Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Spøk og Spenning hilsen Henning!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Halloween er rett rundt svingen, og spøkelsene svever rundt på kino. Høsten er ellers en utmerket tid til å spa seg gjennom filmhistoriens største "åndelige" øyeblikk. Propaganda.net har derfor plukket ut 30 av våre favoritt- spøkelsefilmer, som egner seg godt i videoen på Halloween... Av Espen Svenningsen RambølTHE AMITYVILLE HORROR
1979 - Regi: Stuart Rosenberg.
Nygifte James Brolin og Margot Kidder finner ut hvorfor de fikk drømmehuset sitt til en spottpris - åndene til en familie som ble myrdet der har ennå ikke flyttet ut. Hvis en ånd hveser "Gettt outtt!!" i det du flytter inn, ta det som et hint og stikk! Smører tykt på det som opprinnelig skal ha vært en "sann historie". Etterfulgt av seks elendige oppfølgere (en i 3D).

BEETLEJUICE
1988 - Regi: Tim Burton.
Et nylig avdødt par (Alec Baldwin og Geena Davis) forsøker å spøke bort de klysete kjøperene av huset deres - med god hjelp av demonen Beetlejuice (Michael Keaton). Dette er definitivt noe annet, ja - men så er da regissør Burton neppe fra dette solsystemet, heller... Se også den fantastiske Nightmare Before Christmas!


A CHRISTMAS CAROL
1951 - Regi: Brian Desmond Hurst.
"Ahh, humbugh!" Dickens-fabelen tv-stasjonene tørker støv av hver jul - og dette er den beste. For videregående er musikalen Scrooge (1970) med Albert Finney et naturlig andrevalg med sine syngende spøkelser. Se også Scrooged.

CASPER
1995 - Regi: Brad Silberling
Det ensomme, lille dataspøkelset Casper lever sammen med de tre slemme onklene sine - helt til Christina Ricci og faren hennes kommer for å gi dem terapi. Barnefilm med flere oppfølgere, selv foretrekker vi tegnefilmene!

DE DØDES TJERN
1958 - Regi: Kåre Bergstrøm.
"Har dere ennu ikke forstått at mennesket er omgitt av en veldig natt?" Henki Kolstad og vennene hans drar på tur til hytten der den enbente øksemorderen Gråviks ånd lurker lokker uskyldige ned i De Dødes Tjern. Uhhuu! Norges eneste spøkelse-film varter opp
med alt fra incest og telepati til onde ånder og øksemord - og makter hele tiden å være familievennlig og godsinnet skummel.

DON´T LOOK NOW
1973 - Regi: Nicholas Roeg.
Ubehagelig thriller av Roeg på den tiden han fremdeles lagde bra film. Donald Sutherland og Julie Christie drar til Venezia etter at deres lille datter drukner, har sex og treffer et par synske søstre som har vært i kontakt med datterens ånd. Stemningsfull til tusen, og med en særdeles deprimerende slutt. Se opp for rødkledde dverger!

GHOST
1990 - Regi: Jerry Zucker.
En sentimental smørje, men traff tydeligvis en nerve - i sin tid en humongus kassasuksess. Patrick Swayze blir drept av en ransmann, og løser sitt eget mord ved hjelp av mediet Whoopie Goldberg (som noe ufortjent rasket med seg en Oscar for rollen).

GHOSTBUSTERS
1984 - Regi: Ivan Reitman.
"Who you gonna call?" Kommer ikke utenom denne, nei! Dan Aykroyd, Bill Murray & Harold Ramis som spøkelse-jegere.

GHOST STORY
1981 - Regi: John Irvin.
Oldingene Fred Astaire, John Houseman, Douglas Fairbanks Jr. og Melvyn Douglas møtes for å fortelle spøkelse-historier, men blir hjemsøkt av en kvinne de kverket over et halvt hundrede tidligere. til tider ganske uhyggelig, men romanen av Peter Straub er ti ganger bedre. Les den!


THE HAUNTING
1963 - Regi: Robert Wise.
Førsteklasses spøkelse-film, som inspirerte en patetisk oppfølgeri fjor - en gruppe forskere tar en langweekend i et engelsk spøkelse-hus. Gjett hvem som får søvnproblemer? Det gjør du også, for denne er faktisk skummel.

mer spøk & spenning her!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish