Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
En valghistorie
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Jeg tilhører dem som mener at det er viktig å stemme når det er valg. Tiltross for at det ofte blir til at jeg leker elle melle med meg selv inne i boksen, klarer jeg å få stappa en liste ned i konvolutten til slutt.


Ved forrige valg var jeg til og med så pliktoppfyllende at jeg forhåndstemte fordi jeg visste jeg ikke kom til å være i Norge på valgdagen. Jeg tok med meg valgkort på posten og gjorde min plikt. En måned senere fikk jeg et brev om at min stemme ikke var registrert. Jeg hadde nemlig stemt med et valgkort fra 1997. Sånn går det når man har orden i snippesken. I 1997, det var forrige Stortingsvalg, var jeg nemlig avkrysser. Å være avkrysser er egentlig en jobb selv en apekatt kan klare, men likevel er det omspunnet med både mystikk og hemmelighetskremmeri.

Hvordan jeg fikk henda mine på apekattjobben lar jeg forbli en hemmelighet. Uansett fikk jeg jo jobben, og ble bedt om å komme til rådhuset endel dager før selve valget. Her ble det servert te og snitter mens vi fikk lang og behørlig opplæring av hvordan man skulle sette kryss på lister i manntallet. Ikke bare det, vi fikk også vite hvfordan man teller stemmesedler. Og så ble vi sendt ut i den store verden.


Valdagen begynte særdeles sakte, i og med at jeg måtte stå opp sånn i 6-tida. Kanskje ikke et tidspunkt jeg hadde valgt selv, men jeg befant meg iallfall på Slemdal skole klokka åtte sharp (nesten), klar som et egg til å begynne min viktige jobb. Det var ikke så mange som hadde bestemt seg for å stemme så tidlig bortsett fra etpar menn i dress, og for å si det rett ut så var vi nok langt flere apekatter enn stemmeberettigede. Det ble mye kaffe, avis og enda flere snitter utover dagen, og her og der fikk jeg også satt et korrekt, svart kryss i høyremargen på manntallet. Slemdal Skole på beste veskant var ikke helt uskjent for meg, når sant skal sies hadde jeg faktisk vært elev der en gang i tiden og kjente store mengder av alle de som sto på manntallslisten. Derfor visste jeg da valglokalet stengte akkurat hvem som ikke hadde vært gode borgere og stemt, noe de fikk høre i åresvis etterpå. Denslags kunnskap er til for å brukes.

Da valglokalet var låst og plombert var det tid for selveste moroa: opptelling av stemmene. Det var vel omtrent da jeg oppdaget at jeg hadde glemt å stemme, men pytt-pytt. Kanskje jeg heller kunne jukse litt i opptellingen. Lettere sagt enn gjort. Da konvoluttene ble åpnet, en etter en, ble det klart at det ikke var så moro å telle stemmer når alle hadde stemt på det samme. Det var bare høyre-stemmer. Jeg kan huske at jeg fant en stemme til Hvit Valgallianse og en til Miljøpartiet de grønne, en av de andre apekattene kunne briske seg med to til AP, men ellers var det bare Høyre, høyre, høyre. Da stemmene var telt ga jeg kunne jeg se små røde bokstaver på Høyre-lister danse foran øynene i timesvis. Og så spiste jeg noen snitter og gikk hjem og la meg. Neste gang stemmer jeg, tenkte jeg. Det har jeg tenkt i år også, men jeg kan søren meg ikke finne valgkortet mitt. Tror jeg får bruke det fra 1999 som endelig har dukket opp etter et par år i glemsel.



Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish