Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Halloween-tips: lag et gresskarhode!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Propaganda gir deg et raskt innføringskurs i hvordan man lager seg et brukbart gresskarhode på en, to tre (og fire, fem, seks & syv)... Av Espen Svenningsen Rambøl.1. Kjøp et gresskar! De kan kjøpes i en rekke dagligvareforretninger, og finnes i flere forskjellige varianter. Alle kan brukes som lanterner, men det er lette å jobbe med et større gresskar.

2. Legg gresskaret et sted der du kan arbeide fritt. Vær obs på at et gresskar inneholder mer vann enn du tror, og operasjonen kommer til å bli mye mer grisete enn du ante. Legg derfor arbeidet til kjøkkenbenken, garasjen - og dekk gjerne alle flater med avispapir. Eventuelt kan du låne leiligheten til noen lettlurte venner.


3. Kutt av toppen på gresskaret med en skarp, tynn kniv - rundt stilken. Det greieste er å skjære et mangekantet kutt med seks til åtte sider i en sirkel. Hullet må være stort nok til at du kan fjerne innmaten uten å skade sideveggene i gresskaret.

4. Operer ut innmaten ved hjelp av en skje eller øse. "hjernemassen" skal fjernes slik at kun veggene i gresskaret er tilbake. Men vær forsiktig, så du ikke skjærer veggene så tynne at gresskaret kollapser.

5. Ok-doke, nå er det på tide å gi karet et ansikt. Start opp med å tegne et skremmende ansikt på et hvitt papir - og her gjelder det å lage noe som virkelig swinger. Det er i fjeset et førsteklasses Halloween-gresskar skiller seg ut fra et vanlig, dvaskt "pumpkin-face". Bruk fantasien og tenk på noe skummelt. Krf-Valgjerd, for eksempel.

6. Når du har laget en skisse du er fornøyd med, skal du tape arket til den siden av gresskaret som er best egnet til å skjære i. (Har du problemer med å feste papiret til gresskaret, kan du prøve å fukte papiret forsiktig først! Spikerpistol anbefales ikke) Bruk først en nål for å stikke ut mønstre for ansiktet, og skjær deretter ut trekkene med en skarp kniv. Her lønner det seg å være n-ø-y-a-k-t-i-g, ok?

7. Se der, ja! Har du fulgt bruksanvisningen så langt burde du ha en Halloween-lanterne som kan skremme gørra av små barn og pensjonister. Alt som gjenstår, er å sette inn et telys i bunnen av gresskaret. Du bør bruke en telys-holder av glass (eller steintøy) for å beskytte selve gresskaret. Profesjonelle gresskar-mekkere bruker ofte telys med rød stearin. Telyset plasseres slik at smeltet stearin renner ut av munnen som blod - en morsom effekt, det der!

Her finner du Halloween-oppskrifter!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish