Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
David Duchovny - del 3
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Kommer du til å slutte med X-files?
- Neste år skal jeg spille i 11 episoder. Minimum seks og maksimum elleve. Hvis jeg skriver en episode kommer jeg til å regissere den, men jeg har ikke noen ide til en episode akkurat nå. Jeg har ikke noen interesse av å regissere noen annens manus, selv om det sikkert er en fin øvelse.

Hvordan fikk de deg tilbake til X-Files? Du sa jo at du ikke hadde lyst til å spille Mulder i 40-årene..
- Det er komplisert. Det hadde å gjøre med avtalen jeg har. Mitt største problem med X-Files er at det tar 10 måneder å lage en serie. Så hvis jeg lager en film i tillegg får jeg ikke noe fritid.


Jeg får bare lage en film i året, så det virker som jeg er veldig lite aktiv. Men jeg jobber faktisk veldig mye. Hvis filmen blir dårlig virker jeg som en idiot, og de fleste filmer er dårlige. Det er derfor skuespillere lager fire eller fem filmer i året, alt de trenger å gjøre er en bra film, så glemmer folk de tre dårlige. Mine odds er ikke så bra, jeg trenger mer tid til å gjøre andre ting. Jeg elsker X-Files og det gjør meg ingenting å jobbe der. Det er bare det at forpliktelsen dreper meg.

Tror du folk alltid kommer til å se på deg som Mulder?
- Ja, det tror jeg. Sean Connery er mere enn James Bond! Jeg gjør mitt beste. Folk vokser og vil gjøre andre ting. Jeg har laget tre filmer de siste fire årene. Men jeg gjorde X-Files filmen, som ikke akkurat hjalp når det kom til å bli sett på som Mulder. Jeg gjorde "Playing God" som feilet. Så tok jeg fri i ti uker og så ble vi gravide. I fjor sommer gjorde jeg "Return To Me".

Hva var galt med "Playing God"?
- Manuset var ikke klart da begynte å filme. Det var en interessant original ide og en flott karaktermen filmen floppet totalt. Vi måtte filme når jeg hadde fri og manuset var ikke ferdig. Jeg lærte ialfall noe av det. Jeg skal aldri mer begynne på en film uten at manuset er helt klart. Og hvis jeg ikke jobber på X-files lenger er jeg i stand til å vente.

Kommer det til å bli en ny X-Files-film?
- En av de tingene som gjør det lettere å forlate tv-serien er at jeg vet at det ikke er for alltid. Hvis det ikke hadde vært planer om en ny film hadde det vært mye vanskeligere for meg. Filmen er som et sikkerhetsnett. Jeg tror det kommer til å bli en ny film, mer uavhengig av serien. Jeg håper det blir en film som man kan forstå selv om man ikke har sett på X-Files. Med en masse bra gjestestjerner, sånn som i Mission Impossible.

Praktiserer du fortsatt yoga?
- Ja, men jeg blir verre og verre til det også. Det går i perioder. Noen ganger gjør jeg det hver dag, andre ganger bare et par ganger i uka. Når jeg reiser gjør jeg det en masse fordi jeg kan gjøre det på rommet mitt. Eller i traileren min. Alt man trenger en gulvflate på størrelse med deg selv. Det er det som er kult med yoga, men trenger ikke noe annet. Jeg har gjort det i ti år nå, og det hjelper virkelig.

Sjekker du ut alle Duchovny-websites?
- Nei, jeg går ikke på nettet for å se på sånne ting. Faktisk surfer jeg ikke så mye på nettet i det hele tatt. Men det virker som om disse sidene er sånn, noen skriver inn "elsket du ikke skjorten til David på showet på lørdag" og så skriver noen "ja, blå er yndlingsfargen min".

Så kommer svaret "ja, hunden min heter blå". Folk går bare inn på sånne sider for møte andre og diskutere. Egentlig er jeg bare en ice-breaker. "Jeg elske X-Files", "hey, jeg også, la oss møtes"...

Men på noen websites blir du sett på som Gud..?
- Vel, folk liker å se noen som er bedre eller viktigere enn dem selv. Det handler egntlig mer om dem enn om meg. Selvfølgelig finnes det ekte entusiaster som elsker å bli gira, og det er bra. Det er jeg helt for, jeg mener ikke at det er å sløse bort tiden.

Men det har lite å gjøre med hvordan jeg er. Jeg gidder ikke å finne ut hva folk sier om meg og forandre meg etter det. Jeg gjør ting på min egen måte - og det kommer jeg til å fortsette med.

Hvilke minner har du fra Twin Peaks da du måtte dresse deg opp som transvesitt?
- Det var veldig spesielt, for jeg fikk jobben og den betalte husleia. Det var kult å få en jobb. Jeg fikk den på en torsdag og begynte å jobbe på mandagen. I løpet av weekenden tenkte jeg, "herregud, hva har jeg rotet meg inn i? Jeg må gå i kjole på mandag og det kommer til å være på tv...Mamma kommer til å se dette. Hva har jeg gjort? Jeg har ikke engang sett kjolen!"

Jeg måtte barbere leggene og ta på meg parykk, sminke og strømpebukser. Det var gøy! Moren min syntes at jeg hadde pene ben og det samme mente masse andre mennesker. Det var bare synd at serien sluttet like etterpå, for egentlig hadde de planer om å gjøre meg til en fast karakter. Jeg ville ha likt å gjøre det i ti episoder.

Les mer om Duchovnys siste film:
Return to Me

Noen fansites:
Duchovnynet

David Duchovny Estrogene Brigade

The Best of David Duchovny

David Duchovny page of lustKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish