Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Ut av dvalen - Sen valgkamp med Arbeiderpartiet
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Etter å ha blitt tatt på sengen over at det var valgår, og uten helt å ha planlagt noen særlig valgkamp annet enn "det kan bli mye verre enn dette her", ser det nå ut som om valgvinden har snudd. Men er det for sent? Vi snakket politikk med AUF-leder Eva Kristin Gerh... nei... Hansen.


Alle vil ha et stykke av Arbeiderpartiet nå om dagen, ikke bare de andre partiene, men også avisene og folk flest. I leserbrev, på nyhetene og i omtrent alle eksisterende kanaler hamres det løs på avgifter, byråkrati og generell nonchalance fra partiet om tilsynelatende tror de er de eneste som kan styre i Norge.
Stakkars AP? Nei, selvfølgelig ikke. Partiet har for lengst slått seg til ro med at det ikke finnes alternativer til deres regjering, og helt fram til nylig kunne det virke som om de til og med hadde glemt å planlegge valgkamp før Høyre-Jan plutselig sto der en dag og smilte gallup-bredt.
- Vi i Arbeiderpartiet tenker på andre enn oss sjæl, sier Eva Kristin Hansen. Hun mener at Høyre alt for lett har sluppet unne med sine lettbente kritikk og sine enkle løsninger.

- Vi skal tvinge Høyre til å svare for seg, sier hun og formulerer det som kan virke som den fulle og hele stategien til partiet i denne valgkampen. Men det vil verken Eva Kristin eller noen andre i Arbeiderpartiet innrømme.
I følge henne er det skole og utdanning, barnehager og velferd som står på dagsorden dersom det er AUF som etter hvert får bestemme. Viktige områder å fokusere på selvfølgelig, men hvordan har det seg at man trenger å fokusere på disse områdene når det er Arbeiderpartiet selv som har fått bestemme det meste av tiden siden lenge før noen av oss ble født?
Vanlig unnskyldning og nærliggende bortforklaring er måneder og år med Høyre og sentrum, men det vil Eva Kristin bare delvis benytte seg av. Hun advarer heller mot hva som kan skje. Et farlig standpunkt når alle er enige i at det aller verste som kan skje er at det forblir sånn som det er og alltid har vært. "Nye Arbeiderpartiet" ligger ikke en gang på tegnebordet. I Norge er det fortsatt mye rettferdig, en hel del urettferdighet og en masse som de færreste skjønner noe som helst av. Før en sommervikar i VG eller et opposisjonsparti plutselig får spaltecentimetre til å forklare sin tolkning av det.
- Det er viktig for oss å få frem skillelinjene, sier AUF-lederen, og et lite sekund tenker jeg på skillelinjene mellom politikerne og folket. Men så vet jeg egentlig at hun snakker om det Arbeiderpartiet pleier å gjøre. Det bestående mot det nedbrytende, Arbeiderpartiet eller de andre. Hemmeligheten er at det ikke er noen sak å styre, selv Bastesen kunne nok greid å holde skuta noensinne på stø kurs. Nei, det vanskelige er å forklare alt man gjør som noe positivt, oppbyggende og bedre enn tidligere.
I mellomtida snurrer hjulene, og alle finner ¿årsak¿ og ¿virkning¿ der det kan finnes opp.
- Vi er et ansvarlig parti, og vi har en helhet i politikken som de andre mangler, forteller Eva Kristin. Og kanskje har hun rett. Kanskje det er avgifter, dyr bensin og høy skatt vi trenger for å slippe å tenke på egen og andres skolegang og helsesektoren. Slik at vi egentlig slipper å tenke på noe som helst. Politikk? Nei, det er Arbeiderpartiet det.
Eller kanskje er det slik at de nå fortjener litt hvile. Ta en titt på flaggskipet Norge fra sidelinja, fra gjerdet, mens noen andre får på seg vreden fra Løvebakken, Akersgata og folkedypet. Om fire år er allting glemt.
- Mye kan bli ødelagt, advarer hun. Hun har nok rett.
Maktbastionene "Arbeiderpartiet" og "de andre" kan kanskje bli foreldet, sammfunnsstrukturen kan bli endret eller så innser vi kanskje at de er samme ulla alle sammen, og så gir vi opp hele denne demokrati-greia.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish