Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Moral, trangsynthet og den norske regjering
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
En kristen organisasjon skal fortelle norkse skolebarn hvilken moral de skal og bør ha, mens Bjørg Bondevik etter et besøk i Afrika for 30 år siden kan fortelle at afrikanske menn er slappe unnasluntrere som lar kvinnene gjøre jobben. Propaganda ber om nyvalg.I går hørte jeg på radioen at det plutelig kom røyk fra den ene motoren på et fly mellom Italia og Cuba, og kapteinen hadde en rask avstemning om hvorvidt man skulle snu eller fortsette ferden. Han var sikker på at det kom til å gå greit uansett, men dersom majoriteten av passasjerer ikke turte eller ville, så kunn de godt snu. Dette er en sunn holdning.
Kjell Magne Bondevik og hans Koalisjon av Kristne, Konservative Kapitalister (KKKK) har tatt en rekke avgjørelser opp gjennom de siste månedene som på sett og vis er langt mer alvorlige enn en skarve røykutvikling i et fly. At de gir en sekterisk høyreligiøs forening mene noe, og belære noe, om moral er rett og slett forkastelig. En religion som ligger mange hundre år tilbake i forståelsen av likstilling, avvikende seksualitet og trosrettigheter bør ikke ha innflytelse på unge menneskers tanker om rett og galt i samfunnet. En mann som preker kvinnens rettmessige plass på kjøkkenet, har vel ingen kunnskap om moderne moral og etikk, ei heller burde han få lov til å fortelle hvem som har det.


Når den gode statsministers frue i tillegg plutselig finner det for godt å avskrive hele den afrikanske mannlige befolkning som en gjeng fraværende slabbedasker som ikke jobber eller er til stede i det daglige liv. Og dette etter å ha vært i Afrika en gang. For 30 (!) år siden.
Propaganda har fått tilgang på en del rykter som sier at Kjell Magne er en gammeldags mann hva straff og kjærlighet til "din neste" angår. Mannen skal rett og slett ha en biblisk tolkning av det å tukte sine nærmeste.
Når man i tillegg tenker på at Bjørg er en hjemmeværende kone i et parti som arbeider aktivt mot selvbestemt abort og for at kvinnen holder seg i hjemmet, så er det spennende at selveste den sjefshjemmeværende førstekonen har noe som helst å si om likestilling og menn og kvinners rettigheter.

Begge disse sakene kom opp i helgen, og det er langt fra først gang at undertegnede har blitt livende redd for det sittende regimet. Men det er to saker som for meg mer enn understreker at det er på tide å ta en avstemning i kabinen. Skal vi returnere til den flyplassen vi tok av fra, eller skal vi satse på at røyken ikke utvikler seg til en alvorlig og farlig brann?
Vanskelig spørsmål. Jeg sier i hvert fall: Vi vil tilbake. Slipp oss av, slipp oss av.Kommentarer fra brukere

Tenshi 10/07/2005 - 08:40

latterlig og si at historisk dokumentasjon blir for tynn, dette burde bare bevise at prosjektet "kommunisme" er waisted, og når får du et "fullt utviklet" kapitalistsk sammfunn?
Men hvis jeg skal høre på deg da, så faller jo over 70% av argumentasjon bort her.. og vi sitter igjen med nåtids referater.. jeg ser ikke kristne som på dagelig basis sprenger seg selv og lands menn.. Katolske og Protestantise sammenstøt skjer i irland ja, men langt mellom hver gang dø ser noen dø der, Islam er en religion som er undertrykkende, jeg mener, et hver land som fortsatt har offentlig pisking og gjeng voldtekt som offentlig avstraffning burde jo si sitt da, at folk er så blinded at de klarer og trekke paralleller mellom nåtides kristendom og islam er bare skremmende..
En stat som er bygd på kristne grunn verdier er jeg helt for.. Et parti som KRF derimot som snur kappen etter vinden og ikke tør og stå for sine synspunkter mener jeg er forkastelig, for kristelig folke parti ville blitt muslimer om det var det som skulle til for og få lov til og ha sin illusion av makt, og sånn som utviklingen i norge er så tviler jeg ikke på at det snart er en realitet, litt trist når Nordmenn er på vei til og bli en minioritet i sitt eget land..

schischa 08/02/2005 - 18:28

hm....hva er sjangsn for å bli lest når man lander nederst i en laaaang rekke av innlegg...anyway.. bare en liten tanke:
"man" preker om at kristendommen (som faktisk, ja, er grunnlaget i grunnloven vår) har for stor betydning i skolen. vel, f.eks. i barneskolen.. får ikke elever med andre religioner alternativ undervisning i forbindelse med jul og påske osv...(?). og.. sitat : "En religion som ligger mange hundre år tilbake i forståelsen av likstilling, avvikende seksualitet og trosrettigheter bør ikke ha innflytelse på unge menneskers tanker om rett og galt i samfunnet. " vel...for det første, religionene er ikke gammel. tvert imot, Jesus er like aktuel i dag som for 2000 år siden. For det andre, hvordan kan redaksjonen i en, noe trang, artikkel ment på nettopp ungdom (!), komme med en slik uttalelse. Hvordan kan dere snakke så subjektivt om personlige meninger, på en svært kjent nettside, igjen: ment nettopp for ungdom, og samtidig bannlyse andres meninger.
Jeg skal ikke forsvare Bondevik. Jeg vet ikke så mye om ham. Og jeg har langt fra lært mer om han nå, ettersom ikke alt i artikkelen synes å være like saklig.
man skulle forvente at redaksjonen ville uttale seg litt mer saklig, litt mer objektiv.

=)

snill kommunist onkel 11/05/2002 - 03:27

penger - kapital - er roten til alt som er galt. faktisk. og da mener jeg ALT, og alle konflikter. det finnes ikke en som ikke egentlig har blitt forårsaket av kapitalisme i en eller annen form.

Hegga... 10/05/2002 - 18:15

Religion er egentlig roten til mesteparten av ondskapen rundt omkring... De fleste konflikter rundt omkring er religiøse krangler ; "min religion er bedre enn din"

Personlig så har jeg ingenting imot kristne, muslimer etc. etc. så lenge de ikke prøver å prakke det på meg...
Men det er akkurat det som er problemet med mesteparten av de kristne, de skal absolutt prakke troen sin over på alle i nærheten..
Stå mitt i en storby på lørdagskveldene og fortelle alle som er ute og har det gøy at drikking er synd og at det er mer gøy uten alkohol...Jeg for min del blir bare provosert av dette...

Eirik86 03/05/2002 - 01:29

Skapte *gud* mennesker....hvorfor...fordi han trengte venner..?
alle di andre gudene spilte fotball mens han fikk ikke lov til å bli med..?
så da bestemte han seg for å mikse trikse og lage noe....VOILA!....ett menneske!..weeeeeeeee
nei...
mennesket e forutsigbare....mennesket takler ikke tanken på at etter livet finnes døden....
mennesket skapte gud fordi vi trenger noen å lovprise hylle og ofre ting og tang for....vi trenger også noen som man kan be til ...fortelle sine synder til...hate og elske...
denne *gud* skal til gjengjeld gi oss alle ett lykkelig liv etter døden.....
uansett hvor mye du hater og spotter *gud* så kommer du til himmelen hvis du sier sorry før du dør...
karer skjerp dere...se d store bilde her...gud fins ikke, mennesket ødelegger for seg selv og andre,verden går i oppløsning...vi må tenke selv...gjøre noe selv...
be litt til *gud* for meg...og spørr om han gidder å stoppe all dritten som foregår på jorda...eler bare kaste ned en syndeflod eller to......
mens du er i gang så hils ham/henne/det fra meg og si at jeg ikke får noe respons fra han/hun/det...*gud* funker ikke lenger...

jaha 30/04/2002 - 14:16

Alle hakker ned på muslimer for tiden, det er faen meg på tide at kristenfolket får sitt også, de snakker om at islam undertrykker kvinner og ditt og datt, la meg minne dere på at det var den Katolske kirke som startet hekseutryddelse, kristene sier også at islam og politikk ikke burde settes sammen, men såvidt jeg vet så er hører kirke og stat sammen idag. la meg si dere en ting, detter er til alle kristne, Jesus er ikke gud, hallo??? jeg tror dere må melde dere ut av den sekten som kalles kristendom!!! Im Out!!!

melkor belegûr 15/04/2002 - 23:26

avskaff religion. funker mye bedre. og mens vi er så godt i gang, hvorfor ikke avskaffe den norske staten, og bygge opp fra skrætsj? :)

Kremt 15/04/2002 - 18:19

Synes heller ikke at kristendommen skal komme inn når det gjelder seksualundervisning.og grunnen til det er jo at deres måte å se på seksualitet for mange kan virke helt absurd!men når det gjelder å avskaffe KRF så synes jeg kanskje man kan ta litt hardt i.burde ikke vi,en ny genrasjon prøve å få de gamle stabeista som sitter øvers overalt i landet vårt til å se litt meloom fingrene å ikke følge bibelens regler akkurat slik de er skrevet,er det ikke mulig å få en revolusjon også innen kristendommen?få folk til å åne øynene litt mer.selvfølgelig er ikke homofile no dårligere enn resten av oss!og deter dette vio må få de eldre til å fårstå!!

melkor belegûr 14/04/2002 - 16:14

så det du mener er at vi skal la en regjering som facsistisk går inn for å kristne norge (satt litt på spissen, men det virker da sånn) gjøre det? bli undertrykt av en maktgal kristen? vil du virkelig at små skolebarn skal propppes full av kristen propaganda? tror du at innføring av kristendom vil gjøe noe fra eller til, bortsett fra å skape flere skrullinger med playmobilhår som spør om du tror på jesus? det siste jeg vil se er at en religion styrer norge...

Hege Førland 14/04/2002 - 15:28

Herregud, slutt å bruk religion og Kr.Dommen som argumenter. Voks opp, finn deres egne standpunkter, bli litt intelektuell. *herregud*

Pernille lille 09/04/2002 - 13:45

fy faen så jævla mange engasjere ungdommer!
jättebra! jäg gillar det!
men, det er selvsagt et men, hvorfor gjør vi ikke noe med det? meld dere inn i en eller annen organisasjon som står sånn hallveis for det samme som dere, eller enda bedre; STIFT EN ORGANISASJON! en bra en, ikkeno konservativt, det slår ikke helt an...
jepp

melkor belegûr 22/03/2002 - 00:05

hei, skoleproblemer: har ofte sammeproblemet selv, men det er pågrunn av søvnmangel fra min side, og at jeg har høyt inntak av koffein... det hjelper med en høy og irriterende vekkerklokke som du gjemmer et sted på rommet før du legger deg. du er ganske våken ved tiden du har funnet den igjen;)

jern er ikke akkurat det som hjelper mest...det finnes reseptfrie hodepinetabletter på apoteket som inneholder 100mg koffein pr. tablett, og sånt er greit å ha oxo. ellers: lykke til :D
og til alle andre: screw religion.

Eirik 19/03/2002 - 18:39

Er folk helt tette her? "lovverket er bygget på kristne verdier".... de fleste religioner har disse verdiene, så det er ikke akkurat kristendommen som er så bra. Dessuten har ikke-kristne åsså disse verdiene...selv om de har gått på livssynsundervisning og hatt foreldre som ikke er kristne. Og kanskje noen av dere slabbedasker vet hvordan kristendommen kom til norge?? Den ble banket inn i skallene på folk med øks og sverd. Trodde du ikke, så døde du. Og allikevel hyller vi olav den hellige som en gud. For noe dritt.

skoleproblemer 19/03/2002 - 02:56

ja jeg må bare si at innlegget mitt det var upassende inn på denne sida..men håper nu noen kan se litt bort fra politikken å gi meg noen råd-fordi jeg trenger alle jeg kan få...klemmer fra trist jente

skole problemer 19/03/2002 - 02:50

ikke vet jeg serlig mye på dette politiske ommrådet...jeg kan mere med innvandrerpolitikken!! men men..jeg vil til mitt problem,kanskje noen kan hjelpe meg..for jeg føler meg ensom-for jeg kjenner ingen med d samme skoleproblemet som jeg har!! jeg skjemmes over dette,og det går ut over karakterene mine......jeg klarer ikke å våkne om mårran...ja høres rart ut-men dere må oppleve dette før dere kan skjønne det,å det er ikke noe pissprek! jeg vil vite om det er noen som har det samme problemet som meg? for jeg vet ikke om noen!! jeg glemmer til og med at mamma å dem har prøvd å vekka meg om mårran-men jeg såver bare videre...jeg husker ikke at de har stådd flere ganger å revet å brølt å tadd dyna mi osv...dette bynner å bli et problem for meg som får meg til å føle meg misslykka-for er jo litt misslykka at det skal være sånn..men er et sterkt menneske så vet at jeg ikke burde tenke slike tanker...men nå har det vært slik i 3år å bynner å bli utrolig lei av dette...nå vil jeg oppåver å fremmover....har prøvd å lakt meg tidlig,prøvd å ta hjernetabletter dagli får å bli mer våken-men neida...hjelp meg-eller det er jo litt vanskli..men noen som har litt støtte? som ennda bedre har opplevd dette?? jeg strever.... mamma å dem mener det er latskap bare,å ikkeno galt lissåm..imårra skal jeg til legen-hav skal jeg si? :å jeg får meg bare ikke opp,det er så vanskli!-alle sliter jo med det...ååh...er det noen som virkerlig skjønner meg der ute? eller er jeg virkerlig alene om dette? hilsen en som er redd for svaret hun får...

en RØD ungodm 17/03/2002 - 16:42

og ikke kødd med noe dere ikke veit om, som for eksempel kommunisme. Først studerer man emnet, så har man rett til å kritisere. Å kritisere kommunismen på bakgrunn av historien, den blir for tynn. Man må huske på at Kina, Sovjet var og er ikke fullt utviklede kapitalistiske samfunn, og de var det heller ikke før revolusjonen. Man MÅ ha et fullendt kapitalistisk samfunn før man går over til sosialismen og den ultimate kommunismen

en RØD ungdom 17/03/2002 - 16:39

1. Skill stat og kirke
2. Promoter åpenhet i skolene. Lær ungdommene og barna om homofili og andre seksuelle retninger, om etikk, ikke religion. Dette er den rette veien å gå, slik at folk selv kan velge om de ønsker å følge kristendom og "Gud".

Kommunist Bananen som kommer til å ta over verden en dag 15/03/2002 - 14:18

Ikke ta "nick"et mitt for seriøst. Jeg er verken banan eller kommunist.

Eztral 15/03/2002 - 09:16

hmmm alle de som syter om at kristne rakker ned på kvinner og sånn det er jo sykelig lenge siden... desuten alle dere røde.... se på russland og kina vil dere ha det slik i norge... ? kristendommen er helt kurant i forhold til seksuelle avik det heter jo AVIK ærligtalt men hele kristendomen er jo basert på tilgivelse... så
gå på skole lær mere så kan dere utale dere om ting

Cruella d'Evil 13/03/2002 - 20:38

Jeg vil at kirken og staten skal skilles. Kristendommen bør likestilles med andre trosretninger - hvorfor skal den være viktigere enn de andre? Det er jo nesten så man kan kalle det arroganse.

Elin 13/03/2002 - 20:32

kjell magne er ikke jesus.ser nesten ut som at dere tror det, dere dømmer kristnedommen utifra hvordan menneskene framstiller den. burde dere kanskje ikke lese selv å oppleve om jesus før dere rakker fullstendig ned på det? jeg synes det er kjempebra å diskutere med fok som er helt uenige med meg selv. hvordan skal man ellers lære å respektere eller å bli klokere? forståelse kommer av respekt. bibelen kan tolkes som man vil ja, men det mange som leser i den glemmer er den lille notisen i slutten hvor det står at den som legger til eller trekker fra noe fra Guds ord.....ja trenger jeg si noe mer. de er iallefall ikke særlig heldige. hm..kos dere me all lesinga.håper der blir noe klokere av alt.

pernille 13/03/2002 - 20:20

hvis alle dere såm driter så mye i kristendommen og hater alle kristen så utrolig høyt..egentli ikke bryr dere.da lurer jeg virkelig på en ting. hvorfor gidder dere å diskutere når dere "vet" at det ikke finens noe Gud? for meg ser det virkelig ut som det er noe som dere tenker mye på. nej, det er ikke bevist at det finnes noe Jesus IDAG, men det har ingen greid å motbevise heller... uannsett hva du mener om noe som helst har dere ingenting med å dømme... god jul og gud velsigne dere alle!

Morgoth 13/03/2002 - 14:08

Kalde fakta er at en prest er øverste leder i landet vårt, en som tror at vist man lever på et spesielt vis kommer man til himmelen, alternativet er evig brenning i helvetes pøl.
Han er sikker på at bibelen inneholder sannheten, for å leve rett MÅ man følge denne boken, ellers; brenn.

Jeg vet ikke om jeg som ikkekristen vil la denne mannen ha stor betydning for mitt liv og mine muligheter.

Annanas 13/03/2002 - 12:12

Nå skal man jo huske at det er ikke bare kristne elever i den norske skolen. Skolen bør ha plass til alle, uansett religion! Derfor syns jeg det er feil at kristne pedagoger skal formidle verdier! Hva med humanistiske pedagoger?? Det passer mye bedre inn i tiden;) Sådetså!

melkor belegûr 13/03/2002 - 00:05

veldig masse fint og sakelig her, veldig mye bortkasta tull... kristendommen er det siste jeg ville hatt til å styre norge, eller våre moralske verdier. lett å si at lovverket bygger på den kristne tro. men den kristne tro, og dens lover, bygger igjen på sunn fornuft. tror du ingen hadde funnet på "du skal ikke slå ihjel" etterhvert? og hvis norges lover bygger på kristendommen, hva med paragrafer som "jøder skal ikke tillates i landet" som var i lovene en god stund? veldig fint og moralsk det. det er en grunn til at kristendom ikke har hatt noen makt i de siste tiårene, fordi folk ser hva kristendom påfører samfunnet. det er greit å denge kone og barn i jesu navn og lære de displin. du skal ikke bruke kondom, og få mange barn. fattigfolk tror ikke på gud, derfor er de der de er.

hvis dette er kristen moral, vil jeg ha det frabedt. hva skal vi med det? skal kristen moral, og en verdikommisjon som passer på hva små barn gjør og lærer dem bibelen; hindre alt det som skjer i samfunnet? blir det slutt på krig, voldtekter, mord, seriemord, ran, etc? nei, fordi psykopater og kriminelle finnes uansett. tilogmed på jesu tid. så hvorfor skal vi lære av disse at det er en kar der oppe som styrer det vi gjør, og ser oss hvis vi er slemme? hvorfor skal vi proppes full av lærdommen: gud er god, han redder sjelen din, han gir deg evig liv. ateisme sender deg lukt til helvete. hvis du ikke sitter inne hele livet, og tenker bare rene tanker, skal du etter kristen tro klare deg til himmelen. du skal ikke tenke på masturbering en gang.

så hva er det vi lærer, som vi ikke vet fra før, untatt at vi kanskje får en straff ifra gud iform av beltet til pappa hvis vi ikke er snille barn? skal vold og tvang legge bånd på primitivitet, og kriminalitet, og genrell "utagerende oppførsel"? skal alle sitte inne i dress og titte forsiktig rundt seg, og leve livet i himmelen? og når vi ser på kristendommen...det finns jo psykopater blandt de å, bare se på noen av disse kristne sektene som planlegger å legge verden for sine føtter, og innføre kristen tro med hård hånd? ikke det dugg bedre enn 700-800 tallet... og disse er de vi skal lære av? og vi klager over islamske regimer som undertrykker kvinner? hva er det bondevik har planlagt? jeg stemmer for å snu flyet, og til nød hoppe ut i fallskjerm før det brister i brann. og ikke kast deg over meg bare fordi du er en kristen fanatiker... husk, bibelen sier: "se ikke splinten i din broders øye, før du ser bjelken i ditt eget".

jolaris 11/03/2002 - 19:40

Kristne verdier? De verdiene og holdningene vårt samfunn er bygget på er først og fremst fornuftige, etiske og moralske. Bygget på erfaringer, og trenger ikke ha noe med noen som helst religion å gjøre. Vet det var noen som sa noe lignende lenger oppe, men måtte si det jeg og. Du trenger ikke være hverken umoralsk eller uetisk dersom du ikke er troende. Feiltolket religion er roten til altfor mye vondt.

Sann!

mr. t 11/03/2002 - 00:11

Med all respekt: Skal dere bruke inkvisisjonen mot kristendommen, hvorfor ikke bruke gulag eller dødsmarkene mot ateismen? Eller kulturrevolusjonen? Gandhi har sagt: Det verste med islam er muslimer, det verste med hinduismen er hinduer og det verste med kristendommen er de kristne. Gode ideer er det, alt sammen. Problemer oppstår når mennesker med ulike svakheter mennesker dessverre tenderer til å ha, benytter seg av av andre menneskers godtroenhet for å nå sine egne mål, bevisst eller ikke. Da blir det knot, da blir det kriger, inkvisjoner, konsentrasjonsleire, helvete, helt enkelt. Men å prøve å fremheve dere selv, kjære hedninger, som jordens salt og Fornuftens Forsvarere, det er ikke bare ynkelig, selvhevdende og totalt historieløst, det er bortkastet tid. (som forøvrig dette innlegget er også, jeg bare surfet innom på jakt etter en artikkel på det "andre" propaganda, medietidsskriftet) Takk for oppmerksomheten.

Richard 10/03/2002 - 16:51

"At de gir en sekterisk høyreligiøs forening mene noe, og belære noe, om moral er rett og slett forkastelig. En religion som ligger mange hundre år tilbake i forståelsen av likstilling, avvikende seksualitet og trosrettigheter bør ikke ha innflytelse på unge menneskers tanker om rett og galt i samfunnet." Stakkar journalist! Trenger visst ikke mye allmennkunnskap for å være ansatt i denne blekka nei! Sitatet snakker jo egentlig for seg selv, så videre kommentarer er jo egentlig unødvendige. Fortsett heller pisspreiket i Human Etisk forbund eller et av de venstre radikale organisasjonene her i landet. Bondevik er en av de bedre statsministrene Norge har hatt, og hva kona hans har sagt og VG feiltolka, har jo ingenting med styringa av landet å gjøre. Og at Kristent Pedagogisk Forum, eller hva nå de heter, er en sekterisk høyreligiøs forening (du er FLINK med fremmedord!!), faller på sin egen urimelighet. Så før du skriver en av dine latterlige og useriøse artikler, forsøk å finne litt bakgrunnsinformasjon som kan backe opp om dine forvridde holdninger! God bedring!!

Den onde Kommunistbananen som ikke er så flink til å stave 10/03/2002 - 13:25

Det det er snakk om er om en kristen ORGANISASJON skal styre barns moral-undervisning. Når det er en organisasjon er det ikke spesielt privat tro spørr du meg. Hva kona til Bondevik andgår kan hun da godt være dum som et flattbrø uten at det spiller noen serlig rolle. Hun er da ikke politiker (håper jeg). Joda, det er kommet mye bra som har kommet under kristent navn, men det er mye vondt også.

Hva GUD selv føler å mener om saken spiller absolutt ingen trille. Eksisterer han i virkeligheten er han enten ond eller maktesløs. Men vi skal ikke komme inn på religiøse synspunkter, det er vel egentlig privat.

David Bogen 09/03/2002 - 23:53

Jesus Lever, Gud er god! Alle dere i hedemark-området må se på SLAM. Gode holdninger er bra! "Det du vil at andre skal gjøre mot deg, skal du gjøre mot dem" og What would Jesus Do?"

MEget bra leveregler i livet!

hmf.. 09/03/2002 - 20:36snakk om toleranse og respekt for hverandre! før dere skal begynne å diskutere kristendommen og 'kristenfolket' bør dere faen meg tenke litt på å tolerere den relgionen og respektere de kristne. er selv ikke personlig kristen men dette som står på denne siden er bare bullshit. hvordan skulle ellers landet vårt ha vært hvis det ikke var bygd opp på kristne verdier? selv om kona til kjell mangne Bondevik uttaler seg om afrikanske menn, bør da ikke d gå ut over hva andre syns om politikken til krf? eller hva andre syns om kristne? dere anti-kristne har da ingen rett til å tro at kristne er mindre gode enn dere selv? dere er akkurat som rastister og ny-nazister… i mot forskjeller.. i mot det som er annderledes.. tenk heller to ganger før dere uttaler dere om d så kallte 'kristen folket' deres... etter min mening finns d ikke noe kristen folk, for relgion er personlig.. og fordi om dere anti-kristne knaksje ikke har funnet det ut enda, vær så snill å se litt positivt på d styret vi har i landet her..
forresten, ikke kom her å snakk om at kristen dommen ligger langt etter og er lite moderne og bla blablbalbalbla.. d finns alenemødre som aldri har vært gift som er prester. Jeg kjenner flere.. ikke døm. Det er ikke deres jobb.

Chandler 09/03/2002 - 18:40

GUD fordømmer ikke homser noe mer enn han fordømmer en som lyver til mora si. For GUD er all synd like stor. Jeg det igrunn galt å si fordømmer, for det høres så stort og gale. GUD er god o RETFERDIG. Gud lar ikke et spedbarn som dør i krybbe død dra til Hælvete fordi det vesle barnet ikke kunne be om tilgivelse. GUD er den som bestemmer hvem skal hvor. Vi har ikke noe å si. Den eneste grunnen til at folk sier at hvis du gjør synd, så skal du brænne er fordi Norge har hatt noe som heter Pietismen. De folka var ganske strenge. Men uansett. GUD er god.

En PErson som sier at det er synd og galt å være homo, har kanskje enda større sjanse for å dra til Hælvete. GUD liker ikke personer som sier at et menneske har mindre sjans enn andre. Gud liker ikke at folk bedømmer hverandre.

Det står;"Før du tar vekk flisa i øyet til nesten din, ta vekk bjelken i ditt eget øye." Jeg misliker utrolig sterkt at Kristne sier de er bedre enn andre. FOLKENS! IKKE HØR PÅ DEM!DET ER FEIL!!

Det er feil å bedømme alle kristne på grunn av Bondevik eller kona. Det er feil å bedømme kristendommen på grunn av Vatikanen, historiske fakta eller noe som helst annet, spesielt Statskirken. Kristendommen er så mye og kan ikke bli generalisert. Det er PERSONLIG.

Er du imot KRF, så vær da i mot KRF (Jeg er i mot AP). Men ikke hat kristne på grunn av det. Det er barnslig og umoralsk og idiotisk. Det er teit! Ha en fortsatt god Lørdag!

GUD er god. Han/Hun forstår alt og alle. Han ville ikke sende noen til Hælvete på grunn av at en annen drittunge sier at den personen skal til Hælvete. GUD VET DA BEST SELV!!!!!

Morgen klokka 03,16 09/03/2002 - 14:26

Hvorfor må vi lære barn/ungdomer når dem er på sitt mest søkende i livet pubertet osv Så kommer de her kristene inn og sier ja du du vill brenne i hælvete viss du prøver og gjøre noe med tissen din annet enn og tisse da BRENNER DU I HÆLVETE eller at det er helt ok og fjerne folk som er homoer det er helt ok og si til dem NA NA NA NA du brenner i hælvete du er homo du er unaturlig! JEG trodde at det var viktig og lære ungdom at alt er naturlig DET LÆRTE VI I PUBERTET UNDERVISNINGA HOLD DEM KRISTENE LANGT UNNA PUBERTET UNDERVISNINGA!!

Morgen klokka 03,16 09/03/2002 - 14:24

Hvorfor må vi lære barn/ungdomer når dem er på sitt mest søkende i livet pubertet osv Så kommer de her kristene inn og sier ja du du vill brenne i hælvete viss du prøver og gjøre noe med tissen din annet enn og tisse da BRENNER DU I HÆLVETE eller at det er helt ok og fjerne folk som er homoer det er helt ok og si til dem NA NA NA NA du brenner i hælvete du er homo du er unaturlig! JEG trodde at det var viktig og lære ungdom at alt er naturlig DET LÆRTE VI I PUBERTET UNDERVISNINGA HOLD DEM KRISTENE LANGT UNNA PUBERTET UNDERVISNINGA!!

wickedragon 09/03/2002 - 12:43

Alt kan tolkes dit hen du vil tolke det. Dersom du går inn for det kan du sikkert finne meninga med livet i ei kokebok. Finnes nesten garantert folk som har funnet Meninga(stor M) der.
Men religion trenger ikke være en ond ting. Mennseker generelt trenger en grunn til å være her; noe som gjør all faenskapen lettere å bære.
Vatikanet er ikke bare faenskap. Har kommet mye bra ut derfra oxo.
Historiereferansene var bare for å fortelle(dersom du leste på den delen av historien jeg refererte til) at det mørkeste av det kristendommen er beskyldt for var mye politisk begrunnet. Spanskekongen så på kraistendommen som en fin måte å få et totalitært styre; og ville at folket skulle elske ham; få dem til å hate noe annet.
Tysker små-keiserne ville ha bort Dina-tilhengere fordi de var annerledes og ikke passet inn under deres "kristene" styre. no slikt moro noe.

Kan jo si; i dette kaotiske innlegget tidlig om morran; at jeg er enig i at religion kan tolkes på like mange måter som det finnes mennesker, men DNT er som Koranen; dersom du først setter den ned og leser den så er det ikke så jævla mye tolkning som skal til. Det står svart på hvitt at alle er like; du skal være rettferdig; du skal tenke på din neste som deg selv...osv...osv.

En liten ting sånn slengt med her er at jeg ikke kan huske å ha lest noen plass at Gud skal være "snill". Rettferdig og god har jeg sett overalt, men aldrig "snill"...

. 09/03/2002 - 11:25

Kristne verdier? Ikke drepe,ikke stjele etc. Selvfølgelig er dette bra verdier, men er det noen som virkelig tror at disse verdiene ikke ville eksistert uten religion? Kristendommen har prøvd å ta patent en del verdier, men mennesket har selv funnet ut at det verken er gunstig eller moralsk riktig å gå rundt å drepe naboene og bøffe alt de kommer over. Religion er menneskeskapt, noe alle de forskjellige formene av religion beviser. Religiøseskrifter har bare inkorporert allerede eksisterende verdier i sine "lover", for meg er det helt absurd å tro at vi ikke kunne sameksistert uten retningslinjer fra en eller annen kraft utenfor vår verden.

Kommunsit bananen som faktisk aldri har prøvd en tuba 08/03/2002 - 19:14

Veldig enig med Herr . i hans inlegg om at også i DNT står det mye rart som har blitt brukt til å bevise det meste gjennom tidene, på godt og vondt.

Den onde røde bananen som kjemper for de svake og undertrykte (litt i hvertfall) 08/03/2002 - 19:12

Akk... Tror ikke du helt skjønnte poenget mitt Wickerdragon.

Poenget mitt er at religion er alt for lett å utnytte, serlig siden det er utallige måter det kan tolkes på. De historiske tingene var eksempel på hvor ille det kan gå når man lar det styre.

Det jeg vil er at man skal legge alt dette bak seg, og slutte å la guder, profeter, nisser og dverger styre vårt tankesett å moral. Det er kanskje ikke ekstreme kristene i dette moralundervisning programmet til Bondeknøl, men i det hele tatt å blande religion inn i små barns lære om rett og galt blir gammeldags.

Jeg kan sikkert lage et langt inlegg om hvordan moderne kristne personlig irriterer meg, men jeg skal la være. La oss bare si at religion er noe man kan ha privat, men ikke prøv å press det på noen på noen som helst måte. Spesiellt ikke små barn.

wickedragon 08/03/2002 - 13:35

Kommunist-banan. Hvorfor trekker du frem stash som skjedde for 300+ år siden? Det har ca like mye med kristendommen å gjør som Olav den \"hellige\"\'s inntog i Norge. Gjennom tidene har dessverre alt for mange brukt religion som et politisk hjelpemiddel. KrF er jo snill på denne sida som ikke skyver folk til å skaffe seg våpen og jakte ned røde bananer.
Det som må gjøres, mener jeg, for å være en god kristen er å sette seg opp sine egne meninger om tekstene i den store boka. Der man er i tvil kan man jo spørre andre. Må bare huske å ikke ta for hardt på DGT. DNT er en overkjøring av det gamle, og har forskjørsrett på regler og styr. Da skal ikke kjærringer stå på kjøkkenet, hekser brennes eller noe slit.

Les litt historie forresten; banan-gutten. Start med den spanske keiseren som tillot Den Spanske Inkvisisjonen og hvorfor han gjorde det, samt konflikten mellom det (nåværende) tysklands presteskap på 1500-tallet og konfliktene mellom småfyrstedømmene der og det franske riket.
Bah, for mye historie...les du det og si hva du synest. Jeg gidder ikke finne frem noen linker eller sider. Sorry...

Kommunsit-bananen som drikker te med en anelse melk 07/03/2002 - 22:43

Eller noen annen religion for den saks skyld

Kommunist bananen fra det Venus 07/03/2002 - 22:41

Politikk er bare synsing...

Syns det er helt greit å være i mot at en kristen organisasjon skal styre barns lære om rett og galt.

Kritisk 07/03/2002 - 18:17

"Og at noen i det hele tatt tør å skrive noe slikt under fullt navn, er helt ubegripelig."
Da er vel ditt innlegg enda verre/mer bedriten da, "Kebab"? Eller er det ditt fulle navn. Hadde faen ikke forundra meg.

kebab 07/03/2002 - 18:09

Hva i helvete er dette for et drittinnlegg? Makan til trangsynt synse-innlegg skal en lete lenge etter. Og at noen i det hele tatt tør å skrive noe slikt under fullt navn, er helt ubegripelig. Mats Schjøberg Ulshagen, du er en idiot!

Tim 07/03/2002 - 18:02

Dette innlegget er noe av det mest usaklige og tendensiøse jeg har lest på lenge. Å kalle Kristent Pedagogisk Forbund "sekterisk" er helt på trynet. Dette er et forbund som består av velutdannede og profesjonelle pedagoger som har enormt med kompetanse å tilføre skolen. Og bevilgningen det er snakk om er småpenger, sammenlignet med hva mange andre lignende grupper får fra staten for tilsvarende prosjekt. Vi må ha mangfold i den norske skolen, og dette er et av mange prosjekter som bidrar til det. Alle foreninger som skal inn i skolen har dessuten klare retningslinjer å forholde seg til, så noe "misjonering" vil det aldri være snakk om. Når det gjelder resten av Mats Schjøberg Ulshagens nærmest injurierende innlegg, blir det rett og slett for dumt å kommentere slikt pisspreik.

Freedom 07/03/2002 - 13:44

Regjeringa er en vits, "demokratiet" i Norge er en vits, bondevik er en vits. De som har makt i norge er de som har masse penger... Tror ikke at gjenvalg ville hjelpe, kunne rissikert at FRP kom til makta eller noe sånt,,,,,,,,,skummelt. Revolusjon sier jeg.

Onde Banan med rød stjerne i panna 06/03/2002 - 18:27

Det jeg vil fram til er: Kristendommen er ikke noe å bygge verdier fra. Hold alle religioner utenvfor all utdanning for barn. Tolk bibelen som du vil, men hold den langt unna oss andre

krf'er 06/03/2002 - 17:15

om den gjengen som sitter å styrer denne sida hadde noe som helst med norsk politikk å gjøre ville det hele gå rett i dass!!!
det styret som er nå er vel antakelig vis det beste som har skjedd norge siden olja kom.
det er på tida at man begynner å ta opp viktigere problemer på denne sida. ærlig talt. w.w.j.d?

Wickedragon 06/03/2002 - 07:49

SYns vel greit over at de fleste(gode) Kristne har gode holdninger. Ikke stjele, lyve(så mye), osv osv. Du har kanskje ikke lagt merke til det bananhode, men størstedelen av Lovverket vårt bygger på Kristne verdier.
Nå veit jeg ikke om jeg vil ha Kjell Mangle som Statsminister. En gang sammenbrudd, to ganger sammenbrudd. Dersom han begynner å hylflire og kle seg naken under et EU-toppmøte så vil jeg jo ikek se på det som lyn fra klar himmel.
Men verdiene; de er gode.

Kommunist bananen fra HÆLVETTE (oi, såpass) 05/03/2002 - 22:05

Har KRISTNE gode holdninger???

Tror du skal grave frem historieboka di, den tror jeg ikke har sett dagslys på mange år... Kristne har hat "GOD" påvirkning på samfundet i lange tider, ville det ikke bare vært FORTREFFELIG hvis vi lot dem fortsette med det.

Få vekk de idiotiske religionene, de hører ikke hjemme noested. Ok, folk kan få tro hva de vil, men hold det utenfor det offentlige, som skolen. Barn blir hjernevaska nok som det er.

David Bogen 05/03/2002 - 21:04

Vi trenger ikke no nyvalg! Dette er den beste regjeringen som Norge kan få!! Urra

David Bogen 05/03/2002 - 21:02

Det er veldig bra med gode holdninger i samfunnet. Kristne er kjent for å ha gode holdninger, derfor er det ikke urimelig at en kristen organisasjon vil forsøke å lære norske barn gode holdninger! Go Kjell Magne! Jesus Lever!

jadda 05/03/2002 - 17:13

Syns dæ æ søren mæg på tie at me fekk någen så praktisere sunn moral og holdning i styret vårt. Bare tenk dåkke åmm å se kor ufatteligt ufatteligt bra vårt styre æ i forhold te mange andre land. Å Bondevik æ søren mæg en møje merr real kar enn mange av di andre me ser ronnt forbi. Syns KrF æ bra, æg! Så dæ så!

eovti 05/03/2002 - 12:43

Etter at vi bombet Afghanistan så er det vel bare Iran og Norge som fremdeles har prestestyre, er det ikke?

bjessulf 05/03/2002 - 08:45

Syns dette blir for dumt jeg....ærlig talt....
Landet blir da styrt ok. Håper at man vil holde seg unna farsete "politiske" innlegg i fremtiden. USAKLIG!

Satori 05/03/2002 - 08:17

Dissa jævla KrF'arane kan berre brenne... Dei ska faen ikkje styre landet vårt!

Einar Beinhard 05/03/2002 - 02:17

Nyvalg nå! Nok er nok, Krf-Høyre har styrt lenge nok. Anarchy Now!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish