Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Rock n' roll demokrati
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Mandag 15. september er det kommune- og fylkestingsvalg igjen i Norge og en ny anledning for alle med stemmerett til å stemme på de som representerer deres interesser best inn ved makta. Vil du være med og skape rock n' roll demokrati?Ved forrige lokalvalg var det 60,4 % oppslutning ved kommunevalget og 56,8 % oppslutning ved fylkesvalget. Nå tror valgforskerne at vi går mot en rekordlav valgdeltagelse ved valget i år. Grunnen er at folk flest ikke klarer å se forskjell på partiene lengre og ikke klarer å finne ut hvem de eventuelt skulle stemt på. Politikere har også generelt lav tillit blant folk flest.

Det er litt flaut – i et velutviklet demokrati som Norge, der vi er såpass uenige i viktige prinsipielle spørsmål om hvordan aktuelle problemer må løses og hvordan fremtiden skal bygges – at Sofasitterne er landets største parti. Det er på tide å svinge pisken og si fra om hvem vi unge mener gjør en god jobb og fortjener å sitte ved makten i kommunen og fylket vi bor i.

Det er nemlig vi som er unge som kan svinge pisken mest effektivt. Det er ca 635 000 av oss under 30 med stemmerett og det er statistisk sett vi som er dårligst på å stille opp ved valget. Samtidig viser skolevalgene at det ville gitt store utslag på hvor mange representanter hvert parti ville fått dersom vi hadde møtt opp: Se for eksempel den videregående skolen jeg gikk på – Gerhard Schønings skole. Ved skolevalget i 1999 stemte elevene på skolen fram et valgresultat der for eksempel KrF fikk 0%, mens SV og Høyre var jevnstore med 26% hver... Du finner mer informasjon om skolevalg her

Vi unge kan tippe valget i hvilken retning vi vil, bare vi møter opp. Det er på tide at vi skaper litt mer rock n’ roll i det politiske landskapet – ingen skal føle seg trygge!

Propaganda skal i tiden frem mot valget følge valgkampen og forsøke å analysere partiene objektivt for å hjelpe deg å finne ut hva du kan stemme. I mellomtiden, bortsett fra å følge med på valgkampen og sette deg inn i partiers politiske programmer, kan du teste disse valgomatene for å hjelpe deg ut av startgropa:

Aftenpostens Valgomat

Spray: Test ditt partivalg


Les også
- FrP vant skolevalget


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish