Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Nesegrus beundring: Nr. 2 Bill Hicks
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Propaganda fortsetter å hylle heltene som har formet våre liv. Denne gangen tar vi for oss tidenes største stand-up-profeter; Mr. Bill Hicks. Av Espen Svenningsen Rambøl


Den første gangen jeg møtte Bill Hicks var han allerede død. En kollega visste at jeg var en fan av folk som Denis Leary, og fortalte meg av Leary hadde rappet det beste materialet sitt fra en annen fyr. En fyr som døde av kreft i en alder av 31 år, omtrent samtidig som Leary fikk sitt store gjennombrudd. Jeg fikk et par CD-er i neven, og gikk hjem for å høre på en fyr som kom til å forandre livet mitt.

For endelig hadde jeg truffet på en person som uttrykte alt jeg sto for, men som klarte å si det mye bedre enn jeg selv var i stand til. Fyren var hysterisk morsom, skarp som et barberblad - og var langt mer heltemodig enn jeg selv klarte å være.


Det forundrer meg ikke om du aldri har hørt om ham. Bill Hicks var for kompromissløs til å bli allmen kjent. Mens Denis Leary var en dyktig posør som solgte en image, mente Hicks hvert eneste ord. Han solgte seg aldri, ga faen i om folk likte ham - og konsentrerte seg om å gjøre det ingen andre turte. Å fortelle sannheten. Mer en filosof enn en komiker, men like fordømt en av de morsomste folkene som har vært innom kloden vår. Og i februar 1994 forlot han den for godt...

Det tok et godt tiår før folk virkelig begynte å høre på hva han hadde å si, og det først i det siste at han har sneket seg inn i bevisstheten vår. Folk var kanskje ikke rede for Bill i de politisk korrekte årene på begynnelsen av 90-tallet, men i dag er han en mann av tiden. Han dukket opp (via konsertopptak) i rave-komedien Human Traffic, og spilte en gjesterolle i tegneserien Preacher - og attityden hans har blitt adoptert av en hel generasjon våkne, men desillusjonerte mennesker.

Bill snakket om ting han hatet; enten det var politikere; "Det er ikke så mye det at jeg er uenig i politikken til George Bush, det er mer det at jeg ser på ham som en sønn av satan, som har kommet til jorden for å ødelegge planeten jorden..."

...religiøse fanatikere; "For en merkelig mytologi! Mange kristne går med kors rundt halsen. Tror dere at Jesus ønsker å se et eneste, forpult kors når han kommer tilbake? Det er som å gå bort til Jackie Onassis med en liten rifle rundt halsen... Kanskje det er derfor han ikke har kommet tilbake ennå?" ,

...unger; "Barnefødsler er ikke noe større mirakel enn å spise, og så presse ut en kabel. Hadde det vært et mirakel ville ikke enhver idiot kunne produsere de små krekene hver niende måned. I følge statistikkene for alenemødre sprer "mirakelet" seg som ild i tørt gress. Halleluja. Trailerparker over hele USA fylles opp som sardin-bokser av tilbakestående, små mirakler. Nei, et mirakel er å oppdra en unge til å holde kjeft på kino!"

...militærmakten; "Hva jeg synes om homofile i det militæret? Enhver som er idiot nok til å ville inn i militæret burde slippes inn! Liker du å ha sex med dyr? Ok, her har du en sau - gå og drep for staten! For det er alt militærmakten er; leiemordere for staten..."

...og menneskeheten i sin allminnelighet; "Alle mennesker har en ting til felles - vi suger alle som en. Vi er et virus med sko, folkens...".

Les mer her!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish