Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Hjerterått eller uskyldig moro?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Internett har gitt nye muligheter på mange områder. I kjølvannet av WTC-katastrofen har en ny trend blitt spesielt tydelig; muligheten til å spøke med tema som vanligvis ville vært tabu.


Før ble vitser som berørte aktuelle tema hovedsaklig spredt gjennom aviser og tv. Naturligvis var det da en sterk filtrering av hva som var uskyldig moro, og hva som var for rått til å bli videreformidlet. Og siden disse mediene tar hensyn til alt og alle, var/er det ikke mye som unngikk sensuren.

Etter hvert som internett spredte seg mer og mer, forsvant dette filteret. Ting ble ikke bare distribuert med fantastisk hastighet, det var heller ikke grenser for hva man kunne spre til folk. Det tok helt av i den siste valgkampen i USA. Få sekunder etter at George Bush jr. hadde kommet med en flåsete uttalelse, og det var jo ikke så sjelden, sirkulerte sitatet på internett. Senere begynte det å komme kjedemails med lange lister av dustete uttalelser fra både Bush og Gore, og disse ble stadig oppdatert. Morsomheter man vanligvis bare kunne delt med gutta, over en øl eller foran tv´en, kunne man nå dele med brorparten av den vestlige verden.
Katastrofen i USA og Afghanistan er til nå det beste eksempelet på denne trenden. Faktisk var de første vitsene om WTC-tragedien ute på nettet allerede før fly nummer to hadde krasjet! Et bilde var trickset til slik at det så ut til å være tatt inne fra cockpit´en på et fly. Flyverne satt vendt mot kamera og viste finger´n, og flyet hadde kurs rett mot en skyskraper. Et utall lignende bilder fulgte innen kort tid. De fleste viste naturligvis Osama Bin Laden i diverse komprimerende

Ikke bare sier dette noe om hvor raskt man kan legge ut vitser o.l., det sier også noe om hvor kyniske og tomme for empati mennesker kan være, så lenge de ikke står i fare for å bli stilt til ansvar for sine handlinger. Distribuerer man slikt på mail, er man jo egentlig fullstendig anonym. Felles for de mailene som har strømmet inn hit til redaksjonen, er at de er videresendt via ørten mennesker, og alle har skrevet noe slikt som "ganske smakløs vits, men jeg tenkte jeg kunne sende den videre...". Og hva gjør vi? Jo, vi sender den videre, men ikke før vi har skrevet inn "ganske smakløst, men...".Én konklusjon kan kanskje være at det faktisk ikke finnes noe som er for alvorlig til å spøke med. Det er bare samfunnsmessige begrensninger som stopper en. Så lenge man kan skyve ansvaret over på et antall andre mennesker, og bare "videreformidler", er det nesten ingen grenser for hva man kan tillate seg å le av, samt gi andre muligheten til å more seg med det.

Samtidig er det selvfølgelig på sin plass å spørre om ikke også denne artikkelen bare er en dårlig unnskyldning for å spre vitsene. Det kan så være, men utviklingen er uansett uhyre interessant. Dessuten er jeg helt ærlig i denne saken: jeg lo så jeg grein av et par av disse vitsene. Det har ingenting med manglende medfølelse for de døde eller pårørende å gjøre. Selvfølgelig ikke. Men det er fullt mulig å le av dette alikevel.


Les også
- World Trade Center goes to Hollywood
- Bombene fortsetter
- Hvem bør vi bombe?


Kommentarer fra brukere

Wishmaster 04/12/2001 - 12:16

Laden in the house!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Alex 03/12/2001 - 13:52

hahahha, den var fin...

valkyria 03/12/2001 - 13:22

ice- bomb: du må jo ha rett på en måte, det er jo ikke vi her i vesten som lærer opp barn til å bli krigsmaskiner. se på f.eks palestinerne, de er helt syke! dreper deres norske koner +++ til h...... med dem!!

:) 01/12/2001 - 13:54

synes det er morsomt jeg. må få le når man har hatt en tung tid. det synes jeg :p

icelord 30/11/2001 - 03:10

rekomendation..byyyyt firewall

icelord 30/11/2001 - 03:05

og til redaksionen da..ip adress is out..gamelt nytt..hacker self u now..

icelord&techhh 30/11/2001 - 02:50

oki d kanske er litt styggt sagt..men sån er realtyy.d sier sg sjöl at vem faan er på bin laden side når han gjort som han gjort.dem som er med han er d jo gaernt i hue på d sier sg sjöl ellerrr...Naturliitvis må d jo for faan happening noe i d jävla lande der nere.(spreng) skal vi dalte med dem helvetes mökkadritten ellerrr..NEII naturligtvis ikke..bare for man snakker om taliban og CP- laden sååå behöver man ikke vare rasist og dra alle over en kamm..BUT soo it`´s the life.. og er på redaksjonen sweden er cool:))

maria 29/11/2001 - 22:56

propaganda, dere råkker shit. måtte bare la det være sagt.

Redaksjonen 29/11/2001 - 12:55

Normalt fjerner vi innlegg som enten er rasistiske eller så i overkant idiotiske i sitt innhold at noen kan ta det ille opp. Med innlegget til ice bomb har vi imidlertid bestemt oss for å la det stå, mest for å vise hvilket mentalt nivå den slags synspunkter gjerne ligger på. Samt at fyren selvfølgelig er svensk. Merk også at han har gått inn under aliaset techhh femten minutter senere (klokka 03:04) og gitt sitt eget innlegg uforbeholden støtte.

techhh 29/11/2001 - 03:04

Bin laden..hvem dreeet ut den stygge zataaan..spreng faaen skapen til helvete.. ice bomb når har du Bin laden partyy:))

Redaksjonen 28/11/2001 - 15:21

Redaksjonen er selvfølgelig helt for å ha sterke, personlige meninger. Men, det skader vel ikke å nyansere litt hvis man først skal bidra med et innlegg...?

vbbnyn 28/11/2001 - 14:42

fuck amerika og bush

Soulfie 26/11/2001 - 17:25

Herregud, det er typpiske nerde, data, homoer som sitter inne hele dagen og humper søstera si, som klarer å lage noen så unitelligente og idiotiske vitser....

wickedragon 26/11/2001 - 11:56

ser jeg en binladenvits til kommer jeg til å være nødt til å drepe.....noen av mine siste hjerneceller mot veggen...
USA blir terrorisert så de bomber et helt folk(Taliban) som takk. Greit nok med hevn, men folk glemmer at det er to sider av hver sak. Bin Laden mener antagelig at det han gjør er det beste han kan for å være et godt menneske. Vet dere egentlig hvor mange som er enige med ham? 60 minutter hadde en poll som viste at flertallet av den arabiske verden var enige i målet, om de enn var imot virkemidlene.
Verden henger ikke på hengslene lengre. Har jo aldrig gjort det det, men jeg er mer redd nuh.
Redd...

techhh 24/11/2001 - 14:36

super nice(",)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish