Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Bruk stemmeretten
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Stemmer du blankt blir du avfeid som idiot, blir du hjemme er du lat og uinteressert, men stemmer du taktisk kan du være med på å provosere fram en noe mer interessant politisk framtid. Stem det partiet du er mest redd for, eller som du liker minst. Med litt hell har de i løpet av fire år bevisst for alle de andre idiotene at de er totalt styringsudyktige, og da er det du som ler sist.


En politiker er egentlig ikke særlig annet enn en forferdelig farlig blanding av en genial selger, en ivrig vekkelsespredikant og alle ekskjærestene dine. Det er hun som skal prakke på deg et produkt du ikke en gang ante at du ikke trengte, det er han som opplyser deg om at du har gått deg vill og med herren (Jan eller Jens) skal du finne veien tilbake, og det er hun som skal ha ordet hele tida og som aldri gir seg dersom du ikke skriftlig gir tilbakemelding om at det er henne som hadde rett hele tida.

Hva de står for skal jeg ikke gå så mye inn på her, annet enn å si at hele gjengen stort sett bare er ute etter å mele sin egen kake, og alle har ambisjoner om å gli inn i historiebøkene som et eller annet parantes, en innskutt bisetning eller bakgrunnen for en paragraf i noe annet enn straffeloven.

Selv sluttet jeg for lenge siden å stemme på dem jeg var mest enig i, nå stemmer jeg med dem jeg liker aller dårligst. I de små løp er det ikke mye forandring som skjer uansett, og bare med en skikkelig drittsekk, en kløne eller en halvtomsing i den store sjefsstolen er det et ørlite håp om vekke opp mine likesinnede fra sin apolitiske dvale, og inn i en situasjon der man faktisk bryr seg. Jeg tror for eksempel at aldri har politikken hatt det bedre enn da vi ga Anne Enger "Grøss" Lahnstein og Kjell Magne roret. Det vekket i hvert fall noen av mine venner av dvalen. Nå stemmer jeg enten FrP, Kleppelista eller Senterpartiet, alt etter hvem som har størst sannsynlighet for å skyte seg selv så grundig i foten at alle kommer for å le av krateret.

Faren her er selvsagt hvis alle faktisk en dag enten er så tjukke i hue eller så eksperimentelt politiske at for eksempel Bastesen og Kystpartiet plutselig stakk av med rent flertall. Da skulle vi ha sett på fire år med ekspressfart mot helvetes evige pinsel.
Men frykt ikke. Det vil alltid være en såpass jevnt fordelt uintelligens her i landet at vi er sikret politisk kaos i all fram- og ettertid, og den eneste spenningen fra valg til valg er hvorvidt vi får et borgerlig/kristent/bondsk samarbeid, et reaksjonært høyrevridd alternativ, et sosialdemokratisk avhengig av et sprikende og skrikende uenig sentrum, eller den mer tradisjonelle styreformen hvor et eller flere partier styrer uten et fnugg av muligheter for å få gjennomført noe som helst uten å måtte selge minst halvparten av hjertesakene og likevel sende milliard-regninger til "Det Norske Folk".

Det er faktisk blitt slik at i all selgingen av sin egen fortreffelighet har alle politiske partier overlatt rollen som viktigste opposisjonsparti til Akersgata og media. I sommer har for eksempel Dagbladet og VG nærmest stått fram som Høyres egne partiaviser, og Jan Pettersen har blitt hyllet som statsminister lenge før noen har rukket å tenke kulturrasering eller klasseforskjell. Det er et under at en mann som står for en politikk som for alltid vil representere det lille, rike mindretallet, blir lansert som en redningsmann av aviser som forsøker å selge seg til det jevne og godmodige flertallet av befolkningen. Men det er i dag. Gled deg til å lese avisene om halvannet år når det fortsatt er ting som ikke er helt tipptopp, Kaci får gratisparkering i hele Nord-Norge og Jens sitter på gjerdet med Calle og ler av at Jan ligger lavere i Dagbladets troverdighetsbarometer enn Dagbladet selv (altså lavere enn både Jens og Jagland).
Sjansene for at veldig mange har ment veldig mye om det aller meste før den tid? Enorme.
Sjansene for at noe egentlig er endret da i forhold til nå? Lik null.
Men, for all del. Bruk stemmeretten. Godt valg!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish