Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Adjø solidaritet - RV i felten mot seg selv
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er ikke lenger rettferdighet "for enhver pris", ikke har klassekamp en fysisk og praktisk betydning lenger, men fortsatt er det RV eller ingenting for landets siste fanebærere utenom 17 mai. Vi snakket med lederen for Rød Ungdom om politikk og sånn.RV har endelig greid å skjule alle sine spor. De har gjort seg selv stuereine og spiselige for folk flest, og med nye koster håper de å bane seg vei inn på Tinget ved høstens valg med sin vekt på skole, internasjonal solidaritet og likhet for alle. Faktisk er den siste rest av revolusjonær virksomhet at partiet planlegger å legge ut skolebøker gratis på internett. Og det er i skolepolitikken partiet har satt inn det viktigste støtet så langt i valgkampen.


- Skrem Giske, stem RV, sier Eivind Volder Rutle, leder for Rød Ungdom.

Selve fanden for kommunistene er som alltid penga. Kimen til klasseskillet. Likevel tar Eivind og hans likesinnede sterk avstand fra de aggressive kreftene i global antiliberalisme. Og for et utrenet øye kan det tidvis virke som om det er enda viktigere for RV å ta avstand fra dem som ikke føyer seg inn i rekken og tradisjonen.
- Vi tilhører flertallet av dem som tok til gatene i Gøteborg og Genova, dem som praktiserte ikkevold og som hadde en fredelig markering, sier Eivind, og lar det skinne igjennom at andre elementer handlet i strid med dem og dermed ødela for "saka".
At antallet demonstranter har eksplodert etter Praha og Seattle er han ikke det minste villig til å tillegge de samme elementene. Dem som har hatt som mål å "aktivt og kompromissløst praktisere sin rett til fri ferdsel". Dem som har faktisk har skaffet "saka" førstesideoppslag over hele verden.
- Jeg er helt uenig i at det er dem som har laget bråk som har gjort at folk har kommet til disse møtene, og jeg er uenig i at presseoppslagene har gjort noe annet enn skade, sier Eivind kategorisk, og man aner den sedvanlige holdninga om at man aller helst skal marsjere i takt... eh unnskyld, feil farge... gå i tog sammen og ikke ødelegge for alle andre.
Til tross for at lederen for partiet er nesten like ung som lederen for ungdomspartiet er RV fortsatt et gammelmodig parti, og det er et spørsmål om ikke partiet er sin egen verste fiende når man ser seg nødt til å forsvare demokratiets spilleregler mot de første tegn på reelt og globalt ungdomsengasjement vi har sett de seneste 15 åra.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish