Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Stemningsrapport fra Sørlandet
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sommern kom tilslutt med sol og varmegrader, og noen av oss begynte straks å lengte etter de sørlige landsdeler. Det holder ikke med sol, vi vil ha sjø og båt, reker og hvitvin og en god dose svaberg. Huk fristet ikke, det var kun ekte vare som var godt nok, så vi satte kursen sørover som vi har gjort i alle år.


Sørland og sørland. De største entusiastene vil vel ikke kalle Kragerø sørlandet, men det funker for meg. Det er på en av øyene her jeg lærte å svømme, har fisket krabber og spist jorbær siden jeg var en liten sneip, og det er og blir den ultimate sommeridyllen. Som må besøkes uansett om man egentlig skal jobbe, være på loffen i Europa eller andre ting man gjør om sommern.

Problemet er bare at det Kragerø man møter, ikke er helt likt det bildet jeg har oppe i hodet mitt. Jeg husker en gammel isbar der man fikk enorme kuleis med sjokoladestrø, og så var det slakter Brubakken, et bakeri og en fiskebutikk. Det var nesten det hele, men det var skikkelig stas å dra til byen. Mest fordi man kunne spise is. Men hvert år når jeg kommer inn i Kragerø er det kommet enda en interiørbutikk, issjappa er borte til fordel for noen gatekjøkkenlignende steder med navn som klinger mistenkelig engelsk og gatene er så fulle av folk at man må gå i kø. Og det har jeg ikke så lyst til når jeg endelig er på ferie. Det er skrikende barn stort sett over alt, og man må stå en time i kø på supern for å få kjøpt seks kalde.


Ikke er jeg synderlig interessert i hytteinteriør, heller. Og jeg blir nesten trassig når den engang lille fiskebutikken skal ha 150 spenn for rekene som man kunne få rett fra båten for en tier for noen år siden. Ikke rart det er deilig å rømme ut på øya der ting stort sett er som det skal være. Varmt i vannet og markjordbær i svingene. Men ikke engang der slipper man fri fra de store, store båtene med de enda større motorene, gjerne med en ti-tolv drita fiulle attenåringer bak rattet. Man kan kanskje ikke stå på vannski bak en snekke, men det er unektelig koselig å putre rundt med en flaske vin på motorkassa.

Kragerø har etterhvert også fått etpar diskoteker for dem som liker sånt. Lanternen har holdt på i endel år, et stilig sted i maritim stil. Der kan man betale 60 kroner for en pils, vel å merke etter at man har tilbrakt en time i kø fordi den 300 kilo tunge dørvakta har bestemt seg for at han liker å ha litt kø. Og når man endelig slipper inn kan man ta seg en svingom til fjorårets sommerhits sammen med tidligere nevnte attenåringer, samtlige fra Oslo Vest på vift med pappas penger.

Kragerø har blitt et harryland verre enn syden, noe som er trist for oss som egentlig bare vil ha ferie. Kan ikke de som egentlig har lyst til å være i Syden dra dit, istedenfor å lage Syden på sørlandet? Det hadde vært fint for oss som hater Syden og helst vil være på sørlandet, der vi kan putre rundt i en gammel snekke mellom sol og svaberg.

Allerhelst ser vi at sørlandsbyene skrur tiden tilbake en 20-30 år og forbyr store motorer, interiørbutikker og supermarkeder, og slutter med sånt tull som promilleregler på sjøen og taxibåter. Tross alt snakker vi om en barndomsidyll som er i ferd med å gå opp i limingen. Kanskje vi er nødt til å rømme til Syden neste år, alle dem som gjorde det utålelig å være der er jo på sørlandet likevel.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish