Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
Absolutt kaos
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Dette er vel egentlig det mest positive som kunne ha skjedd for norsk politikk og dens interesse i Norge. Vi har et mangehodet monster av et Storting uten klare styringsdyktige alternativer og med et hav av muligheter for politiske gnisninger de neste fire årene. Godt jobba folkens!


Den første tanken som slår meg er: Hva i helvete er det folk har tenkt? Hvem er det som har ønsket seg Kjell Magne Bondevik som statsminister og likevel stemt høyre? Hvem er det som har ønsket seg Bondevik som statsminister i det hele tatt? Hvordan kan Bastesen ha fått komme inn for fire nye år? Hvorfor i alle verdens dager sitter det fortsatt en haug med hjernedøde frpere på Stortinget? Hva er det alle dem som har stemt SV har trodd at noen favner rødgrønt i et hav av mørkeblå borgelig antisosialisme kan utrette? Hvordan i huleste helvete er det at en haug kristenpakk har trodd at sentrumsalternativet har vært aktuelt andre steder enn i Bondeviks våte drømmer? Og alle dere som ble hjemme, hva er det dere driver å kaster bort mine neste fire år for? Greit nok at dere ikke bryr dere, men nå er det en gang en haug mennesker akkurat det går utover.

Jeg skjønner ikke hva en eneste av dere har tenkt.

Jeg er helt enig med dere alle at vi trengte en regjering. Arbeiderpartiet har styrt siden tidenes morgen, og alle er ganske grundig lei av denne gjengen med selvgode superbyråkrater som fniser hver gang noen snakker om alternative regjeringer. Problemet er imidlertid alternativene. Vi har forsøkt en Krf-basert regjerning før og den eneste gleden vi hadde av det var "Kvinner mot Valgerd" og diskusjonen om hvorvidt det var sant at Bondevik hadde en unge med Senterparti-Arnstad. De eneste synlige resultater av denne regjeringa var at samme Bondevik gikk på en smell og vi fikk en Verdikommisjon som i store trekk avskrev hele den religiøst-konservative siden som moralsk forkastelig.
Nå altså tilbake til den tid. Men denne gang henger Høyre og Frp på lasset. Og det er da moroa begynner skjønner du. Nå er det snakk om kjøp og selg, engihet, uenighet og avtaler på røykfylte bakrom. Eller politikk om du vil. Det er nå det begynner. Et politisk spill som utvilsomt kommer til å knekke Krf, men som kan gi Bondevik den statsmannsstatusen han søker. Over de neste fire årene kommer Høyre til å slå rot som et ledende politisk alternativ til Arbeiderpartiet, men Jan Petersen kommer til å henvises til de bakre rom. Planlegger og tilrettelegger, ja vel, men ikke en person du vil ha til å pryde frimerker og avisforsider.
Frp kommer til å leve godt på rabulistrollen sin, og det er ventet og antatt at Carl kommer til å velte minst en regjering i løpet av de neste fire årene.

SV kommer ikke til å ha filla innflytelse, men de kommer til å banke løs på enkeltsaker, samtidig som de kommer til beviselig å være det eneste partiet som ikke utelukkende er ute etter makt. Fordi de ikke har muligheten til å ha noen
Arbeiderpartiet har i så måte to muligheter. De kan håpe på at høyresida bruker de neste fire årene på å undergrave hverandre og ødelegge for seg selv. Eller de kan bruke tiden som opposisjonsparti fornuftig, slik at når fire år er gått lanseres "Nye Arbeiderpartiet" og så feier de inn på Tinget igjen.
I mellomtiden kan det faktisk hende at vi alle får opp interessen for politikk igjen her til lands.
På den annen side kan det hende at dette er begynnelsen på slutten for demokratiet slik vi kjenner det.Kommentarer fra brukere

Hei 11/02/2002 - 20:03

Dust

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish