Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Hvordan knipse bra bilder
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I digitalkameraenes tid er det lett å ta mange bilder. Og den lave kostnaden gjør det selvsagt mer attraktivt også. Av den grunn blir det også tatt flere dårligere bilder nå enn før, da man ofte ikke engang tar seg bryet med å stille seg opp og si ”cheeeeese”! Så hvordan knipse bedre bilder?Det aller, aller viktigste er å komme nærme motivet. Ofte kan det være mer hyggelig med et bilde av to tydelige ansikter enn to hele kropper. Det samme gjelder hvis man ønsker å ta bilde av detaljer. Oversiktsbilder av en hel stue og lignende kan ofte virke døde og litt kjedelige.

Selv om det er ”gratis” å fotografere med digitalkamera – invester litt tid i hvert bilde. Be folk se mot deg, smile eller tenk over hva slags utsnitt du egentlig vil ha. 500 bilder fra en hyttetur der bare 10 bilder er av OK kvalitet er ikke mye morsomt å se gjennom. Men for all del knips mange bilder, slik at noen blir bra. Motstridene, sier du? Poenget er i hvert fall å ha en idé bak hvert bilde man tar.


Motlys er når man har sterkt lys, for eksempel sol, midt mot kameraet. Dette kan faktisk noen ganger utnyttes til å bli bra, men da skal man være en flink fotograf. Som regel bør du unngå at solen lyser direkte på frontlinsen, bruk eventuelt den ledige hånden til å skygge med.

Bruk av blitz er heller ikke så enkelt. Noen kameraer bestemmer selv når blitz skal tas i bruk, men de tar ofte feil. Bruk tid til å tenke på om blitz burde tvinges på eller av. Når man skal ta bilde av store, mørke motiver – som for eksempel et statue midt på natten – har det ofte heller ingen hensikt. Blitz ”stjeler” ofte også litt av fargene til et bilde slik at ansikter blir hvitere enn nødvendig. Derfor kan det noen ganger være at du heller ønsker bedre farger i stedet for lyst motiv.

Har du flere tips? Fortell om dem ved hjelp av kommentarfeltet under! Har du fine bilder på lager, setter vi også stor pris på om du legger dem inn i vår fototjeneste.Kommentarer fra brukere

mohammed 25/11/2003 - 19:00

takk skal dere ha for det tipset...vi på skolen holder på sånt hvordan mann skal ta bilder og sånt.tusen takk=)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish