Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Hadet på badet!!!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Nå er denne fuglen så godt som fløyet til varmere strøk og er i grunnen godt fornøyd med det. Det er nemlig bedre med magesjau forskyldt av sydenmat enn av plagsomme jornalistspirer i magen.


Mye har vært skrevet om journalistlivets fortreffelighet, og det er vel stort sett skrevet av journalister alt sammen. Hvem vil vel ikke ha et glamorøst liv, fullt av glade gutter, vin og russisk kaviar? Det er neppe tilfeldig at supermann i tillegg til å være generelt super også er journalist. Og tenk på Tintin - kanskje verdens tøffeste seriehelt, men først og fremst journalist. Ikke så rart at jornalisthøyskolen oversvømmes av skrivekløende unge. Å svette seg gjennom årevis med skrivetrening synes som ingenting når man vet hva som venter - reising til spennende verdensdeler, hylende ungpiker og backstagepass til alt som finnes av morro. For ikke å snakke om whiskey i skrivebordskuffen, champagne på senga og det alltid nærværende store scoopet. Kulere blir det bare ikke.


I fare for å få rasende jornalister på nakken ser jeg meg helt nødt til å avsløre en lenge bevoktet yrkeshemmelighet. Vokterne av den runde kulemage, en strengt hemmelig sekt som holder til under Akersgata, er kjent for å torturere ofrene sine i timesvis på en diett av salat og farris, men det får heller være. Sannheten må fram. Det er nemlig slik at journalistlivet ikke er slik i det hele tatt. Allermest består journalistlivet av dataskjermer, tomme lommebøker og vondt i skuldrene. Åtte timer om dagen er man nødt til å sitte på ræva og skrive, skrive, skrive. Selvom man ikke nødvendigvis har så mye å skrive om, det handler om ord og linjer og doble linjeskift. Mens man sitter der og stirrer inn i den akk så tomme skjermen og surfer litt på noen pornosites stapper man kjeften full av kaffe, donuts og en rundt regna 60 sigaretter om dagen. Man ser ikke så glamorøs ut da gitt.

Og lønna holder vel strengt tatt bare til å holde sigarettforbruket på et tålelig høyt nivå. Ikke sjelden ser man journalister stå med knekk i knærne og be rappkjefta om noen kroner til en pils. Som de unngår å nevne at skal inntas med fiffen på en dyrere klubb, for å holde imaget ved like. Dansning blir det derimot lite av, fordi hengeræva og skuldrene som har frosset fast i skrivebordsstilling er lite samarbeidsvillige på dansegulvet. Når kvelden er omme går de hjem til sin tomme madrass i en ettroms på østkanten et sted, der madrassen faktisk utgjør det eneste interiøret i mangel på tid, cash og armmuskler. Fristende? Ikke så veldig.

Undertegnede flykter derfor fra skrivehelvetet til et nytt og glammy liv som fiskesløyer i barcelona. Fisketarmer og drita tyskere er ingenting mot å være journalist. Med paraplydrinker i en hånd og fiskeslo i den andre vinker jeg vakkert farvel til alle glade propagandalesere. Og ja, historen har en moral: Hva du enn gjør så er det best å gjøre det med en to-tre fargeglade cocktails innabords.

HADET ALLESAMMEN OG HENG MED PROPAGANDA VIDERE! TAKK FOR NÅ OG SKÅLKommentarer fra brukere

Stein markedssjefen 02/11/2001 - 10:54

Kim, nå må du ikke bli sjalu da. Du må huske at jeg og Katja hadde noe sammen før du kom inn i livet til henne og Propaganda.

srm 31/10/2001 - 23:53

Juleønske: Bilde av glammy fiskesløyer i Barcelona. Lykke til på ferden. Jeg vet du kommer til å savne skoene mine.

Ruben 31/10/2001 - 15:04

Jeg tror faktisk jeg kan komme til å savne å se på deg - konstant - åtte timer om dagen, fem dager i uka. Ikke alle er forunt en byste som din.
Lykke til på ferden.

Kim Syvaldsen 31/10/2001 - 13:26

Det eneste som har sex-trakasert deg Stein er høyre hånda di!

Stein markedssjefen 31/10/2001 - 12:29

OK, the show is over for deg. Vi kommer til å savne sex-trakasseringen din, men dog: the show must go on! Takk for alt, baby

Kim Syvaldsen 31/10/2001 - 11:20

Jeg elsker deg også jeg Mats. Den forbudte kjærlighet er ofte den sterkeste!

Mats redaktør 31/10/2001 - 10:48

Kim og Katja har nå brutt ut for å finne lykken sammen i en verden hvor grensene mellom annonse og redaksjon er hvisket vekk og hvor de kan elske hverandre uten at folk skuler og snakker bak ryggen deres.

Kim Syvaldsen 31/10/2001 - 10:18

Hei Katja! Så du slutter nå? Det var synd, men lykke til videre. din høyt elskede Kim

Goggen 31/10/2001 - 09:41

Takk for alt Katja, du er en blomst i en verden av asfalt og hestemøkk. Eller var det omvendt? Hyggelig var det uansett.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish