Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
”THE DRAMMEN – HOUSE PROJECT”
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Alle har vel hørt om spøkelseshus rundt omkring.
Siden vi var bittesmå har historien om det groteske huset i Lierbakken fulgt oss.
Så en dag fulle av mot dro vi dit for å oppleve og se.
Her kan du lese hva som skjedde da Propaganda dro på spøkelsesjakt!
Dette er virkeligheten i 2004!17:00
Tre personer sitter av forskjellige grunner uvirksomme en lørdags kveld i oktober i en leilighet, nærmere bestemt Fredensborg i Oslo, og kjeder vettet av seg. Det er for øvrig den store kino dagen, men typisk nok gikk alle de bra filmene tidligere på dagen. De kunne selvfølgelig dratt ut på byen og konsumert store mengder alkohol for å fått opp stemningen, men alle tre var blakke siden de to guttene bare hadde dårlig betalte salgsjobber, og jenta var arbeidsledig.

19:00
De husker ikke lenger hvem av dem som først kom opp med den fatale ideen, men det spiller ingen særlig stor rolle. En av dem ropte ut med glød i blikket og jubel i stemmen…..

- vi drar til huset i Drammen!!!..
- huset i Drammen?.., De to andre kikket vantro på hverandre.
- ja, huset i Drammen. Dere har vel for faen hørt om huset i Drammen vel? Der det spøker….rett ved Lier.
- hakk’e hørt om noe hus. Sier den ene av dem.
- jo selvfølgelig, jeg har hørt om det!

I løpet av få minutter har de hisset hverandre såpass opp at de enstemmig, og i kor bestemmer seg for å dra med det samme. Alle tre er særdeles overtroiske og nervøse, og etter nøyere overveielse bestemmer de seg for å få med seg lillebroren til han ene.
Lillebror sitter godt bedugget på en av byens lokale puber, og da han er i ferd med å havne i håndgemeng med to av pubens gamle slagere bestemmer han seg for å gripe tilbudet.

19:30
Stemningen i bilen er preget av tilgjort overmot. De bryter gjentatte ganger ut i hysterisk latter, og er enige om at de kunne ikke funnet en bedre kveld å dra på. Kvelden var perfekt, det regnet og det var mørk og tåkete. Da de nærmet seg Lier begynte de å bli usikre på veien. De hadde tross alt bare sett huset fra motorveien, kanskje det ikke var det huset, eller at det bare rett og slett var noe eldre brødre og søstere hadde skremt dem med for å få fred i deres yngre djevelske dager. Kanskje det ikke var noe hus der i det hele tatt?
Jo selvfølgelig var huset der, om det spøkte der var en annen sak, og den saken aktet de å se nærmere på.
Like ovenfor huset traff de sin første veiviser, de hadde alle sett ”The Pet Semetery”, og var overbevist om at han var satt ut av åndene. Han bekreftet imidlertid at det fantes et hus som lignet beskrivelsen, og at sagnet om spøkelsene muligens var sant.
Fyren virket kanskje ikke som en av de smarteste, og de holdt litt leven med han på en ganske stygg og frekk måte. Stemningen var lystig helt til en av dem mente det kanskje var en test for å se hvordan de ville oppføre seg mot veiviseren. Var de hyggelige ville de bli spart. Var de uhøflige skulle de dø…..!

20:00
De ankommer åstedet. Det er lys i huset, men ser ganske forlatt ut. De blir usikre igjen. Hva om det bor noen i huset. Det kan virke ganske frekt å møte opp utenfor huset til folk en lørdags kveld, ta en eller flere inspeksjonsrunder på eiendommen, for så å forlate den igjen. Det passerer en dame nede på veien. De går bort til henne og spør om hun kjenner til huset og spøkelsene. Hun mener bestemt at det har bodd noen i huset de siste årene, men hun bekrefter også historiene om uvanlige hendelser i huset. Hun tasser videre nedover gaten under sin hvite paraply etter at hun hadde bedyret at hun var et ekte levende menneske.

Et øyeblikk står de rådville. Damen sa det bodde noen i huset….., men hun sa samtidig at de var ved det rette huset. Tenk om de som bodde der ringte snuten, eller enda verre slapp løs en mulig kjøter. En sulten jævel som låste kjeven.
Etter litt om og men, bestemmer de seg for å kjøre opp gårdsveien inn til huset. Sagnet sa, at når man kjørte opp mot huset ville bilen stoppe av seg selv når den nådde et bestemt punkt. De tok sjansen og gav gass, men når de kom nærmere innpå huset var det såpass guffent at de rygget ned igjen. De ble enige om å gå i stedet, men så ble historien om den ulme bikkja såpass ubehagelig at de satte seg i bilen og gjorde et nytt forsøk. Dette gjentok seg fire ganger, og etter at de var på nippet til å sette seg fast i gjørma så sjåføren stopp. Bilen var ikke akkurat i tipp topp stand, han kjørte tross alt med eksosrøret i baksetet.

21:00
Etter å ha overbevist hverandre om at, hvis det faktisk bodde en bikkje der ville den antagelig ha sittet i en eller annens legg for lenge siden, fant de frem lommelykt og tok bena fatt. Ti skritt av gangen, og så når de nærmet seg huset tok de fem av gangen. De ble enige om å gå på rekke og rad, men dette ble særdeles vanskelig når det var såpass gjørmete i midten av veien. De to tøffeste våget seg på oppsiden av huset, og mente det hele var ganske ufarlig. De resterende to fulgte tett etter, alle fikk med ett øye på en bærepose som hang på en stang. De kom frem til at dette måtte være det kritiske punkt. Den som dro ned posen var kongen. Lillebror våget seg i retning av posen, men innlemmet først alle i en pakt. Denne var så enkel den kunne bli. ; ingen skulle løpe hvis noe skjedde ,men holde seg i ro og så skulle de gå samlet ned til bilen.
De sto stive av spenning og så på posen. Det var blikk stille, de kunne høre marken som beveget seg i jorda, og fluene som sov.
Så kom det….et enormt brak. Det gikk elektriske sjokk gjennom de fire. Med ett befant de seg i en drømmeverden, kanskje i narnia eller hos brødrene løvhjerte.
Så løp de. Alle unntatt lillebror. Han stod støtt og alvorlig, han hadde dratt ned posen. De andre fortsatte å løpe, ingen tok sjansen på å stå igjen alene. Leken hadde gått fra god til dårlig. I dette sekund var alt kammerateri blåst bort som frøene på en løvetann. Speider ære betydde null og niks, Kong Olavs ”Alt for Norge” kokte ned til noe han hadde slengt ut på fylla.

Lillebror kom også løpende ned den gjørmete bakken til slutt, full av bebreidelser. De satte seg lamslåtte i bilen, og kjørte av gårde.

Etter noen minutter føler de seg litt modigere og bestemmer seg for at mysteriet ikke er løst enda, men at de må undersøke huset på innsiden før de er fornøyde.


FORTSETTELSE FØLGER NÅR MOTET ATTER IGJEN HAR STEGET, OG DE HAR PENGER TIL BENSIN, OG FINNER EN BIL SOM FAKTISK HAR EKSOSRØRET MONTERT UNDER BILEN.


Les også
- FORTELL OSS DINE EGNE SPØKELSESHISTORIER


Kommentarer fra brukere

joKer 11/12/2006 - 17:27

jeg har just hørt om dette hjemsøkte huset, og at om en klarer å bo der i to uker så får en det? er det bare tull eller? hvis det så har vi innmari lyst til å prøve!!

trine 22/04/2006 - 17:33

har noen bilder av det gulbrune huset i lierbakken??

Siren 13/12/2005 - 22:48

hvordan er dette huset blitt så kjent, er det et sted det står en historie om dette huset?

undrende 14/11/2005 - 11:21

vet du hva som har skjedd i det huset billy bob?

BillyBob 01/11/2005 - 03:16

Alle jeg kjenner som kjenner til spøkelseshuset mener det er ett annet. Bla med en unge som gråter om natten. Flere på paranormal.no også mener det er ett helt annet hus i lierbakken. et gul/brunt hus fra 70-80 tallet.

BillyBob 01/11/2005 - 03:12

Har også hørt det spøker i lierbakken. men i et helt annet hus enn det der. Har hørt det spøker i et gul/brunt hus som folk flytter ut og inn av i ett sett.

undrende 23/10/2005 - 21:38

Hei
Kan noen fortelle meg mer om dette huset... Ikke hørt om det før nå.

Demonologist 17/02/2004 - 21:42

Det er ikke spøkelser, men selve steded som er ondt, hus har også en personlighet og dette spøkelsehuset er ond, kunne ha hendt noen mord eller slikt der, den minner meg faktisk om Tower of London.

Lierboer 13/02/2004 - 15:07

Rart den historien har kommet ut til alle. Har vært der, og det skjer noe spooky i huset. Historien om huset er ikke oppspinn.

Dødere mann 21/01/2004 - 09:17

Kanskje mmhh dere hrrh møter meg her mmhhrr
Jeg er jo mmmhrm rimelig mhhh rhh død da.

Anders 20/01/2004 - 22:17

hmm.. er dette en bok eller er det en virkelig plass????? lol

trude 18/01/2004 - 19:31

Hva er adressen???????
hvem kan jeg kontakte???

Lierdraugen 17/01/2004 - 17:34

Hvorfor kjenner alle til denne historien?? Har hørt om det jeg og. Men grunnen til det er at jeg er oppvokst like ved.. Tror mye av følelsen er hva man lager det til selv!!

BiTeReN 15/01/2004 - 15:04

Såååååå gangzter yo nigga show den historien var da..

Trude Olberg 15/01/2004 - 13:36

jeg ble kjempe glad. har letet etter det huset i flere år men ingen har vist noen ting om det, Kan noen fortelle meg adressen? pleace.... Vi er et par jenter som har lyst til å dra dit........ Vær så snill og hjelp oss..

latterlig 15/01/2004 - 09:46

Dårlig skrevet og elendig historie - dette sendes rundt til utallige folk på mail? Utrolig

Spått 15/01/2004 - 08:06

Hmm.. Artig... Nesten rett ved der hvor jeg bor, men har aldri hørt om at det spøker.... Hvor sånn nøyaktig er dette da+? kjenner igjen huset... litt guffent er det... =S

Tristan 15/01/2004 - 00:20

Jeg har oxo vært der. Tok med en schizofren jeg kjenner godt og liggeunderlag. Fikk låne nøkkel av eieren. Vi overnatta, men verken hørte eller så noen ting. Bilen tøffa helt fram oxo. Den schizofrene sov godt uten hallusinasjoner. Det eneste jeg opplevde, var at det kom ei dame listende bort til der jeg lå. Det var ikke mere enn ventet. En svimlende opplevelse i seg selv, men.. altså. ingen spøkelser å se akkurat den natta. Neste gang vil jeg dra mutters aleine

wild beast 13/01/2004 - 14:17

hmm søkelser fins ikke!! men at det er noe? det kan henne....!!

IalociN 13/01/2004 - 10:24

Gimeg adressen, så drar jeg selv, dette må jeg oppleve!!!!!

Leffa 13/01/2004 - 09:09

Si ifra når dere drar opp igjen.
Jeg og Jokke vil være med!

uhu... 12/01/2004 - 15:52

Hvor hen i Lier er detta?

Strega 11/01/2004 - 20:13

Hmm.. jeg vil være med!

Zappa 11/01/2004 - 18:38

ikke enig med Kladden!

sdjkgn 09/01/2004 - 19:55

Helt enig med Kladden!

Kladden 09/01/2004 - 15:53

Spøkelser finnes jo ikke. Det er bare innbilning fra ende til annen.

Rebecka 09/01/2004 - 15:49

Det spøker der oppe altzå! Venninen min mistet taleevnen i 15 minutter etter vi dro.
Hun så eskygge av et stort kattedyr på veggen og det var innmari ekkelt.

Lone Rider 09/01/2004 - 12:05

Fett!
Mere av sånne ting.

Perry 09/01/2004 - 09:44

Hold meg oppdatert!
Har vært der selv og det var en usedvanlig ekkel opplevelse.
Jeg og tre venner fra Skedsmokorset dro dit og gjorde nesten i buksene.
Maken til guffen stemning det er rundt på det område.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish