Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Provoserende TV
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Gutta På Tur gjør meg sur. Eitrende forbannet, faktisk. Forhåpentligvis skjønner du hvorfor, og er fullstendig enig med meg. Hvis ikke, skal jeg her prøve å utdype litt dette nagende hatet.


Egentlig føler jeg at det er unødvendig å forklare hvorfor Gutta På Tur er så inni hampen kjipe. Vi kan likevel gå litt i dybden på det. Hovedproblemet med gutta, sett bort i fra at enkelte av dem virker som de er særs uintellingente både på den ene og den andre måten, er at de er så forbanna FOLKELIGE. De er så gjennomsyret av folkelighet at det er til å bli kvalm av. Enhver reaksjon, ethvert utsagn, for ikke å snakke om utsendet, alt er av en slik karakter at det når som helst kunne sklidd rett inn i Allers, eller til og med Familien. Hjeltnes og kompani virker ute av stand til å støte noen som helst, uansett hva de gjør eller sier. Folk som aldri støter noen er det noe galt med. Nå motsier jeg egentlig meg selv, men jeg finner det hele særdeles støtende.


Det var en gang i tiden at Arne Hjeltnes faktisk var litt morsom. Irriterende utkantsdialekt til tross, han hadde et par morsomme poeng en gang i blant. Men, det var da, nå er nå. Etter at han tok steget inn i de folkelige humoristers sirkel mistet han all sjarm. Tilbake er en nisse av en vittigper, like morsom som fotografen som tok klassebildene dine. Vendepunktet er lett å stadfeste; starten av Gutta På Tur var slutten på Hjeltnes´ status som et menneske man lett kunne tolerere.

Gromgutten Bjørn Dæhlie er grunn nok i seg selv til å hate Gutta På Tur. Inkarnasjonen av alt som er norsk, mener noen. Inkarnasjonen av alt som er feil ved Norge, sier jeg. Sannsynligvis er han dyrket fram fra en H-melk-kultur i et stabbur oppi dalom, og det kan det jo ikke komme noe godt ut av. Egentlig er det vel synd på gutten, med sine evinnelige strikkegensere, bad hair-life, og et utømmelig lager av intetsigende kommentarer. Hadde Dæhlie visst sitt eget beste hadde han holdt kjeft, og for så vidt også holdt trynet sitt unna tv-skjermen. Og da er det jo en trist skjebne å ende opp som høyprofilert kjendis, men jeg greier bare ikke å grave fram noe empati. Forbanna bondetamp!

Så har vi Arne Brimi da. Løkfetisjisten har av en eller annen grunn fått rolle som moromann i Gutta på Tur. Det skal vel egentlig alle av de være, men Brimi er liksom hovedrepresentanten for norsk bygdesjarm i all sin glans. Ha ha, han sa "lauk"! Gid så gøyalt.

Det som kanskje er det verste med denne gjengen, og muligens det som ligger til grunn for mitt hat til dem, er tanken på at det rundt omkring i de norske hjem sitter hundretusener av mennesker som, uansett alder og mentalt prestasjonsnivå, burde vite bedre enn å rådigge dette platte, sidrompa konseptet. For det gjør de faktisk. Og det skremmer vettet av meg. Selvfølgelig er ikke Gutta på Tur enestående, men de rager høyt blant HC Andersen, Elisabeth Andreasson, Elisa Røtterud, og andre kjendistryner det rett og slett er umulig å like. Hvordan kan vi håpe på fred i verden når mennesker lar seg selv dynges ned av mental forsøpling på denne måten? Vi får håpe gutta ikke kommer tilbake fra sin neste tur.


Les også
- Ingen flere helter?
- Hvem er heltene?


Kommentarer fra brukere

vegard 03/11/2001 - 12:37

jeg ser ikke på GPT. Jeg har sett det 2-3 ganger, og det er når jeg er på hytta og ikke har noe annet å gjøre. Men det er et kvalitet program uansett, hvis du vil slakte noe, slakt ricky lake eller noe annet dritt. Det er søppel det.

Persona Non Grata 02/11/2001 - 09:59

Noen som sa provoserende artikkel? Trøst deg med at det stort sett bare er fansa til gutta på tur som skriver inn her Henning, alle vi andre leser, ler og er veldig enig med deg. Tenkte bare jeg skulle skrive inn og fortelle det slik at kommentarene blir litt jevnt fordelt. Gutta På tur = Rorbua/du skal høre mye osv. Rotnorsk, godslig og forferdelig kjedelig. Grusomt faktisk.

KaVa 02/11/2001 - 09:48

Det var en gang en bytulling. Av typen som tror at kjøtt kommer fra MacDonalds og at espresso er drikken for folk som er suksessfulle. En av dem som mener at asfalt er det eneste riktige å trå på og at gusten, forurensa by-hud er lekkert. Så slo han på TV. Der var fire kjekke menn, med røde kinn og flott, muskuløs kropp (nåja - to av dem i alle fall). Gutter som ler og flirer og tøyser og lager deilig mat. Nei UFF, så forferdelig! Og så snakker noen av dem DIALEKT, nei, GIIIIID - så ille.

Søte lille deg, henning. Om du mener at Norge ikke har verre ting å strides med enn Gutta på tur - ja da synes jeg helt klart synd på deg. Og når din "analyse" av GPT er gjennomført gjort med harelabb, vekker den ikke akkurat de sote ovasjonene hos undertegnede - som JA - bor i by, er rimelig urbant anlagt - men trives likevel i selskap med GPT.

Med vennlig hilsen urbanisten

Anton 02/11/2001 - 08:53

Jeg kunne ikke vært mer enig Henning. Du treffer den berømmelige spikeren så korrekt midt på hodet. Jeg synes Nannestad-ekspressen, kokken og de andre er noe av det mest skremmende ved norsk kultur og samfunnsliv generelt. Jeg gråter nærmest ved tanken på at det er mange der ute som Vegard og han andre her. Er det dette det har kommet til folkens? Vi har så lite ilv selv at vi lever oss inn i hva fire - fem eplekjekke hasbeens gjør i kulturer og på steder de burde ha holdt seg unna?

Vegard 01/11/2001 - 15:54

Hvis du ikke liker det, ikke se på det. Ikke spre din patetiske "analyse" av programmet. Jeg lo så jeg nesten fallt av stolen når jeg leste denne dårlige halv gjennomførte artikkelen.

Remy 31/10/2001 - 22:24

Utrolig bra. helt enig. hater gutta på tur. kunne ikke sagt det bedre selv. Takk!! :o).

en som burde vite bedre enn å digge .... mental forsøpling på denne måten. 31/10/2001 - 18:24

Du som har skrevet denne artikkelen må jo ha forferdelig lite å ta deg til, siden du kan sette deg ned å begynne å kritisere gutta på tur. Mange like den serien, og de trenger ikke deg til å fortelle dem hva som er bra og ikke. De kan vel avgjøre det selv! Dessuten, du høres ut som kritikerne i God Kveld, Norge som kritiserer filmer og utgitte cd'er. Ingenting er bra nok!! "La være å kjøpe den skiva der og dropp den filmen". Gud, for et kjedelig liv man skulle fått om man skulle høre på forstå seg påere av den sorten. Dessuten: Bjørn Dæhlie er GROM, og han er kul, noe du så langt i fra er! Dessuten: Har du hørt om noe som heter AV KNAPPEN på TV'n? Den er til for å brukes, vettøh....

Hilsen
..en som burde vite bedre enn å digge mental forsøpling...på denne måten.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish