Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Ingen flere helter?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
En gang i blant ser jeg litt på tv. Her en dag ramlet jeg, med mentale skrubbsår som resultat, over Dorthe Skappels "God Kveld, Norge!". Jarle, fra lavmålsprogrammet "Farmen", ble hyllet både som litt av en jentefut og generelt knakende flott fyr der. What's this world coming to?!Eller, we don't need another hero som Tina Turner så jovialt hjalp til med en gang for mange år siden. I det minste fantes det i hvert fall mennesker å hedre for noe bra de i manges øyne gjorde på den tiden. Om man ikke ga seg spesielt hen til Turners musikk, for å bruke henne igjen, så forstod i det minste de fleste veldig mange andre gjorde det.
Men det var før reality-tv, før Anette, Rodney, Jarle, Gaute (som garantert vinner røklet, setter gjerne penger på det), Mette, Christer, Ramsey, eller hvilken som helst annen nisse (på et eller annet plan) fikk status som en person av viktighet, og som hadde utrettet noe som er verdt å hedre. Som helter faktisk, helter. Trist er det.


I dag ville sannsynligvis Tina Turner heller sunget noe slikt som we definetly need another hero. Jeg kan hvor enkelt som helst høre for meg hvor ektefølt og intenst det ville høres ut. Greit, brannmenna i New York har fått sin (fortjente) del av heltekaka, men så er vi tilbake der vi er (spesielt med tanke på at USA faktisk er noe av den aller drøyeste ikkehelt-nasjonen akkurat nå).

Jeg skal gå så langt (og da går jeg et godt stykke, anpusten nå) som å mene at Bjørn Dæhlie faktisk er en som gjerne kan fortjene en viss heltestatus. Han er tross alt flink til noe. Eller var. Sondre Lerche er en helt fordi han lager strålende popmusikk som rører ved noe hos folk. Farid Bouras er en helt fordi han via Ungdom Mot Vold gjør noe for å bedre hverdagen for alle og enhver.
I det minste folk som enten er flinke til noe, eller gjør en positiv forskjell. De er de ekte heltene. Mennesker som vasker opp på tv, kan kaste melkespann langt, er gode på å lage intriger eller skape lavpannede holdninger er ingen helter. Farmen-Jarle (sic!) kan muligens være en fin fyr, dypt, innerst inne. Kanskje legger han lett ned noen damer også. Men neppe i den grad at han fortjener honnør for det på riksdekkende tv.


Les også
- Provoserende TV
- Hvem er heltene?
- Antihelter-kjipe godkarer


Kommentarer fra brukere

cyberBob 03/11/2001 - 01:53

bob bob, ikke sant? Tv er no møkk, samme er reklame og reality tv... People Come And People Go...Hva trenger vi dem for? Og helter hva skal vi med det med Janteloven høyt i hevd??

Bob arne 02/11/2001 - 21:37

jarle er bøger

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish