Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
NRK LISENSEN – VÅR PÅLAGTE LANDEPLAGE
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
TV-lisensen er vel kanskje den mest forhatte avgiften av dem alle. Ikke rart er det når den er påtvunget oss. Veiavgiften er til en viss grad akseptabel siden vi faktisk bruker veien til å kjøre på.Men NRK-lisensen derimot….. Dette beløpet må punges ut uansett om du ser på NRK eller ikke. Om du faktisk ikke har TV-antenne lagt opp i huset ditt, men kun bruker TV’en din til å se på video, må du fortsatt betale. Om du ikke får inn NRK2 må du fortsatt betale fult beløp. Er det rart vi blir forbanna?
Da jeg for en periode flyttet hjem til min mor, som selvfølgelig har sin egen TV, forlangte de fa…meg at jeg skulle fortsette å betale denne helvetes lisensen. Jeg følte at dette var totalt absurd siden vi delte samme adresse, og faktisk var en del av samme husstand. Men nei! Etter at jeg hadde hatt en ”ut av mei sjæl opplevelse” på telefonen, ble det fastslått at hvis jeg skrev et brev og sverget på at TV’en min var pakket inn i en pappeske og sådan ikke var i bruk, så skulle jeg få slippe. Det er vel ikke mulig å kreve lisens etter hvor mange TV’er man har i huset?

En venninne av meg dro på seg lungebetennelse etter at hun i flere uker stod med hodet halvveis ut av takvinduet hver gang hun så på TV. Typen hennes fant ut at de skulle drite i å melde fra etter at de hadde flyttet til ny leilighet. Etter skremselspropagandaen fra Staten var hun så redd at hun ikke turte å snu ryggen til døra i frykt for inspeksjon fra NRK sine håndlangere. Hun så for seg at hun ble lagt i jern på utsiden av huset og siden ført bort og avhørt i en mørk kjeller. Etter tre dager på sykehuset krøp hun til korset og meldte fra, som den lydige samfunnsborgeren hun tross alt er.
Men hvorfor!!!!!!!!
Svaret er som følger; - for at eldre og konservative mennesker skal slippe å bli avbrutt midt i ”DaCapo”. Sannheten er at NRK ville hatt minimalt med seere, og derfor måtte ha livnært seg av reklame. Likevel ville de ha slitt og eventuelt lagt ned. Trist synes noen, hurra sier andre. Disse seer tallene de slår i bordet med våger jeg å påstå er en smule lite representative. Hvor mange ungdommer sitter hjemme og ser på TV i beste sende tid på en lørdagskveld i forhold til eldre? I de nordlige fylkene våre er det mange som kun får inn denne satans Statskanalen, hvis de ikke har investert i parabol. Altså har de ikke noe annet valg når de skal se på TV.

Så derfor skal vi fortsatt bli påtvunget denne svinedyre avgiften for kun én kanal, hvis ikke du er så heldig å få inn NRK2 også da.Kommentarer fra brukere

knut eide 13/02/2008 - 09:07

jeg måtte skrive et brev til nrk lisens avdelingen at jeg hadde kastet tven, jeg har idag fakturet nrk lisens avdelingen på den jobben som det tok, det står nemmelig i norges lov at du ikke er pliktig til å betale for en tjeneste du ikke får. jeg vil prøve dette inn for rettsapparatet

magnus 08/10/2007 - 23:54

jævla nrk lisens, idioti

Moniq 20/08/2007 - 17:18

de som synes nrk er bra greit nok d men vi må få lov til å velge om vi vil ha nrk eller ikke d er d som er problemet vi får ikke velge selv skull tro hvis man kjøpte tv at man får eie den neida må betale mer enn 2000 kr i året for å ha den, er jo sykt dette her er jo samme prinsipp hvis man skal kjøpe seg en tannbørste og er nødt til å ha en tannkrem som koster over 2000 kr. de som bestemmer dette er syke i hodet sitt kan jo ikke være noe tvil om d.

Glynt Vang 28/07/2006 - 07:50

Ang NRK lisens et vanskeloig tema, min kone hadde lisensen på sit navn og mistet jobb på grunn av sykdom. det ble dårlig med betaling av lisensen, da jeg kun har uføretrygd.
NRK var smarte da hun ikke hadde penger og ikke kunne trekkes noen steder, overførte de lisensen til meg. Det hjalp ikke med fult særeie der nei.Så statens innkrevning sentral fikk i oppgave og trekke meg istede for 3444 som jo da ble trekt av min uføretrygd, men de glemte og si at trekket skule utføres kun en gsng så trygdekontoret trakk beløpet neste mnd også de,beskeden og ikke og trekke gik ut dagen etter at utbetalingen skjedde og da var det forsent.
Tøffe tider på trygd ja husleien ble ikke betalt forige mnd og kommer jo heller ikke til å bli betalt denne mnd så gata blir vel det neste bostedet vårt.
Hilsen en som har gjort Svenske av seg, da Norge ikke er for uføretrygdede

srm 18/04/2005 - 12:56

"Venstre gikk i helgen inn for å fjerne NRK-lisensen. De vil heller finansiere kanalen med penger over statsbudsjettet.

I følge Nettavisen blir det nye programpunktet til Venstre begrunnet med at dagens TV-lisens er en ordning som er kostbar å administerere og at NRK-lisensen har blitt en såkalt ren fiskalavgift, som bare bringer penger inn i statskassa."

Kilde: http://www.propaganda-as.no/php/art.php?id=212334Dette er et flott tiltak av Venstre! Alle benytter seg av NRK i mer eller mindre grad. Dette rokker ved prinsippet om at Stortinget ikke skal være den som bevilger penger til den "fjerde statsmakt", men nå er det likevel slik at Stortinget allerede bestemmer hvor mye NRK kan kreve i lisens.

Hurra for forenkling av administrasjon!

Karla 13/10/2004 - 09:23

NRK er sikkert bra for de som liker stygge hallo-damer og norsk underholdning med Tande-P, men faen heller ikke hvorfor man ikke kan gjøre det mer rettferdig; De som vil ha NRK betaler for det, de som ikke vil ha det slipper å gjøre det. Hvis ikke, synes jeg iallefall at avgiften skal føres igjennom skatteinntekter, slik at de rike betaler mer og de fattige slipper å betale så mye.

WarpX 31/08/2004 - 22:17

Lisensen kommer ikke til å aksepteres i det uendelige, selv om enkelte svin tror det. Folk dør, meninger og politikere skiftes ut, takk Gud (or whatever) for det.

gos 23/08/2004 - 21:17

Greit med en reklamefri (les uavhengig) 4. statsmakt. USA er jo stjerneeksempel på det motsatte som gir ett dårlig fungerende demokrati. Med betainga er bare tullete - helt enig med SRM her...en snikskatt politikerne er for feige til å fjerne fordi det gir dem inntekt uten masse bråk...

fredrik 24/05/2004 - 16:34

Nrk skulle ha vært valgfritt! Får de som vill se nrk betale for det. Tv2 og andre kanaler betaler leie oss nrk for bruk av nettet. Dette får dem inn med reklameinntekter. La folket velge! Tror nrk ikke kommer til å vare da. Kan godt se litt reklame for 2000kr i året jeg ja.! Kan ikke tenke meg at noen andre land krever denne ekstra skatten. 2000kroner for nrk det er den dyreste kanalene i Norge..

NN 12/03/2004 - 00:58

Kan ikke de gamle som ser på NRK betale det i stedet for oss som ikke ser på

anoNYM 15/02/2004 - 18:43

Tenk en eneste stor boikott av tv lisensen... altså at hvertfall 60% av norges folk ikke betalte! da hadde det blitt rot da!

srm 16/01/2004 - 03:55

NRK bør finaniseres over skatteseddelen. Det er da langt mindre vettuge ting som blir nettopp det.

Man burde ta det over skatteseddelen i stedet for over egen regning:

1) Først og fremst for å slippe å finanisere det unødvendige og teite apparatet for innkrevning. Da slipper utgiftene til en hel lisensavdeling i Mo i Rana samt en skog av mindre nyttige innkrevere løpende rundt i avkrok i landet på leting etter TV-tunere.

2) Mer rettferdighet. Alle med inntekt vil være med på å betale. Ingen slipper unna.

Tv titter 15/01/2004 - 14:24

Staten er lik seg selv når det gjelder å gi og ta. Ser skjelden på NRK, null intresse ta de kjedlige programmene. Tv 2 og Tv Norge er mye mye bedre. Synes heler ikke at NRK Radio ikke behøver 4 stasjoner med radio. p1 p3 og mpetre hadde holdt. Hvem hører på p2 liksom... men radio er en annen sak men andre meninger.

Todda 15/01/2004 - 11:48

Fatter ikke at det går an å klage på lisensen. Den betaler jeg gladelig. Hvis du ser på utenlandske reklamekanaler, er det reklameavbrudd hele tiden, og programmene på TVN og TV3 er jo bare hjernedød søppel. Nei, NRK rule!

Bob-hund 15/01/2004 - 09:11

Hmmm, du snakker om sola! Ble tatt i lisenskontroll igår jeg...arg!$

Lars-Kåre 15/01/2004 - 00:13

I følge statens definisjon av reklame, må d være en filmsnutt fo rå bli definert som nettopp reklame. D å vise et firmas logo, eventuelt supplementert med tale blir ikke definert som reklame. Sansynligvis for at NRK skal kunne få vise bilder fra arrangementer som er sponset, Her er det soleklart at staten legger alt til rette for at NRK skal få utfolde seg i fri dresur. Bare slik at de med kommunistiske fortidsminner ikke skal gi slipp på sine avleggse holdninger. Ikke rart vi har blitt kalt den siste kommuniststat.

Juliuz 15/01/2004 - 00:05

Skulle seff vært gi med ene hånda og ta med den andre...

Juliuz 15/01/2004 - 00:03

NRK har jo faen meg reklame, er jo "sendingen er sponset av..." hele tiden. De kunne ihvertfall vært konsekvente!
Hva menes det med å gi med ene hånda og gi med den andre, staten smiler og nikker og tar med begge henda!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish