Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Ikke gammel nok?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Hele ungdomstiden blir ofte brukt til å vente på å bli bare ett år eldre. På hver eneste bursdag er det noe forlokkende i det fjerne, en eller annen aldersgrense man ennå ikke har nådd. Men hva er det man egentlig lengter etter? Og når begynner man? Blir man noengang gammel nok?


Det er gjerne i elleve-tolvårsalderen det begynner.
Man blir mer opptatt av sånne ting som klær og gutter og penger. En jobb er fint, men man kan ikke bli avisbud en gang før man har fylt tretten.

Tretten er også det første tenåringsåret, ungdomsskole og ungdomsklubb virker som himmelen på jorda når man er tolv. På trettenårsdagen sitter så den håpefulle med lys i øynene og visstheten om at man er tenåring godt plantet i brystet. Avisbudjobben er sikra, nå blir det andre boller!
Men så oppdager man at det finnes en del kule filmer på kino, og samtidig oppdager man kinovaktenes sylskarpe blikk og kløktige hjerne. Alle filmer som har noe for seg har selvfølgelig en urokkelig femtenårsgrense. Vår trettenåring står der med tårer i øynene og venter. På å bli femten.


Femten år har gått siden man ble født, og gleden er stor. Riktignok er det ikke så stas med collegefilmer lengre, men man har da lov til å se dem, i det minste. Det hadde bare vært så fint å kunne gjøre sånn som filmstjernene - kose litt i senga......
Petting blir det nok av, men man er jo ikke lovlig før man er 16. Ikke at det er så nøye, men...det hadde vært så innmari kult å være 16. Videregående er utrolig mye kulere enn den kjipe ungdomsskolen, det er der alt skjer.

16 år og stor, men ikke stor nok. Fyllefestene sprer vilt om seg på den etterlengtede videregående, men det er et helvete å få tak i øl hver fredag, og legget til storerbror må tas i bruk på byn. Sminke hjelper ikke, ikkeno legg ikkeno øl. Og damen i kiosken nekter å selge røyk til deg. Storebrors venner må kjøpe det ene og det andre.
Og hadde man vært myndig, kunne man gjort hva man ville!! Sittet i kassa på Rimi, gått på byen og fortalt mor og far en gang for alle at de ikke hadde noe de skulle ha sagt.

17 årsdagen passerer som en julaften uten gaver. Hva er poenget med å bli 17?? Det hadde nesten vært bedre å ikke ha bursdag, så grusomt er det. Det eneste positive er at nå er det bare ett år igjen av en livslang fengselsstraff.
Endelig 18! Raketter smeller, eget legg blir behørlig testet og alkohol konsumert i store mengder. Bare så synd at det bare er ett eneste utested med 18-årsgrense, og der har man hengt siden man var 16. Alle steder som gjelder har seff 20-års aldersgrense. 2 år igjen til whiskeyfylla er lovlig.

Å bli 19 er litt som å bli 17. Ingenting skjer og det er et år med venting igjen. Gjesp.

Så blir man til slutt 20. Lovlig overalt, nesten, men da er det ikke så gøy mere. Mange steder er du fremdeles nektet adgang i en tre-fire år, men av en eller annen merkelig grunn er det som om det ikke betyr så mye. Det som er verre, er at man har lagt på seg ti kilo siden man var 16 og at mor og far ikke betaler regningene dine lenger. Julegavene blir færre og færre og det er ikke nok å smiske med lærerne på universitetet. Ettersom man blir flere og flere og tyve trer det klarere fram:
Faktisk skulle man nesten ønske man var 16 igjen.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish