram til dem.

Neste side.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish