Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Rugby og cricket - kjedelig vold?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I tillegg til at engelskmennene ser på seg selv som stolte forfedre av fotballsporten har de også et par andre tvilsomme idretter på samvittigheten, som den litt inhumane Rugby-sporten, og den ulidelig kjedelige og tåpelige sporten Cricket.


Etter at jeg fikk oppdraget med å se på engelsk sport, spesielt Cricket og Rugby, har jeg selvsagt prøvd å drive litt research om disse. Ingen enkel oppgave, men litt har jeg da funnet ut.

Det er tydeligvis ingen som vet helt hvor Rugby startet, siden det verserer en rekke historier om akkurat dette. Den offisielle historien er imidlertid at den 16 år gamle studenten William Webb Ellis ved Rugby School i England tok opp ballen midt i en fotballkamp i 1823 og løp den inn i motstanderens mål. Tydeligvis ingen intelligent kar dette her, eller kanskje det var akkurat det han var? Ingen vet hvordan de andre på banen reagerte, men når man ser på alle kroppstaklingene og de mer eller mindre vellykkede forsøkene på å gjøre motstanderne invalide kan man jo tenke seg til hva de synes om det.


En rekke Rugby-klubber vokste opp i etterkant av dette, men alle med forskjellige regler. Etter hvert satt en rekke klubber seg ned og ble enige om ett sett med regler og vips, så var Rugby Football Union født. Noen måneder senere gikk den første landskampen av stabelen, og i hatkampen mellom England og Skottland gikk naboen i nord, kanskje noe uventet, av med seieren. Det var veldig viktig at utøverne var amatører og etter en skikkelig oppvask etter diverse rykter om at spillerne fikk betaling gikk 22 klubber ut av Rugby Football Union og dannet Northern Union (ja, de var fra nord). Senere ble dette navnet endret til Rugby League.

Både Rugby Football Union og Rugby League lever i beste velgående i dag, og selv om Union prøvde i det lengste å holde på amatørstempelet tok de til slutt til fornuft, og nå er begge profesjonelle idretter. Nå er imidlertid ikke reglene like lenger. Den ene er langt mer voldelig enn den andre, og selvfølgelig den av de to som appellerer sterkest til de litt sånn halvrabiate maskuline i England. Skulle gjerne fortalt hvilken av de to som var den mest voldelige, men hvordan skal man kunne holde styr på forskjellen mellom to så like idretter, når man bryr seg døyten om det.

Allikevel så må jeg innrømme at det er en utrolig stemning og ramme rundt matchene. Jeg var i London i vinter under VM i Rugby Union, tror jeg, og tilbrakte store deler av en kveld på en lokal bakgårdspub sammen med 20 australiere og 150 klin gærne engelskmenn. Utrolig artig opplegg, selv om jeg ikke skjønte så mye, selv med en australier ved min side som hele tiden prøvde å fortelle meg hva som skjedde.

Jeg har også forsøkt å se litt nærmere på sporten Cricket, men grunn av plutselige narkolepsianfall under research-øktene ble det vanskelig å finne ut noe særlig. Alle jeg har spurt aner enten ingenting om det eller de klarer ikke å forklare hva som foregår ut på banen. Det jeg vel vet er at man bør ha god tid for å følge Cricket, siden en kamp foregår over flere dager. Ikke snakk om et kjapt ballspill som er over i løpet av en drøy time her, nei. NRK P3 hadde vel også litt fokus på Cricket for en stund tilbake, men selv da fikk jeg narkolepsianfall så jeg husker verken hvilket program eller hva det gikk ut på.

Det som vel er litt artig med disse to er jo at engelskmennene selv ikke skjønner døyten av disse idrettene. I hvert fall kan det virke sånn, siden det alltid er land som Australia, India, Sør-Afrika og Pakistan som hevder seg.

Så man kan jo tydelig se at det engelske imperiet har falt. Det eneste merket etter engelskmennene i dag er tåpelige idretter som man vel trenger en lobotomering før man gidder å følge.

Men hver sin lyst.Kommentarer fra brukere

dfchmc 28/01/2008 - 19:38

sexy. nydelig artikkel

Im back 16/01/2008 - 08:50

peace out dude!

Rugbyplaya 02/03/2006 - 15:20

Rugby er en av de virkelig gode sportene og drive med her i verden bare elsker å spille det!

prince 30/11/2003 - 20:43

cricket er bare best, skjønner ikke hvorfor dere poteter bare klør dere i rompa og ikke undersøker nærmere se på derby kampen mellom to erkefiender Pakistan og India så får dere se hva sport er. Selvfølgelig Pakistan er best.

fullback 26/11/2003 - 18:07

Ikke imponert av research'en. Finalen i VM i Rugby Union ble spilt forrige lørdag. England vant over Australia.
Rugby er ikke så voldelig som det ser ut, derimot er det utrolig morsomt å spille.
Et utgangspunkt for mer info kan være www.rugby.no
Kanskje er det en klubb der du bor...
:)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish