Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Doptesten
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
GUARANA (Paullina Cupana)
Plante med frukt som vokser vilt i Amazonas-jungelen. Det har vært forsøkt å kultivere Guarana utenfor regnskogen, men uten særlig hell. Guarana-frukten inneholder store frø som tørkes, kvernes til pulver og brukes i vann og fruktjuice. Guarana-ekstrakt ble i århundrer brukt av indianerne som verdifull tonic for kroppen, og en kilde til energi. Kun preparater med lavt Guarana-nivå er tillatt for salg i Norge. Stoffet inneholder store mengder koffein (og har dermed også de samme bivirkninger som koffein), Xanthiner som Theobromine og Theophylline - som virker styrkende på sentralnervesystemet, og motvirker utmattelse.

KOFFEIN
En stimulant som virker på nervesystemet. Koffein ble oppdaget i kaffe i 1820, og har siden den gang blitt brukt i en rekke drikker og medikamenter. Et halvt dusin koffeinsholdige planter blir i dag benyttet mer enn alle andre urte-preparater til sammen! Gir energi og virker oppkvikkende, men har også en rekke bivirkninger; søvnløshet, ujevn hjerterytme, økt blodsukker, magesyre og kolesterolnivå. Man bør begrense inntaket til 250 mg per dag, og unngå koffein helt under graviditet. Koffein brukes i behandling av migrene, fordi stoffet utvider blodårer, og dermed reduserer smerte. Den forsterker også effekten av aspirin, og kan ha positiv virkning på astmasanfall. Du finner koffein i følgende former: Kaffe (1 - 2 % koffein per. bønne), Tea (varierer, fra 2.5 til 4 % per. blad), kala (ca. 3 % per. frø), Coca (0.07 til 0.36 % per. gram) og Guarana (4 til 5 % per frø).
EPHEDRA (Ma Huang)
En urt som har blitt brukt i kinesisk medisin i minst 5000 år, men er omstridt i medisinske kretser. Bieffekter er bl.a. økt puls og blodtrykk, samt høyere kroppstemperatur - noe som gjør stoffet uegnet for folk med hjerteproblemer. Et titall personer i USA har mistet livet ved misbruk av Ephedra, et tilfelle ved å benytte det som rent rusmiddel (men til sammenlikning dør 2000 amerikanere hver år ved å bruke Aspirin). Ofrene var utelukkende folk med hjerteproblemer. Ephedra har dog en rekke positive effekter, og er planten man utvinner ephedrin fra - som er en av de mest effektive preparater for lindring av astma og allergi. Ephedra øker også forbrenningen, gir økt energi og har en stimulerende effekt på sentralnervesystemet. Stoffet er per i dag forbudt til ikke-medisinske formål i Norge, men er tillatt i de fleste andre land
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish