Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
En Morder I Blant Oss
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Etter å ha prøvd å sette meg inn i mysteriet rundt en seriemorders natur, har jeg funnet ut at en six-pack med pils og ei gammel Nick Cave skive kanskje er det nærmeste jeg kommer; i hvert fall sånn klokken to om natten før deadline. En umulig oppgave.


Av Aleksander Bergan


Men jeg er ikke alene, tross alt. Psykiatere verden over har i en årrekke studert fenomenet, uten i det hele tatt å kommet nær en logisk forklaring på hvordan enkelte mennesker kan drepe igjen og igjen og igjen. I mange tilfeller er mordene så groteske og avstøtende at det kan være vanskelig å forestille seg at gjerningsmannen kan dele rom med mennesker i en noenlunde sivilisert verden.

Allikevel kan disse inhumane udyrene leve et tilsynelatende normalt liv som for eksempel en god arbeidskollega, en snodig barnehageonkel eller din beste venn. Så i stedet for å komme til bunns i dette mysteriet, vil jeg med dette servere noen smakebiter fra den mørkere siden av menneskesinnet.

"The United States of America is the demon of the world" - Charles Manson

USA er et naturlig hjem for seriemordere. I 1983, som regnes for toppåret, sto de for over 5000 mord og en regner med at så mange som 35 seriemordere var ute på en og samme tid, bare i statene. Kanskje bør vi være takknemlige for den velferdsordningen vi fortsatt har.

Jeffrey Dahmer var en helt vanlig mann fra Milwaukee. En fabrikkarbeider som ingen ville ha sett på to ganger. En kjederøykende ølvenn. Og med unntak av stanken av råttent kjøtt fra leiligheten hans, var han den koseligste gutten i oppgangen. Riktig nok var det litt merkelig med det hyperavanserte overvåkningssystemet han hadde, men en kan jo aldri være forsiktig nok i en tid som dette. Det tok to år før naboene forsto at Jeffrey Dahmer hadde en litt bisarr livsstil. Da Jeffrey Dahmer´s "venn" Tracy Edwards kom løpende naken ut av leiligheten iført håndjern, ble politiet overbevist om at noe "muffins" var på gang.

Ved et besøk i Dahmers lune hjem fant de, foruten et par perverse pornofilmer, flere kjølebokser med hender og føtter. Langs veggene hang striper med fordervet menneskekjøtt og i kjøleskapet var et hode plassert på fat. Tracy Edwards hadde unnsluppet å bli Jeffrey Dahmers 18. offer. Ironisk er det kanskje at når en asiatisk mann kom skrikende ut fra leiligheten med blod rennende ut fra alle åpninger, forklarte Dahmer politiet at det bare var en litt forvirret kjæreste. Dahmer blunket sjarmerende til offiserene og sa at han skulle få ham til å ti stille.

Dahmer ble dømt i 1992 til 1070 år i fengsel, hvor han selv ble drept av en medfange. Det underligste av alt, er at han til sin død opplevde å få tilsendt et 20 talls brev hver uke, av damer som ønsket å møte ham og bli forelsket. Kun i Amerika.

"I should have stayed with God. I tried, failed and created a holocaust" - Jeffrey Dahmer

les videre...Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish