Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Den store (nesten) legale doptesten
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Av Espen Svenningsen Rambøl
Drikkevarer inneholdende store mengder koffein og små mengder guarana har den siste tiden blitt frigitt for salg i Norge, mens de i lengre tid har vært tilgjengelige på resten av kloden. Partypropeller kjenner allerede til de diverse Guarana-miksene og "helse"-drikkene som har blitt solgt på raves og konserter. Vi bestemte oss for å teste de lovlige, ulovlige preparatene...I det store utland får man kjøpt en rekke "lovlige" dop, fra organisk extacy eller "naturlig" syre - til ymse stoffer som skal ha en oppkvikkende virkning på kropp og sinn. Så godt som alle preparatene til salgs inneholder kombinasjoner av koffein, Guarana og Ephedra. Sistnevnte er et naturstoff med en kontroversiell fortid, mens de to andre er kjente og velbrukte i de fleste land. Skadevirkningene i disse stoffene diskuteres stadig, men de fleste er enige om at de er mindre skadelige enn nikotin og alkohol. Hvilke stoffer som er tillatt og hvilke som blir forbudt er ofte mer kulturelt betinget enn basert på skadevirkninger - noe ingen som har fulgt marihuanasdebatten kan ha unngått å få med seg. Det foruroligende faktum er at en stor del av den unge befolkningen bryr seg fint lite om være seg lovlighet eller skadevirkningene av stoffene man putter i seg. Uansett, vi i Propaganda har lenge vært nysgjerrige på virkningen av disse organiske preparatene, som i utlandet selges som "naturlig dop". Misforstå oss rett, vi oppfordrer ingen til å ruse seg på verken lovlige eller ulovlige midler (særlig ikke dere som er mindreårige, og det er du sannsynligvis hvis du leser dette) - men vi er interesserte i problematikken rundt hva som forbys, og hva som kan selges fritt. Med mindre annet er oppgitt, er sakene vi har testet ennå ikke tillatte i Norge, men det var ikke energidrikker inneholdende Guarana og koffein for et år siden, heller.

Propagandasredaksjonen har derfor sagt seg villig til å teste ut en håndfull lovlige dop som, vel, er ulovlige her hjemme. For ordens skyld; dette er ikke ment som noen reklamekampanje for illegale urter, bare en uformell test på hvordan de faktisk funker i praksis. Vær dog obs på at disse urtene har forskjellig virkning på forskjellige mennesker, og kan fremkalle alvorlige skader hos enkelte. Sjekk også ut faktarutene om hvert enkelt stoff - enten der er lovlig i Norge eller ikke, kan de ha alvorlige bivirkninger som varierer fra person til person.. Vi har bevisst holdt oss unna preparater som setter tankene til farlige stoffer (herbal extacy, natural speed, etc. etc), og konsentrert oss om de mildere sakene.. The bottom line: Don`t try this at Startsiden, kids! Dermed er den juridiske avdelingen vår fornøyd, og testen er i gang;

TURBO CHARGE (tabletter - i NKR ca. kr. 40.- for 3 stk.)
Fabrikant: Bazar (Amsterdam, Holland)
Inneholder: Foruroligende nok har pakken ingen innholdsfortegnelse. Består trolig av Ephedra og Guarana.
Lovet virkning: "Power packed natural energizer".
Mulige bivirkninger: Ikke opplyst.
Effekt: Lett årvåkenhet, høyere puls og fornemmelse av varme - ellers ingen radikal virkning. Ble for anledningen benyttet sammen med alkohol, noe som kan ha svekket virkningen. Igjen etterfulgt av urolig søvn og daffhet neste dag (som igjen kan ha hatt noe med alkoholen å gjøre...)
Holder det den lover?: Nix.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish