Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
LIKESTILLING MEG I RÆVA!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Vi lever i Norge i 2003. Eller var det 1953? I min hverdag føles det av og til sånn. For fortsatt må jenter bevise så mye mer enn gutter, eller "menn" om du vil. Jeg er for faan ingen rødstrømpe, men sånn er det!Hvis du som meg jobber i en rimelig mannsdominert bransje, og du i tillegg er jente, kan det hende at du rett som det er får høre diverse nedlatende kommentarer. Rett og slett fordi du har innovertiss. I mitt daglige virke som musikkjournalist blir jeg behandlet ganske så pent av mine mannlige kolleger, stort sett i alle fall. Men det hender jeg får kommentarer av typen: "Jøss, skal DU på Hellacopterskonsert, du som hører på så mye puse-pop ellers?" Da må jeg svare at "Ja, jeg skal det, for jeg liker nemlig både Hellacopters og The Margarets, skjønner du!". Eller: "Jøss, så du ga siste skiva til Queens Of The Stone Age fem i terningkast, trodde ikke du likte sånn musikk du som er så søt!"

Åkei, ganske uskyldige og tankeløse kommentarer som antakelig ikke er vondt ment. Jeg vet de ikke er det, stort sett. Men poenget er at jeg ville da aldri i mine villeste fantasier funnet på å si til for eksempel Audun Vinger, Håkon Moslet eller en av rockerne i Akersgata: "Jøss, liker du Number Seven Deli du som er så barsk,da?".
Annenhver fredag spiller jeg musikk på en ikke ukjent rockeklubb i Oslo, og fremdeles hender det jeg får høre ting av typen: "Hæ?! Jente-dj, jo! Men du spiller jo bra musikk!?"
Det har selvfølgelig skjedd en hel masse positive ting med hankjønns holdninger siden 50-tallet. Men fremdeles er det sånn at hvis en mannlig kollega tar oppvasken èn gang i løpet av måneden, føler han at han fortjener en oppmerksomhet;en eller annen form for premie. Sånn som det var hos tannlegen da vi var små; "Nå var du flink til å sitte stille mens mannen borret i tanna di! Her har du en fiiin rød bil!"Kommentarer fra brukere

askøy gutt 02/05/2006 - 10:10

dokkare e nokken jævla geeker hele gjengen... eg e her for å finne ferdige stiler osv.. ikke for å diskutere likestilling

JM 21/08/2003 - 21:02

"Menn er bedre ledertyper enn kvinner"
Nuja, alt er vel relativt. Det er ikke slik at alle menn er bedre enn kvinner til å lede noe og det finns mange kvinner som er bedre enn menn til å lede. På skolen jeg gikk på, har det i de siste 5 årene vært jenter som feks har vært elevrådsledere til tross for at elevrådet har bestått av like mange jenter som gutter. Jenter har dratt igang skoleballforberedelser og jobbet aktivt med diverse temadager på skolen. Som en leder ville gjort. Og hva er dette med at barnehagene har skylden for at kvinner kunne gå ut i arbeidslivet? Forsåvidt ja, men det er vel utdannelsen vår som har fått oss ut i arbeidslivet, er det ikke? Det kunne likesågodt vært mannen som var hjemme og passet barna. Og der kommer vi også inn på temaet "ledere" igjen. En kvinne har vel lettere for å "lede" og holde orden i et hjem?

blade77 05/08/2003 - 12:00

Mimmi kunne aldri ha vært gift i 50 år uten at hun hadde noe piling på hvordan ting gjøres, nok et bevis på hennes visdom spør du meg. Mimmi: Gjør comeback!!!! gata har talt.

vegas 05/08/2003 - 11:47

By the way..mimmi var gift i 50 år, the show must go on sa hun..for tiden på ullevål sykehus men er back in business i løpet av uka, seig som faan den dama der.

Mimmi ruler

blade77 05/08/2003 - 10:10

Mimmi høres fornuftig ut, viktig å lære av de eldre, de har jo tross alt mere erfaring enn oss unge. både på godt og vondt GO MIMMI!!!!!!!

vegas 05/08/2003 - 10:06

sier som mimmi jeg: la mannfolka få ta seg en øl og ha kvinnfolk på si, så blir det husfred i heimen!! (mimmi er 82 år..)

Magnus 31/07/2003 - 18:32

Hvis en mann jobber som frisør eller i barnehage blir han stemplet som homofil, så denne diskrimineringen skjer ikke bare blandt kvinner.
Man må huske at det er en naturlig forskjell på kjønnene, menn er generelt bedre ledertyper enn kvinner, men det betyr dermed ikke at kvinner ikke har mange andre gode egenskaper som menn ikke har.

Mannen og kvinnen har naturlig forksjellige oppgaver i livet. Kvinnen føder barn og har ansvar for hjemmet, mens mannen tjener til livets opphold.
Det er ikke snakk om mange år siden det var slik i Norge og det er slik det er i mange andre land idag. Det er takket være bla. barnehager at kvinnene i dag kan gå ut i arbeid, så det er dermed også naturlig at kvinnen ikke er like godt rustet til dette som menn på mange områder.

DemolitionMan 11/02/2003 - 20:22

Likestillingen i Norge har vel kjerringene ingenting å klage for.. Menn vil alltid gå forran som sterkest og i de fleste sjef stillinger, fordi det er det vi er best til. Jenter har jo nok av områder hvor de har det bedre likestillt en oss: 1. Slipper militære. 2. Størst rett på barnet ved skilsmisse. 3. Kommer lettere inn på håndverks skoler som "er for gutter". Så ta meg på puppen og sprut ut med noen orgasme hyl for Norge ;)

bettis15 19/01/2003 - 18:38

joda.. er enig i det du sier.. har masse andre eksempler på slik "nedverging" av kvinner.. har fått lignende kommentarer før. men jenter: ikke la oss overdramatisere dette..det er kvalmt om vi blir for nærtakende og sutrete. Det er jo tross alt mye fornuftig i det Bragi sier også..

Bragi 08/01/2003 - 23:21

Den dagen der er like mange kvinner som menn som tar dei harde jobbene som f.eks. renovasjonsarbeidar, elektrikar, mekanikar, malar, sveisar, industriarbeidar osv. Då kan du begynne å snakke om like stilling, sjølvsagt gjør kvinner ein fantastisk jobb innen helse og i heimen (men i heimen er kvinnen viktigare som mor enn mannen er som far), men så lenge menn er hovudkjerna i alt grunnleggande arbeid, må ikkje kvinner syte over at dei har det så hardt. Lik lønn skal der være og ikkje nokon negative komentarar fordi at ein er kvinne, men ein skal ikkje forvente at kvinner skal bli samfunntoppar utan at dei er på bunn også....

FYAD 08/01/2003 - 21:01

Men fremdeles må vi menn i millitæret... Har du glemt det din "buhu de tror ikke jeg liker slik musikk"?

skitsystem 08/01/2003 - 16:16

"Jøss, liker du Number Seven Deli du som er så barsk,da?".

hæhæ! denne har jeg fått i trynet før. "hører DU på neutral milk hotel, du som tror du er så tøff?"

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish