Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
PROPAGANDA HYLLER HANS BRATTERUD!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var med stor tristhet vi hørte at tv-predikanten Bratterud nylig ble konket og flyktet til USA. Men selv om han ikke lenger har muligheten til å spre det glade ordet over eteren, kan vi trøste ham med at herrens muntre tv-fjes har en egen evne til å overleve. For å hylle vår venn Bratterud har Propaganda samlet sammen de fem største televangelistene, som til tross for skandaler fortsatt sanker kroner fra menighetene sine..... Av Espen Svenningsen Rambøl


Av alle de syndene er grådighet klart på topp i presteskapet. Den katolske kirken har vært i teten i mange hundre år, men i tv-alderen må de se seg slått av en ny rase predikanter; televangelistene. I Norge var Hans Bratterud den første og mest kjente utøveren, med salige radio- og tv-sendinger fra New World Channel - som ga oss timer med underholdning fra sitt sparsomt innredede studio i Oslo. Her fikk han belastede gjester i studio fortelle om sin bestekompis Jesus, mens Bratterud gliste glassaktig inn i kameraet og messet om bibelens glade budskap mens han oppfordret til giverglede. Får du inn lokal-tv-stasjonene har du sikkert sett ham (og hans mange arvtakere) i aksjon - men du kjenner kanskje ikke til de amerikanske forbildene. I år 1110 klarte mystikeren Tanchelm å overbevise flokken sin om at han var Guds Sendebud, og overtalte forsamlingen til å drikke opp badevannet sitt. En så god metafor som noe på at enkelte sognebarn er villig til å svelge alt fra lederene sine. Her har du de fem mest notoriske tv-predikantene herren har fostret. Alle sanker fortsatt kroner av sine menigheter. Får jeg et Halleluja, dere?!


JIMMY SWAGGART
Så man denne spastiske showmannen moralisere om sex på kabel-tv er det lett å skjønne at han hadde en fortid som country-sanger. Jimmy Swaggart hadde sin storhets-periode i midten av 80-tallet, da 500 millioner mennesker i 145 land (Norge inkludert) kunne se prekenene på hans "Worldwide Ministries". Bedriften tjente 140 millioner dollar på veien, men fikk en slagside i mars 1988, da moralisten Swaggart ble fersket i en orgie hjemme hos den prostituerte Debra Murphee. En privatdetektiv (trolig betalt av en konkurrerende predikant) som hadde tatt bilder av hyrdestundene beskrev Swaggart som "litt pervers... Jeg ville ikke ha hatt ham rundt ungene mine", og den prostituerte Murphee fortalte senere at Swaggart hadde oppfordret hennes 9-årige datter til å bivåne sexaktene deres. Etter en imponerende forestilling med skjelvende lepper og tårefylte øyne klarte Swaggart å sippe seg til tilgivelse med sin klassiske "I have sinned" sending. Pengene rullet jevnt inn frem til 1991, når han ble fersket i horestrøket i Baton Rouge. Swaggart er fremdeles aktiv som predikant., og har egen hjemmeside på http://www.jsm.org/

BILLY JAMES HARGIS
Bak dette navnet skjuler det seg en predikant som gjorde et solid levebrød på tordentaler mot sex, dop og liberalisme. Han hadde sendinger på 140 tv-stasjoner, og 500 radiokanaler over USA, og ga ut en kristen avis med et opplag på 200.000. På midten av 70-tallet fortalte to studenter i bibelskolen hans at Hargis hadde viet dem, og så selv deltatt på bryllupsnatten deres. Det kom også frem at predikanten også hadde invitert korgutter fra "All American Kids" til farmen sin, sjarmert dem med bibelvers, dratt dem med seg på soverommet - og så truet dem med svartelisting hvis de tystet. Hargis tilsto alt, men skylte på "gener og kromosomer". Senere trakk han tilståelsen tilbake, og hevdet at Gud hadde tilgitt ham. Han er nå tilbake som predikant - og holder fremdeles tordentaler mot seksuell løssluppenhet...
Les videre herKommentarer fra brukere

Hans 13/01/2008 - 13:18

1.Ja jeg er 100% enig med Runa.Penger står ofte i veien for mange ledere når den egentlige frelsen står for tur.
2.Er det ingen som er villig til å forsvare kristendommen? Jeg mener at den tross alt er mye bedre en Islam! Hadde bare ALLE fulgt Bibelens ord eller Jesu ord var det jo ganske greit.MEN man har ofte den uvanen å bortforklare sine egne synder med at man egentlig tjener Gud!
Hva er så galt med å gå forran med et godt eksempel,i steden for bare å preke?
Trodde de største syndene var det man gjorde og ikke det man tenkte.
Vi rike i vesten er de aller største synderne.Og kanskje EU? Det er hvistnok forbudt å importere billige varer fra Afrika,hvis det finnes tilsvarende i europa,selv om de er dyrere.Hvor er nestekjærligheten da? Man bruker ofte meget gode unskyldinger for IKKE å gjøre det gode i livet,om man er kristen eller hedning.

Jeg sliter med depresjon og MÅ ha en Gud og en himmel å tro på for å ha et håp om å kunne overleve NÅ.Orker ikke å leve i en kald verden uten kjærlighet og håp.

Runa 09/06/2007 - 13:27

Ja, det er forferdelig trist, for kristne, og for Gud, (Jesus) som sier at man kan ikke tjene både Gud og mammon. Men de forsvarer seg med at man må ha mammon for å tjene Gud og leve. Men de blir kanskje stormannsgærne, og må ha barn etc. for å tilfresstille seg. Som Bob Dylan sang i "Satisfied Man", eller hva den het; det er vanskelig å finne en rik mann med et tilfreds sinn. Jesus sa at det er vanskeligere for en rik å komme inn i himmelen, enn det er for en kamel å komme inn i et nåløye. Så hvorfor være stor når man kan være lykkelig som liten?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish