Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Antihelter-kjipe godkarer
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det finnes mange typer helter i denne verden. De mest særegne, og ofte de råeste, er antiheltene.En antihelt er ikke tvers igjennom god. Tvert i mot, de har gjerne mer svin på skogen enn den gjengse person. Slik sett ligger de ofte og balanserer hårfint på grensen til å tilhøre bad-guy segmentet av samfunnet, men holder seg akkurat innenfor grensen. En antihelt har nemlig alltid en kjerne av godhet begravd dypt inne i seg, som de ofte er uvillig til å vise andre. Andre ganger kan antihelten være en milimeter unna å tilhøre den "ekte" heltekategorien, men har en eller annen ripe i lakken som er såpass alvorlig at de eksluderes.

En annen type antihelt er den som ikke nødvendigvis gjør så mye slemt, men heller ikke så heltemodige ting. Gjerne en litt sløv slackertype, som går og suller i sin egen verden. Er totalt blind for andres meninger og oppfatning av han/henne, og ppnår antihelt-status ved å gjøre sin egen greie.

La oss bruke noen eksempel for å forklare bedre:

Christian Slater som Clarence i "True Romance". Clarence har i utgangspunktet det som skal til for å være en ekte helt. Men så sklir det ut. Clarence dreper, stjeler, og selger dop, nærmere bestemt kokain i kiloklassen. Selvfølgelig gjør han alt dette med gode intensjoner, men ekte helter gjør uansett ikke slikt. Snill antihelt.

Eminem. Gjør alt han kan for å provosere. Opererer på tvers av så godt som alle samfunnets normer og regler, rakker ned på eks-kona og mora, og havner i brøk annenhver dag. Likevel; snill og sårbar innerst inne? Helte- drittsekkstatus jevnt fordelt blant publikum.

John Travolta i "Pulp Fiction". Travolta brilijerer som Vincent, gangster med stil. Dreper og står i, trøkker seg full av heroin og kokain, og har et kynisk verdensbilde.
Alt peker mot et stempel som en kjip drittsekk, men Vince har likevel kvaliteter som gjør at vi feller en tåre da han blir skutt mens han sitter og driter. Hardkokt antihelt.

Tegneserien Preacher. Eks-prest som er ute etter ræva til Gud selv. Røyker, bælmer whiskey, og er svært så ubarmhjertig i sin omgang med samfunnets utskudd. Men, har et hjerte av gull og en utrolig sterk rettferdighetssans.

Kristopher Schau. Gjør egentlig ingen heltedåder, hvis man da ikke regner spising av føflekker, drikking av allerede drukket fløte og andre grisete aktiviteter. Likevel forguder brorparten av den yngre delen av Norges befolkning han. Selvpinende antihelt.

Har du flere/bedre eksempler på antihelter? Send et innlegg og del med oss andre!!


Les også
- Helter
- Hvem er heltene?
- Ingen flere helter?


Kommentarer fra brukere

Roflmao 03/03/2009 - 09:59

Osama Bin Laden mener noen at var hovedsaken til 11. September.

|Che 24/12/2001 - 13:49

IRA er tøffe de...

Steve-O 29/11/2001 - 16:20

Alle som har sett jackass på MTV vet hvem han er. Mannen som rev ut alle hår på kroppen, stakk hodet inn i en brennmanet for så å helle sitt eget piss over seg, mannen som svelget en gullfisk og spydde den ut i live, mannen som syklet med enhjulssykkel ved et kloak utløp, datt uti, kravlet opp uten sykkelen, stupte uti igjen, fant sykkelen, kom seg opp og spydde hele veien tilbake til hotellet sitt.

Osama 12/11/2001 - 14:53

Bin Laden er jo egentlig en anti-helt for hele den ikke-amerikanske verden. Alle som ikke liker Bush sitter nok å fryder seg bittelitt over at en fyr i en hule i Afghanistan har utfordret verdens største og mest suverene atommakt. Selv er jeg svak for IRA, selv om de utvilsomt har gjort en del idiotiske ting gjennom tidene.

Kritisk 09/11/2001 - 17:09

Prøver man å nevne Osama Bin Laden blir man vel lynsjet. Men kanskje Ingvar Ambjørnsen?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish