Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Reisemål: TV-lørdagen
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Propagandas to livsnytere, Amund og Henrik, har, etter å ha besøkt eksotikk som Svalbard eller Amsterdam, denne gangen valgt et reisemål som ikke er utilgjengelig for de fleste, nemlig lørdagskvelden på TV. Hva slags opplevelser kan man utsette seg for, hvilke fallgruver finnes, hvor sover man trygt, og ikke minst: hva koster det?


Destinasjon: Lørdagsunderholdningen
Reisetid: 10 ¿ 30 sekunder, avhengig av TVen din
Innbyggere: > 1000, de fleste glamorøse kjendiser, men også en liten norsk kontingent
Severdigheter: Lørdagsfilmen, nattfilmen, Tore på sporet, tippekampen, Father Ted
Hotell: mulig, men best hjemme hos noen
Pris: avhenger av matforbruk
Barnevennlighet: helt på topp før 19.00, daler deretter proporsjonalt med barnets alder

Vi er dratt til denne verdenen, et vrengebilde av verden rundt, med klarere farger, mer action og fart og penere jenter, med ett mål for øye. Vi skal undersøke Reality TV og forsøke å finne ut hva det er med disse timene i beste sendetid, de endeløse Realitimene der eneste alternativ er NRK eller å gå på veggen. Det hele starter 18.40, midt i Barne-TV.


1/4millionær Therese Andersen kjemper mot sine marginalt interessante kolleger i dagens reprise av Robinsonekspedisjonen. Vi lider oss gjennom en velsydd virkelighetssåpe der hovedingrediensene er en utiltrekkende grå mus og konfliktsituasjoner rundt mat og fiskenett dominerer middagsbordet. De tynne blir tynnere, de tykke tykkere. Et langt gjesp fra amerikanskstyrte TV3.

Gladiatorene på TV2 er en interessant samproduksjon mellom Sverige og Norge. Norge driver eksport av muskelmenn, slik at de urfåniga svenskene skal få noen å bryne seg på i et mangfold av teite øvelser, fra fekting med putekledde stenger til husking med vold. Den ytterst sjarmløse Gunde Svan leder og lider oss gjennom en og en halv time med kropp og svette, blod og gørr, på flere plan. Gunde Svan burde holdt seg til langrennskarriereen sin, og unngått å eksponere personligheten sin på TV. Den har han nemlig lagt igjen i løypa, nærmere bestemt utenfor Albertville et sted. Norges svar denne tragikomedien er selveste Jahn Ivar ¿Mini¿ Jakobsen, som med et freidig kniks og kneis erobrer pikehjerter over femti. Ligg unna skjermen vår, Mini, og ta Leif Erik Forberg med deg! Dra til helvete, begge to!

Samtidig med Gladiatorene begynner en annen, vakker samtidsproduksjon fra TVNorge. Villa Medusa var morsomt i fjor, med fotballslåpen Håvard Lunde (vi liker deg, ikke misforstå), fylliken Kjetil og morotykksaken Martin. Det var noen damer med også, noe som dro opp interessen betraktelig, som hun der teite med kattene eller hun som kranglet med henne. Jeg husker det som det var i går. Årets utgave er derimot dust, kjedelig, forutsigbart, og fylt av den typen mennesker som flytter inn til Oslo, slår seg løs, finner opp en homoseksualitet e. l. og gjør seg bemerket på barer og utesteder med elendig oppførsel. Overhodet for hele påfunnet er en krøllebonde fra Telemark med ¿voksen¿ oppførsel som varemerke. Langt fra folk, nær på fe, som Katja ville sagt.

Nils Ole Oftebro er krimgeneral i den siste pengeleken på TV3. Kvalifiserer egentlig ikke som Reality TV, men har enkelte kvaliteter som likner, bl. a. Oftebro selv, en nådeløs oppmerksomhet mot detaljer og et idiotisk plot med platte konkurranser og uspennende deltakere. Her kan du vinne penger på å sende inn et mangfold av tekstmeldinger til kroner 5 stykket. Det er med andre ord ikke vanskelig å finne ut hvorfra pengene kommer når de senere i programmet gis bort til en eller annen på Snåsa eller Vinstra. Litt som Lotto, men uten spenningen.

Sist ut på lørdagskvelden er Helt Privat på TVNorge. Dette skiller seg klart ut fra resten i at det ikke er spesielt stivt i formen. Jentene gjør bare det jeg selv ville gjort dersom et kamerateam fulgte mine minste bevegelser døgnet rundt, så hatten av for dere.

Finner du ingen av disse programmene, kan du alltids slå over til svensk Robinson på Kanal 1. Der er det nok en gjeng med tåper som kjemper om både det ene og det andre, og fullstendig uinteressant er det for de av dere som ikke liker solbrun hud og dårlig hygiene på svensk. Det finnes vel gamle opptak av 71 nord eller muldvarpen også, men det er for kjedelig, selv for en artikkel som det her. Utelukkende for friskuser og Reisesjekken-deltakere.

Derfor må det sies at det er ganske trist å bli fanget opp av Reality-TV-helvetet på en lørdagskveld, når selv en halvfull tube lim er et bedre alternativ. Kanskje du kan gå på besøk til noen du kjenner, kanskje du kan låne penger av noen, kanskje du klarer å sovne tidlig. Hvordan du velger å unngå RealTV får være opp til deg. Propaganda bruker iallfall lørdagskvelden til å bedøve hjerneceller i stor stil.




Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish