Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
BYEN vs LANDET
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Ja, hva er egentlig best?
Frisk luft, stillheten,brautende kuer,mygg og andre bugs.
Eller det at det alltid skjer noe, døgnåpne butikker og folkeliv.
Hva synes dere?
Helt fra vi var små hørte vi alltid at det å bo på landet var bra, men å bo i byen var ikke så bra. Byen var farlig, og vi måtte for all del ikke dra dit alene.

Alle barneprogram viste hvor hyggelig og idyllisk det var på landet, mens de viste stakkars barn som bodde i trange blokker når de skulle skildre byen.
Jeg føler at dette henger igjen enda etter at jeg har blitt voksen. Jeg, som er innflytter til Oslo har fått ganske mange skjeve blikk når jeg har fortalt at jeg har flyttet hit. De rister på hodet, og kommer med kommentarer som;…..”huff, vil du det da? Så mye eksos, og så mye som skjer. Du vil vel ikke få barn der inne i hvert fall. Det er ikke noe sted for et barn å vokse opp…..”


Det kan være at det finnes andre steder som det er bedre å vokse opp enn i Oslo, men faktum er at det er tusenvis, ja flere hundre tusen som overlever i Oslo hvert eneste år. Det lusker faktisk øksemordere og skumle typer rundt på landsbygda også. Selv om det er en fattig trøst, er sjansen for at noen finner liket ditt mye større i Oslo enn på landet. Mener dere at alle 500 000 som bor i Oslo er uansvarlige og egoistiske mennesker som ikke burde hatt retten til å få barn? Hvis alle skulle bodd på landet, ville ikke da landet blitt overbefolket? Ville de samme personene vært snillere på bygda enn i byen?

Hva mener dere? Byen eller landet?Kommentarer fra brukere

Ronny 11/09/2007 - 09:35

hærregud ass, oslo er best, ingen protest !

kOSEKLOMPEN 11/09/2007 - 09:32

Det kan være variert om byen e bedre enn landet, men mi mening e at byen e bedre !æ ville aldri klart å bodd på landet så langt unna byen å allt som skjer der! hadde rætt å slætt vært trasi (y) den bæste byen e klart Tromsø ;)

sussebass 11/09/2007 - 09:31

Seff e d kos å være på landet men byen e bæst. dær live e. borte bra men hjæmme bæst.. tromsø by, dær d skjer.

ja ja 20/09/2006 - 15:30

landet er fint om sommeren for da er det mere og gjøre på.det er en del bygdedyr på landet.man ser de samme trynene hver gang man skal i matbutikken.men det er jo veldig dyrt og bo i byen.men en kan gå mye på tur på landet,kan man det i byen?man kan gå ut og bare treffe kjentfolk.er det privatliv.mange som er oppvokst der er inngrodd der,og kunne aldri tenke seg og flytte.de er kaskje redd for forandringer.folk bryr seg mere om hverandre på landet hørte jeg da jeg flyttet dit.men det har ikke jeg opplevd.

BergensBabe =p 30/05/2006 - 20:51

Byn e bergen, og laget er brann!!

A.J. 24/02/2004 - 12:48

herregud, denne diskusjonen er både usaklig og irrelevant, hva har denne siden sunket til *sukk*.
Hvor man vil bo er smak og behag og varierer for alle mennesker, folk som bor på landet overdriver sterkt når de snakker om hvor farlig byen er, og folk som bor i byon overdriver når de sier hvor kjedelig og dødt det er på landet. Selv har jeg bodd både i Oslo og på landet utenfor Ålesund. Personlig likte jeg Oslo best, men det varierer!

Jæger`n 22/02/2004 - 21:13

Bur mitt i skogen... Hadde ikkje klart å bu ein stad der moglegheten til og reise rett uttafor døra å jakte eller fiske ikkje er til stades. Men for all del, syntes det er stas med ein bytur inn i mellom!

i..... 22/02/2004 - 15:04

i syns at å vokse opp på landet kan jo være litt kjedelig, men også fornuftig: mye frisk luft, trenner sikkert mye, for hva annet er det å gjør?, lekser blir vel det mye gjort. men a vokse opp byen, der blir jentene til jålepotter og guttene til tøffe karar. og med ganske dårlig iq.

Staute kar frå "lande" 11/02/2004 - 22:15

Hareid e best, å andre "land" område.. folk so vekse opp i byen, tåli ikkje å få litt skit på henda, å gid e må vaske me før e får infæksjon unner neilene.. sei bere herregu. fisefine by folk e bere TOLL! Må tåle litt drit å skit.. kan ikkje gå rondt i sosse klæ å tru en e fine.. byen.. nei ikkje dinne karen. Folk frå byen e også svake.. træna når dei løfta handlenett, å leve på "junkfood" å bli feite.. HAREID E BEST!!

trini 11/02/2004 - 08:38

trenger ikke å kunne hammre for å sitte på kontor

Den kloke 10/02/2004 - 20:11

Landet er det beste. Vi lærer av erfaring om natur, skog og utmark. Mens de i byen lærer kun og sminke seg, bruke minimalt med kle og si "æsj".. Ellers lærer guttene seg det samme som jentene, like feminime å har absolutt ingen praktisk sans. Å vokse opp på landet er best for alle!!

Nappo 18/01/2004 - 18:02

By og land er som ild og vann

Matt Hill 13/01/2004 - 20:41

alibaba hvor kjøper du din??.... kebab sjappa vel!!!
det er idiotisk for folk som bor i byen og snakke dritt om bygda(eller motsat)

Ali Baba 13/01/2004 - 16:24

Hvor faen kjoper dere kebab i bondelandet?

Kari 07/01/2004 - 17:58

Det å bo på det ene eller andre stedet kan vel gi noen fordeler om hva man blir vant til osv, men ikke noe som er virkelig vesentlig, det finnes mye annet som avhenger om man vokser opp i rett miljø. :-)

Martin 06/01/2004 - 22:10

Landet er jo klart best, sossete byfiser!!!
Vi har så mye bedre tid. Dessuten er det koseligere her...og mere snø. Lenge leve Øvrebø!!

DJHansi 06/01/2004 - 19:03

Jeg er vokst opp i Lørenskog og ja,folk sier at det er bondeland liksom men det er et bra sted å vokse opp skal jeg si deg.Min mening er at folk som bor i byen stresser og ikke tar seg tid til å sette seg ned og bare tenke:D

DJHansi 06/01/2004 - 19:03

Jeg er vokst opp i Lørenskog og ja,folk sier at det er bondeland liksom men det er et bra sted å vokse opp skal jeg si deg.Min mening er at folk som bor i byen stresser og ikke tar seg tid til å sette seg ned og bare tenke:D

Mellomting 06/01/2004 - 18:52

Det er jo alltids en mellomting. Ingen trenger å vokse opp i en by på 500 000 mennesker. Tettsteder/byer på 20 000-100 000 innbyggere har gode vilkår for oppvekst og et godt liv. Hva slags IDIOT som påstår at steder utenfor Oslo er bygda? De fleste kommer seg lenger i livet enn folk fra Oslo. Slutt å lek deilig sier jeg bare.

Eksosrype-81 06/01/2004 - 14:59

Byen er best å bo i, landet er best å feriere i.

jrvbalta 06/01/2004 - 14:55

seff er byen best.. oslo er byen i mitt hjerte.. kommer ikke til å flytte herfra med mindre noen drar meg ut herfra med traktor.. selv da vil jeg prøve å klore meg fast med negler og klør eller hva det nå heter.. faens bønder azz..

Blank-File 06/01/2004 - 14:35

Ingen tvil om at det er best for et barn å vokse på bygda!

Jokern 06/01/2004 - 12:36

Byen ruuler og landet stinker!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish