Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Penger, penger, penger
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Alle snakker om denne kjøpefesten som fra tid til annen arrangeres her i landet, men selv føler du deg kanskje alltid forbigått når invitasjonene blir sendt ut. Vel festen er egentlig allerede i gang, og Propaganda vet hvordan man kan snike seg nesten ubemerket inn...


Først av alt; jeg snakker av solid egenerfaring. Jeg mottar bøttevis av regninger hele tiden, og brorparten av dem er for moro jeg er ferdig med for svært lenge siden.

På nyhetene på vei til jobb i dag kunne jeg høre hvordan finansminister Pekka Foss kunne fortelle oss at det ikke er lurt å bruke av penger man ikke har nå i jula, at presanger og utagerende festing for koste det man har og ikke mer. All bruk av kredittkort var dumt og ville i det lange løp bare straffe seg.
Dette er Pekka programforpliktet til å mene. Dersom han er finansminister når hele Norge går av skaftet i en kjøpsfest som ingen egentlig er klar til å ta regninga på, så vil det selvsagt være en ganske vesentlig ripe i lakken til ham og den sittende regjering. Men er det ikke egentlig sånn at alle dem han egentlig representerer, rikingene, alltid har gjort det? Brukt penger de ikke har? Det er jo selve grunnprinsippet i det å bli rik: Du må låne penger for å tjene penger. Omsatt til julestria betyr det noe sånn som at dersom folk vet at du har til hensikt å slå på stortromma med presangene i år, så vanker det fort dyre og fete presanger også til deg. Videre er det bra for selvfølelsen å gi så det monner, samt at det selvsagt er perfekt for ditt framtidige rennomé. "Mats er jammen meg en bra fyr, fantastisk gavmild og kul som faen".


Nå tenker du kanskje at det er akkurat det næringslivet er ute etter: Vi gir pengene rett tilbake til dem som er rike så det er likevel de som tjener mest på det. Sant, men feil. Det er faktisk ikke sånn at næringslivet utelukkende tjener på en enorm oppsving i salget. Tenk deg at alle plutselig skal kjøpe haugevis av mobiltelefoner til kameratene sine, alle butikker merker økt interesse og i konkurransen om å vinne nye kjøpegrupper skurs prisene raskt ned. I januar sitter en haug aktører igjen med en haug telefoner og salget kan begynne.

Vi kan oppsummere: Ved å bruke penger man ikke har, kan man gi presanger som er fetere enn dem man ellers ville ha gitt, man får et bedre rykte og flere og finere presanger og man skaper en kunstig høy etterspørsel som igjen fører til salg i januar. Finfnit, tenker du kanskje, men hvordan i huleste skal jeg kunne ta del i alt dette?
Ah! Kreditt. Kreditt, lån, avbetaling, you name it. Kast deg ut i det før det er for sent. Hvorfor skal bare rikingene få ha all moroa? Det er varslet bedre tider over nyttår og da skal alle dem som har en del endelig tjene enda litt mer. Hvorfor ikke kaste seg over det med en gang? Før de rekker å summe seg. Hvorfor tror du rikingenes mann (Pekka) advarer mot vårt forbruk nå? For å sikre at de skal få lov til å spille økonomien ned i sine lommer etter nyttår. Skal vi la dem gjøre det? Nei.
Det finnes låneinnstitusjoner overalt. Bankene er fine, for da er du garantert at ingen kommer og tar kneskålene dine i april når man skjønner at du ikke har til hensikt å betale tilbake noe som helst. Det fine med bankene er dessuten at det er mulig å få Mastercard hos dem veldig lett, og måten å gjøre det på er å gi dem inntrykk av at du skal bruke akkurat dem i all overskuelig framtid. Surf fra Postbanken, via Nordea og Gjensidige NOR, til Fokus bank og du kan ha så mye som 120.000 i kreditt (fire stykk Mastercard á 30.000). Jeg har selv tre stykker av dem og det er faktisk overkommerlige renter og avdrag. I høyeste grad. En eller annen gang så vinner du i lotto uansett. Eller får deg en betalt jobb sånn som meg.

For kortsiktige løsninger, mens du venter på Mastercardet, kan jeg anbefale sånne kjøpskort. Ågerrente og forferdelig usympatiske mennesker, men skal du overraske kjæresten med stereoannlegg, dyre smykker eller dyre klær så er den raskeste veien å gå gjennom en Her og Nå-konto eller noe likennde. De er utrolig kåte på at du bruker dem og de er villig til å bøye seg fram og tilbake for å få deg på kroken.
Er du først der så er de Satan selv. Men når Mastercardet går gjennom på Postbanken så driter du i det selvfølgelig.
Videre er alle former for avbetaling alltid morsomt. Finn en avbetalingsordning som er så nær "resten av livet" som mulig (da blir avdragene små) og gå amok.

Nå sitter en hel del av dere og rister på hodet og tenker at "Nei, nei, nei, dette er jo bare tull. Mannen må være syk i hodet". Men du har lest så langt har du ikke? Dermed så er det litt interessant. Du dør ikke av å prøve. Og har du først prøvd litt, så slutter du ikke. Ta det fra meg.
Og husk at rikingene har sørget for at det nærmest er blitt umulig å bli gjeldsslave. Du er bare en personlig konkurs, et navneskifte og kundeforhold i en ny bank unna å begynne på nytt dersom alt skulle gå fryktelig galt. Og det gjør det svært sjelden. Stol på meg.


Les også
- Julegavetips for slunkne lommebøker


Kommentarer fra brukere

Fox_1 27/02/2002 - 12:56

Jeg registrer at maks straffe ramme for svindel er 2 år (lol). På ca. 15min har jeg surfa meg til kreditt på over 2 millioner kroner, er ikke det god årsinntekt?

furuhelvete 09/02/2002 - 21:47

nei nå er det nok! ABSOLUTE ROCK RULER GRISEN har noen de derre fjortis-bildene å sende meg?

edddy den store 31/12/2001 - 10:46

med nok penger hadde jeg kunnet leve et helt annet liv f. eks få meg dame

sigfred 26/12/2001 - 13:10

Prøver dere å lure dere selv eller? Alle digger å få masse, DYRE pakker og ingenting er bedre enn å shoppe! Vi bor i et rikt land og har ræva full av penger, ENJOY IT!!!!!

pikk i bur 20/12/2001 - 09:49

USA..the land of the doomed...and the brain washed... RUN Laden RUN, hope you make it, and take the ISREALIES with you...

Magrete Løvbrekke 16/12/2001 - 21:55

EG RUUUUUUUUUUUUUUUULE FOR EG E SÅ FORBANNA KULE

Persona Non Grata 13/12/2001 - 10:08

Øh, jeg tror kanskje ikke at det er det artikkelforfatteren mener, at man skal se til USA for inspirasjon. Poenget må være at man skal undergrave det økomiske systemet, og dermed alle kapitalistene, ved å spille deres eget spill.

Fallende Ørn 13/12/2001 - 01:03

Enig med Røde Bjørn!! Rød Front!!! Eller? Egentlig begynner jeg bare å få denne hjerneløse pro-amerikatrenden litt i halsen. Satt og så på FOX-news her om dagen (natt-tv på tv-norge) hvor de diskuterte hva man burde gjøre med han John Walker (eller hva han het). En av programlederne konkluderte med at han måtte være gal som i det hele tatt ville reise fra USA, for som han sa (og dette er fakta): "This, the greatest land on earth...which is truely God's gift to mankind!" ...holdt på å kaste opp. De er så forbannede navlebeskuende, arrogante, livsløgnere at de faen flekse meg snart er nødt til å drite stående i giv-akt til tonene av "oh, God bless this holy shit", hvorpå kakene blir pakket inn i det amerikanske flagg og begravet til tre salutt-skudd fra brekjevede, kortklipte, hjernevaskede eks-navy seals. Blargh...

Røde Bjørn 12/12/2001 - 11:33

For noe kvasi-anarkist-dekadent vissvass. Alle burde heller holde seg hjemme fra "kjøpefesten" og ramme kapitalista ved å nekte å være med på storforbruket. Tenk deg om alle boykottet jula et år, tenk deg hvilket signal!

Mr Rockefeller 12/12/2001 - 11:31

He's right you know.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish