Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Vintertraumer
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er på tide å se den bitre sannheten i øynene: Sommern er over. Hvert år tror man liksom at den skal vare, at noe har skjedd og at vi endelig får slippe unna vintern.


Men ikke før har vi rukket å bli bittelitt brun før kveldene blir mørkere og kulda setter inn, regnet høljer ned og bladene blir gule. Bikinier og engangsgriller blir plassert på loftet der de får stå i fred de neste elleve månedene, og vi lurer på hvorfor i svarte helvete vi egentlig har valgt å bosette oss i Norge.


Ikke nok med at vi må pakke oss inn i dundyner med jakkefasong mesteparten av året, mørkt er det også. Man står opp i svarte natta og de to tre timene med dagslys passerer kjapt mens man er på jobben. Å ja da, det er vanskelig å forestille seg mens sola skinner. Mens sommern er over oss glemmer man hvor mye man forbanna vinteren i fjor og lovet seg selv at man aldri, aldri skulle oppholde seg i dette landet i januar noensinne igjen. Likefullt finner man seg selv vandende rundt som en annen zombie med slaps daskende rundt xeroxene hver jævla vinter.


Det er så man nesten tror at det skal bli litt hyggelig med vinter. Å sitte krøllet opp foran peisen men den utdaterte sommerflørten som nå har blitt kjæreste i armkroken og kakaoen i umiddelbar nærhet. Selvfølgelig er dette bare en illusjon. Med en gang en flørt blir kjæreste er det ikke så spennende lenger, og det er dessverre bare sånn at ingen er like pene når de er januarbleke, deprimerte og rompa har vært limt fast i sofaen et par måneder.

Innehaverne av videosjappene gnir seg i skjegget, for de vet like godt som oss at nå begynner drittfilmsesongen for fullt. Billig amerikansk underholdning kommer til å erstatte det virkelige liv helt til neste sommer, for noe må vi jo ha å snakke om bortsett fra været. Så der sitter vi med vår nyvunne kjæreste på hver vår side av tresetern mens Kevin eller Mel fighter det meste på skjermen, mens tanken flyr til dopapiret som vi egentlig burde kjøpe mer av neste gang det blir tålelig nok til å kunne bevege seg utenfor stuedøra. Små detaljer har det med å utvikle seg til enorme bekymringer i kulda, folk blir plutselig deprimerte og knasker små lykkepiller mellom snørr og tårer fordi de ikke finner på hva de skal lage til middag dagen etter eller rett og slett fordi de mangler 50 spenn på husleia.

Phø, fnyser du der du sitter med årets siste utepils og sommerflørten (i ferd med å bli kjæreste) i armkroken. Så ille er det ikke. Men hvis man vrenger den bakerste delen av hjernebarken så finner man restene av traumene fra vinteren i fjor, de sniker seg innpå i takt med frosten. For hver vinter blir det flere av dem, omtrent som to mus i et bur. De formerer seg raskere enn man klarer å ta livet av krekene.

Faktisk finnes det bare en løsning på det å være nordmann: eksil. Eller asyl om du vil, et klimatisk sådan. Hvor spiller ikke så mye rolle, bare sola skinner minst 200 dager i året og arbeidstiden går på konsekvent sommerstid. Så kan man heller ta seg en tur til gamlelandet i juli, fnise over de eksotiske ølprisene og sommerflørte uten angsangrep i august. For vinteren kommer ikke - ikke i år.

Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish