Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Propaganda goes ghostbusting
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var en mørk og stormfull natt da den tapre Propagandaredaksjonen dro ut for å jakte på spøkelser. Endelig skulle vi bevise - eller motbevise - disse skumle veseners eksistens, og vi var rustet til tennene med nødvendige hjelpemidler som spøkelsespotetgull, tarotkort, oijabrett og annet.


Vel, så var det kanskje ikke en stormfull natt. Men det var iallefall en ganske guffen kveld i oktober. Og jeg sto helt alene og forlatt utenfor Propagandakontoret, som er skikkelig skummelt om natten og dessuten spøker det der.

En skummel historie
Propagandakontoret ligger i en gammel villa i Homansbyen i Oslo, et fint og fornemt strøk bak slottet. Villaen er en diger murkoloss med store mørke trapper, tårn og en hage med springvann. Om dagen er det et koselig sted å være. Men huset har, som seg hør og bør, et spøkelse. Etter litt iherdig research finner jeg ut at spøkelset er en stallgutt som hengte seg der den gang villaen tilhørte advokat Homan, sånn på begynnelsen av 1800-tallet en gang.


Flere av oss som jobber i huset har hørt rare lyder når vi har jobbet overtid - dører som åpner seg, trinn i trappen osv. Det er imidlertid litt uenighet om hvor det egentlig spøker. Noen mener det er i kapellet, som møterommet kalles, andre holder på tårnværelset. Propagandaredaksjonen har bestemt seg for å tilbringe en hel natt på kontoret (ikke at det er noe nytt...) for å prøve å oppnå kontakt med spøkelset.

Tilbake til meg, der jeg sitter alene og venter på at resten av redaksjonen skal få ræva i gir og innfinne seg. De er allerede 20 minutter forsinket og jeg er litt redd. Gå inn alene vil jeg definitivt ikke. Til slutt kommer de, med dårlige unnskyldninger om sinte kjærester og trikker som aldri er der, og vi beveger oss innenfor.

Det er veldig mørkt der inne, og for å bevare stemningen velger vi å rote oss fram i mørket framfor å slå på lyset. Etter en del knuffing ankommer vi kapellet, der enkelte mener spøkelset har sin base. I og med at Espen er en praktisk anlagt sjel, har han tatt med seg en lysestake av typen kandelaber som vi bruker som lyskilde. Tiden er kommet for å få kontakt med det mystiske gjenferdet.

Et russisk spøkelse

Ikke fryser vi, og ikke får vi frostpust, men så er det heller aldri noen som har beskyldt meg for å ha en sjette sans. Spøkelset er nok her og vi skal finne det!! Vi finner ut at spøkelset helst ikke bør være norsk, det er liksom skumlere hvis det kommer fra feks - Russland! Etter litt graving i våre noe falmede historiekunnskaper kommer vi fram til at stallgutten kunne ha vært russisk, og hvis han var det het han sikkert Boris, for det gjør de alle sammen. Hvis de ikke heter Vladimir.

En kort diskusjon senere er det klart at han het Boris. Vi roper navnet litt prøvende ut i lufta for å se om noe skjer. Det gjør det ikke. Boris viser seg å være en feig jævel, her må det hardere midler til...

Espen har på forhånd snakket med Parapsykologisk selskap, som kan mye om spøkelser. Parapsykologene mener at spøkelser sjelden viser seg hvis man prøver å få kontakt med dem. Faktisk er gjenferd, i følge disse vise menn, ikke annet enn visse stemninger og hendelser som fester seg i veggene i et hus, og som blir merkbart dersom man er alene og mottakelig. Logisk nok...Men det er mye mer spennende å tenke på at Boris plutselig kommer inn med et tau rundt halsen....BØ!
Pikachu, sier Henrik.

les fortsettelsen...Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish