Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Paintball - uskyldig moro eller vondt på ordentlig?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Paintball, splatgun, speedball eller ballemagneter, kjært barn etc. Leken som samler spillesugne gutter med høy smerteterskel i skog og utmark blir sakte mer populær. Firmaer bruker paintball til teambuilding, kompis-gjenger blåser bort noen tusen kroner dagen derpå, og gratis-magasiner utfordrer hverandre til dyst. I skrivende stund er det to arenaer for smertelek i Oslo, og Propaganda bestemte seg for å besøke Vinterbro, der den største banen ligger.


I utgangspunktet ble hansken kastet til bladet Melk, men redaktør Ole Jørgen var den eneste som stilte. Etter litt overtaling ville ikke han heller være med. Feige jævel. Vi la ut følere hos Natt og Dag, men redaktør Gaute Drevdal dro på det, lovte å ringe tilbake, og ringte ikke tilbake. Er det virkelig bare kyllinger i landets gratispresse? Freelanserne hos Propaganda stilte villig opp, og det ble internt oppgjør i stedet. Et gjengoppgjør, om du vil.

De åtte delte seg i to grupper, lag Sør og lag Nord. Lag Nord, redaksjonen, var den klart overlegne grupperingen. Fire mennesker som holdt hodet kaldt i pressede situasjoner, og som slo til da det virkelig gjaldt. Katja, Mats, Henrik og Espen holdt fortet, og brakte pokalen dit den hørte hjemme. Lag Sør var de ubrukelige dilletantene Gro, Rikard, Jørgen og Fredrik, en ryggløs gjeng med ynkelige kålpærer. Det var duket for avansert smertepåføring.

Arenaen består av en hundre ganger femti meters slagmark, med tønner og bildekk satt opp strategisk.
Lagtaktikkeriet foregår bak tilsølte skjermbrett i hver ende av arenaen, og i selve midtsirkelen står et flagg som under spillet egentlig skal nappes ned og fraktes til motstandernes skjermbrett. Den delen av spillet ble ofret til fordel for hemningsløs pepring og akrobatikk, pluss følelsen av virkelig å gjøre andre vondt. Hvem har tid til å tenke på en tøyfille når kroppens velvære står på spill?

Artig #1

Lag Sør dukker ut i en sverm av malingkuler. Det hele minner om en scene fra Last Man Standing. Fredrik Nordahl får pepper så det holder og synker sammen, klynkende. Lag Sør går ut uten treffere av noe slag. 1-0 på en svært overbevisende måte.

Artig #2

Idet Katja dukker fram fra skjulestedet sitt, får slåpen Jørgen inn et sleivskudd, et drømmetreff, om du vil. Slalåmbrillene til Katja blir dekket av rosa maling, og kulen sitter midt mellom øynene. Et begeistret kamphyl lyder fra femtekolonistenes leir. Det hele ender med ufortjent seier til lag Sør. 1-1.

Artig #3

Nok en gang er Jørgen frampå. Et skudd til hodet på Katja blir derimot denne gangen kontret av Henrik kompromissløse triggerfinger. Jørgen går ned som om en skinnfell med en kule plantet i lillehjernen. ¿ Det er rosa! Rosa overalt, utbryter en hysterisk Gro, før den samme ugjerningsmannen peprer rompa hennes. Pikachu!

Ved dette punktet er få av oss egentlig snakkandes til. Katja er oppslukt av våpnene, Gro går og surmuler over en sår rumpe, mens Henrik er tilbake i Jacob¿s Ladder-fantasiene sine. Espen er mutt og innesluttet og ekstremt farlig, mens Mats likner Sharon Stone i ¿The Quick and the Dead¿. Rikard virker derimot uforandret, i likhet med Jørgen, mens vår siste deltaker, Fredrik Nordahl, er gått over til rølp og ufinheter. Det hele begynner å minne om en scene fra ¿Fluenes herre¿. Fredrik Nordahl er Piggy. Redningen kommer når spilllederne foreslår et spill i skogen.
¿Skogen¿ vil si et litt mindre område der naturlige steinformasjoner erstatter tønner og trailerdekk, og skigarder strategisk utplassert øker Heltene fra Telemark-faktoren. Lagene starter fortsatt i hver sin ende, men nå har vi hvert vårt flagg å forsvare. Needless to say, også denne delen av leken blir ofret. Det er morsommere å pepre folk som fortjener det, betingelsesløst og uten hemninger.

Vondt #1

Et ureglementert sleivskudd fra Henrik ettter spillets slutt blir umiddelbart besvart med en salve fra Rikard. Mens Henrik mente kun å sneie, traff Rikards malingball nedre del av ansiktsmasken til Henrik, med kjemisk smak og sprukken leppe som resultat. Instruktøren raser, men Henrik vet at han er uskyldsfri, i og med at han bommet. Men motvillig et poeng til Lag Sør. 0-1.

Vondt #2, men godt for noen

Et framstøt fra Lag Sør blir stoppet, og ingenmannsland fylt av kuler. Et stormangrep fra Katja resulterer i fosterstilling og store smerter for Fredrik Nordahl. På andre siden av arenaen angriper Mats fiendens stillinger og blir belønnet med tre kills, blant annet en malingkule til hodet. ¿ Omtrent som å slå hodet på isen, sier Jørgen etter å ha summet seg litt. ¿ Det summer så rart¿ 1-1.

Vondt #3

Gros andre kule i låret. ¿Midt oppå det andre blåmerket, vræler hun og skyter tilbake på en udekket overmann Henrik. Hårreisende regelbrudd, hun bommer og blir fratatt et poeng. 1-0.

Vondt #4 og sist

Instruktørene krever å få spille mot oss, med sine supervåpen og overlegne ferdigheter og lang erfaring. Motvillig dras både lag Sør og Nord inn på stadion, og får føle hvordan det er å ha et billigere våpen og mindre fartstid. En etter en legges vi ned. Selv har Henrik søkt tilflukt bak en digert traktorhjul, der han avfyrer et og annet skudd. Uten å treffe noe. Gjennombruddet kommer når en av instruktørene overmodig stuper fram for rushe Mats. Litt for sent oppdager han Henrik, som avfyrer rundt åtti skudd, blir truffet selv, men klarer å sette en kule i skallen på den uheldige. Vondt! 1-0 og seier til magasinet Propaganda. Viva Zapata!

Det er åtte slitne, støle og fornøyde mennesker som setter seg inn i den lånte bilen for å ta den lange veien hjem. Et stopp på nærmeste bensinstasjon ender nesten med tragedie for Espen. Idet han skal stige inn i bilen forflytter den seg, etter hans utsagn, en halv meter unna. Han setter seg fortumlet og forslått inn i bilen og er vanskelig å få i tale resten av dagen. Personalet på Statoil Vinterbro har vel ennå ikke sluttet å le. Med det utgangspunktet setter vi kursen hjemover, inn i solnedgangen.

Stor takk rettes til Alexander hos Top Secret som stilte med instruktører, rettledning og moralsk støtte. Han kan nås på telefon 22 11 46 20, og er tilgjengelig både for det ene og det andre arrangementet. Takk også til Bislett bilutleie for lån av stor bil. You guys are A-OK!

Kommentarer fra brukere

fuckfase 06/12/2006 - 17:27

lol det sug

me 05/12/2006 - 21:38

herregud ass

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish