Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
REALITY-TV/MUSIKK
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Vi har lært dem å kjenne nå, og brorparten av oss er ikke engang spesielt bra menneskekjennere. De har vært på besøk i stua vår så ofte at vi vet mer om dem enn hva vi vet om våre egne besteforeldre. Men hva vet vi egentlig om disse menneskene når det kommer til musikk?


Av Christian ArnebergDe berømte femten minuttene i rampelyset, er ikke lenger bare et kvarter for noen. Enkelte har lært hvordan de skal strekke strikken skikkelig langt, og aldri har vel en kvart time stått så stille. Men uansett hva de foretar seg, hvor mye betyr det? Hva hadde egentlig den "hippe" baren Headline vært, dersom Mette Iversen aldri hadde stilt opp i Robinson, og hva betydde hennes singel "Rocket Ride" for norsk musikkhistorie? Det er heldigvis ikke alle spørsmål som krever hjernetrim og velformulerte svar, og sistnevnte er av den arten. Skal man først spore opp noen fra et realityprogram med sans for kvalitetsmusikk, er det nok sikrest å spille kortene på Christer Falck. Eller bare Christer. Vi kjenner ham jo så godt.


Christer er først og fremst glad for at Robinson er over for denne gang. Det har til tider visstnok vært tøft å holde på hemmeligheten om vinneren.
- Jeg er en type som snakker først og tenker etterpå, så det er godt at det er offisielt nå, sier han.
Men om han er helt ferdig med Reality-tv er tvilsomt. Han gjorde det så bra i programlederrollen, at TV3 visstnok ønsker ham tilbake på den samme stranda neste år:
- Ja, jeg er en het kandidat også til våren. Kanalen har sagt klart ifra at de vil ha meg, og har lagt frem et lønnsforslag. Jeg har vel mer eller mindre takket ja, innrømmer han.
Men Christer har ikke lyst til å prate så mye om Robinson og øya. Han vil heller snakke om musikk, og gjerne sitt hjertebarn, Karen Jo Fields, som tidligere i høst ga ut debutalbumet "Embrace Me", spilt inn i Christers studio. Plata fikk en sterk syver i Propaganda. Det er flere år siden han "oppdaget" henne:
- Hun jobbet i et kaffe/tehus på Aker Brygge, og var innom platebutikken min av og til. En dag kom hun med en sang hun hadde spilt inn til faren, og spurte om jeg ville høre den. Jeg tenkte at "herregud, dette blir pinlig", men den var skikkelig fin. Vi bestemte oss for å ta en dag i studio, hvor vi spilte litt småjazz.

- Hun var en sånn type dame som skulle bestemme ganske mye, men det gikk greit. Jeg hadde ikke råd å gi henne ut da, men jeg lovet henne at hvis jeg noen gang ble rik, skulle jeg satse på henne. Jeg har ikke akkurat tjent så mye på det hittil, men det var heller aldri tanken bak, sier han og legger til at han har flere prosjekter på gang:
- Om ikke lenge kommer en trip-hop skive med Howard Naple. Dessuten kommer Päronsoda ut med et nytt album i februar eller mars.
Vår alles riksklyse har et så lidenskapelig forhold til musikk, at en av hans største opplevelser i livet, var da han en dag fikk lov til å høre Amovar Brahem, en tunisisk folkmusiker, på den øde øya. Men selv om han så langt kan virke som en mann med et stort musikerhjerte som åpner seg for alle stilarter, finnes det faktisk sjangre han hadde klart seg fint uten:
- Trance er ikke bra, altså. Det gir meg like mye som svensktoppar, og mennesker som liker den type musikk er rett og slett uintelligente! De står og danser og skal liksom være så lykkelige, men de er jo ikke det. Trance er rett og slett for mindre begavede folk!

Christers store drøm er en dag å få gi ut en plate med rockerne i Motorpsycho.
- Av norske artister måtte det ha blitt Motorpsycho, ja. De er så bra at jeg til og med ville gitt ut en skive med prompe-lydene fra bandet. Fra utlandet ville jeg valgt meg Songs Ohia. De kunne kanskje spilt inn en skive med Motorpsycho? Med bare prompelyder. Det hadde vært helt greit. Jeg er likevel godt fornøyd med å ha Karen, tillegger han.
Og han gir gjerne ut flere skiver med helt ukjente artister. Men ikke alle er sterke kandidater.
- Jeg tror ikke Adina fra baren ville gjort noen suksess. Selv om hun hadde hatt stemmen til PJ Harvey, er jeg sikker på at hun ville gått rett på snørra. Bare for å nevne et eksempel selvfølgelig. Det er ikke alltid en fordel å ha et navn, konkluderer rikklysa, før han fortsetter jobben på Aker Brygge.

Men hvordan fortoner livet seg for de andre realitykjendisene etter livet på skjermen? Hva gjør de etter at programmene tar slutt, og den norske befolkningen sliter med småabstinenser mens de neglespisende venter på Big Brother og andre runde av Baren? Svarene er selvfølgelig like mange som det finnes idioter. Noen
finner nye jobber, andre går tilbake til de gamle, og atter andre soner sin straff. Og det er jo bra. At de trekker seg tilbake mener jeg. Men de som blir igjen i livene våre, hva med dem? Lille Elisa f.eks., som fikk et slags TV-program på TV3 og som visstnok snart er tilbake med noe nytt (vi kan nesten ikke vente), hva slags forhold har hun til musikk?
Eller de pubertale, øldrikkende gutta fra forrige sesongs Villa Medusa, de som viser frem trynene sine så fort et kamera er i nærheten, hva med dem?
Hva går disse menneskene rundt og nynner på? Hvilke skiver viser de stolt frem til gamle kamerater og nye kjærester?
Jeg tror kanskje ikke jeg ønsker noe svar. Jeg mistenker dem for å rådigge Trance.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish