Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi
RØYKELOVEN – HVA NÅ?
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Ja, i juni trer den nye røykeloven i kraft, og tvinger alle nikotinslavene ut i kulden. Dette kan være vel og bra, nå trenger vi bare å bekymre oss for øl på klærna, vi slipper svimerker i tillegg. Men hvilke konsekvenser får dette egentlig for utelivet?Jeg kan vanskelig forestille meg det. Jeg som eks-røyker har ikke lenger noe problem på kafé. Det er ganske deilig å nyte maten i fred for den sure røyke eimen. Men faktum er at utrolig mange nordmenn røyker. Hvor skal disse egentlig gjøre av seg?
Greit nok, selv en storrøyker sitter ikke med siggen i kjeften mens han spiser. Så hvis han er kjapp med regninga, kan han jo bare stupe ut i gata etter maten og inhalere som besatt.

Den store utfordringen kommer når denne personen bestemmer seg for å slå seg på fylla på et av byens utesteder. Hvor skal han røyke da? Jo, han må gå ut selvfølgelig, det skulle bare mangle ville mange svare da. Problemet er bare at kanskje de 500 andre gjestene fra det samme utestedet også må gå ut for å røyke. I løpet av en byrunde røyker kanskje disse i gjennomsnitt minst ti sigaretter hver. Det blir ganske mange turer ut i gata. Disse menneskene skal også stå i den samme køen for å komme inn igjen, for så å stå i kø for å gå ut igjen…..minimum ti ganger hver i løpet av kvelden. For ikke å snakke om at det ligger kanskje fem til ti utesteder like i nærheten av hverandre, og utenfor hvert av dem står 500 personer og røyker! Tenk når alle disse menneskene skal krangle med vaktene om å ta med seg drinken sin ut i gata. For ikke å snakke om når de skal krangle med hverandre. Har utelivsbransjen tenkt på hvordan de skal organisere dette kaoset? Eller vil røykerne slutte å dra på byen etter dette, og ha hjemme fester isteden.

Jeg er spent på å se hvordan det går, men en ting er sikkert, og det er at alle de som jobber i utelivsbransjen har rett på et like sunt arbeidsmiljø som oss andre. Det virker som om dette aspektet ofte blir borte i røykedebatten. Mens det ikke er måte på hvor mye prat det er om strålevern, smusstillegg og andre helsefaktorer.
Jeg ser frem til en røykfri fremtid, og har nå fått en flott anledning til å stumpe festrøyken også.Kommentarer fra brukere

gabs 18/02/2004 - 21:17

commandante: he he, stakkars - var det det beste argumentet du klarte å stamme frem. Elsker å vinne på argumentasjon. Men slik er nå verden, noen kan drive en saklig diskusjon - mens de svake og uintelligente tyr til vold og skitkasting.
----

Røyker 16/02/2004 - 23:00

Hum...de fleste ikke-røykere var jo på vei til å "godta", nærmest akseptere at røykere må få lov å fortsette å røyke på kafeer,utesteder osv.Men neida..for de FÅ som absolutt ikke tolerer noe som helst av dette,sære mennesker som MÅ stikke seg frem å heve sin "rett", får med seg andre sære ikke-røykere, å gjøre hverdagen enda mer kaos enn den allerede er.Og med tanke på utelivet da..og forsøpling av sneiper..Ikke måte på.Den mest idiotiske planen jeg noen gang har måtte vært med på.Reider,trokke du har fått meg deg en dritt av diskusjonen i det hele tatt.Dreier seg ikke i det hele tatt om hvem røyking er for eller ikke."pingle selv.." ææh! ;)

nina 09/02/2004 - 14:12

etter å lest alle komentarene kan jeg ikke se noen som ser saken fra motsatt side...!

Reidar 09/02/2004 - 12:26

Røyking er for pingler

meg jah ;) 08/02/2004 - 23:24

kanskje disse påstandene faktisk gjør sånn at folk slutter å røyke! det var jo det som var meninga med den loven!

shingle 08/02/2004 - 10:34

"i juni trer den nye røykeloven i kraft, og tvinger alle nikotinslavene ut i kulden," står det i ingressen. Er det så jævlig kaldt i juni, da?

commandante 05/02/2004 - 21:41

Elsker å telle skrivefeilene dine gabs. Du har vel ikke dysleksi?

bar_man 03/02/2004 - 16:39

Jeg håper og tror at dette går seg til og at det vil bli lov å røyke på diskotek og nattklubber. Det lar seg ikke gjennomføre på 90% av dagens utesteder fordi di ligger i alt for traffikerte områder hvor sjansen for å bli kjørt i hjel er større en å dø av kreft. Men at restauranter holdes røykfrie kan jo være mulig og ikke en like dårlig ide. Jeg har jobbet som bartender i 7 år selv nå og ikke tatt skade av den passive røykingen jeg har vært utsatt for. Det er vel et flertall som ikke har tatt all verdens utdannelse for å jobbe ute så hvorfor ikke bare bytte jobb hvis det er så plagsomt med denne røyken. Jeg er en ikke røyker selv, men jeg tenkte at jeg kunne begynne å røyke i juni hvis jeg er i norge for nå drar jeg ut av landet for å jobbe. Der er ihvertfall reglene menneskelige for gjestene som er ute for å hygge seg.

Nephilia 02/02/2004 - 23:45

Men, så e d også slik at mange kommer til å tape MASSE penga, dørvakte vil kreve høyere lønn.. pga. mer risiko i jobben...(slåsskampa etc), purken får fler utrykninga(fler hjemmefesta)mange færre røykera som gidd å sitte på café i mange tima, evnt. springe UT å røyke i fylla... nånei.. røykeloven forsvinne nok like fort som den blir innført skal dåkke se... å alle dåkke ikkerøykera ! tenk over d..d e vi røykera som blir mest diskriminert i ditte lande her... tillåmne villt fremmede kommer å slenge me kjeften om kor tilbakestående å 'low life' du e .. hadde dåkke likt d kanskje ?
i think not..
kanskje tenkt over at vi som røyka e lei av all innblanding fra folk som ikkje har nåkke dei sku sagt ?
sitte vi kanskje ikke på vår tildelte plass i samfunne ? ( røykesona?)
vær fornøyd ffs... vi jør d vi kan for å tilfredsstille dåkke best muli !!! men neeeeida, skal stå me neglesprett å frossne tær vi ? takk så jævli mye lissom...
-nette-

gabs 30/01/2004 - 11:01

commandante:
Jeg røkte i 10år før jeg sluttet så jeg vet alt om det, men det er faktisk enda morsomere å se at de fleste røykerne ihverfall ikke vet en dritt mer enn de har funnet på selv. Den første røyken din var ikke god - det kan du umulig påstå. Den gav deg kraftig hoste, og du kjente at det reiv nedover lungestammen din - hmmmm deilig? - Men nikotinrusen den likte du, og det er den som får deg til å fortsette.

2-3år for å bli avhengig av nikotin? Hvor i all verden har du det fra? Er det pusheren din som har sagt det til deg?
Nei, unge mann - av alle stimuli er nok desverre nikotin helt på høyde og i noen tilfeller over det meste annet du kan bli avhengig av. F.eks hvis 100pers eksperimenterer med Kokain eller alkohol, blir rundt 10% blir avhengig, mot 20-25% av dem som eksperimenterer med nikotin. Nikotin, heroin og kokain påvirker samme områder i hjernen. Man blir lett avhengig, har store problemer med å slutte, og må ha nedtrappnings dop i form av nikotintyggis og metadon. !? (ref: http://whyfiles.org/024nicotine/index.html) Så jeg ser ikke hvorfor herionvrak sammenligningen min er patetisk.

Men at røykere som deg skal ha så vanskelig med å innrømme at de er avhengig, DET min venn det er latterlig patetisk -
Omtrent alle gjemmer seg bak omtrent de samme påstandene "Jeg røyker fordi det er godt, jeg kan slutte nårsomhelst, ifjord slutta jeg 3ganger" HALLO, er det noen som tar heroin, eller kokain fordi det er ekkelt?

Så jeg sier det igjen første steg er å inrømme at du er avhengig. Deretter kan du velge å leve med problemet, eller gjøre noe med det.
Greit nok for meg at du driter i deg selv, men hele poenget med den nye røyleloven og denne diskusjonen er hvorfor skal det gå ut over andre? Det er 4000 (fire tusen) kjemikalier i sigarettrøyk (osen fra den tente røyken, og gørra du frøser ut 120ganger i timen)

Så av HENSYN TIL ANDRE ( dem rundt deg ) - Bytt røyken ut med en pose skrå, en boks snus, eller en oliver twist - da skader du ihvertfall ingen andre enn deg selv.

Finken 30/01/2004 - 08:46

SER INGEN STAVEFEIL I ARTIKKELEN JEG!

commandante 29/01/2004 - 19:06

Morsomt hvordan de fleste av ikke-røykerne her ikke vet en dritt om røyking. Gabs: Ja min første røyk og mest sannsynlig alle andres første røyk var god. Og etter den første er det ikke sånn at du er avhengig, avhengigheten tar 2-3 år. Du røyker fordi du har lyst og fordi det er avslappende. Og å si at vi er "på lik linje med et herion vrak" som du så veltalende sa det er latterlig patetisk.

Hilsen revolusjonær STOR-røyker...

gabs 29/01/2004 - 10:15

Prøv å tenk litt lengere enn frem til nesen din, røyk plager faktisk flere enn bare den som innhalerer. Pappaen min jobbet i utelivsbransjen og døde av lungekreft som følge av passiv røyking.

Det fikk iallefall meg til å slutte - av hensyn til andre, ikke meg selv.

Og Stian, greit at du røyker og driter i den egen helse. Men kan du være så snill å slutte å puste ut mens du holder på? Jeg frøser ikke snus i tryne på andre.. En annen ting, kan du med handa på hjertet si at den første røyken du tok var "jekla god"? Tviler - du er avhenig, "face the facts" - på lik linje med et herion vrak - du er svak og vil bare ikke innse det.

Så til slutt en oppfordring til alle som røyker. -Inrøm at du har et problem, og at du trenger hjelp til å takle det- first step...

stian 28/01/2004 - 19:03

tor atle du sku hatt skam bang av 4 torpedoer.la nå røkerer koze seg med røyken d e jo deires problem om di blir syke,derre skal faen med drite i d.røyker selv eg,synes røyk er jekla godt,og eg komme altid til å ha røyken i munen. til derre så ikke røyke.gje faen å blan derre. møkka folk. røyk e jævla godt.. eg anbefale ingen de men la oss røykerer nyte d og hål derre una.

Hege N. 28/01/2004 - 14:50

puff puff: Kjall? Tjall....
har du røyka sååååå mye?? Hehe...

Katrine 27/01/2004 - 18:33

Hvis jeg skal se på artikkelen, var den middels god, med tanke på at jeg ser stavefeil og du så absolutt kunne skrevet mer og prøvd å vært litt mer saklig. Men du har fått med noen poeng, og faktisk fått meg til å tenke over ting jeg ikke har tenkt på før.

Når det gjelder den nye røykeloven, har jeg delte meninger. Å ta en kopp kaffe på café er så absolutt ikke det samme uten røyk, men samtidig kan det muligens hjelpe folk å slutte hvis det er umulig å røyke innendørs..

fReSh- 27/01/2004 - 17:33

enig med puff puff

Pruppis 27/01/2004 - 17:23

nei

villgutt 27/01/2004 - 12:03

Kan noen komme med en go grunn til å røyker her egentlig?

Trond 26/01/2004 - 21:35

Det at vi får en en helt røykfri restaurantbransje er egentlig tragisk. Tenk hva vil skje med de menneskene som ikke har noe stort kontatktnett. De som er trygded av ulike årsaker å ikke har noe stort kontaktnett, som gjerne tar seg en tur ned på cafè'en/pub'en for slå av en prat. Ta seg en røyk, gjerne en pilsener eller en kaffe for den slags skyld. Bare for å komme seg ut av "heimen" Jeg vil se for meg et mannefall når det gjelder "brune" cafèer/pub'er i hele Norge. Så får vi se hvilke steder som har økonomien i orden og har gjordt seg rustet til dette som skjer 1 juni 2004.
Kanskje er det ditt favorittsted som forsvinner fordi gjestene blir sittende lenger på vorspiel fordi de ikke røyke lenger på stedet, for det er det jeg tror kommer til å skje på de stedene som har et yngre klientell.

Smokinn' 26/01/2004 - 20:42

Når man har røykt på et røykerom EN gang har man jo fått i seg nok nikotin for leenge.. Røykerom blir for heavy selv for meg som røyker!

HebbeLille 26/01/2004 - 14:15

folk må jo få lov til å røyke da, men det skulle vært røykerom på ALLE utesteder,slik at det blir tatt hensyn til både røykere og ikke røykere! synes noe annet er teit og egoistisk! god artikkel=)

Hege 24/01/2004 - 23:30

Liker røykeloven, jeg. Folk bør ikke ha lov til å røyke! Livet er kort nok som det er, om man ikke i tillegg skal gjøre det ennå kortere ved å bli slave av røyk. Men det er opp til dere selv! Jeg har ikke tenkt til å forgifte meg selv iallefall.

peder 22/01/2004 - 13:26

er dte lov å røyke hasj på utesteder snart da, for da kan jeg stumpe siggen

Tor atle 22/01/2004 - 13:14

meg igjen.
jeg reagerer sterkt på at folk disser meg etter min klare melding.noen har problemer med denne ekstremt teite låven.
har du lyst t å røyke så gjør d..
foresten, røyk alt som kan røyke

puff puff 22/01/2004 - 13:08

stump røyken ,erstatt den med en pipe kjall.det er knall.

Reinard 22/01/2004 - 11:42

En annen ting er jo at det skal være rimelig store askebegere utenfor utestedene nå.
Kanskje må det plasseres containere utenfor?

Totto 22/01/2004 - 11:40

Mongis og Tor Atle er sikkert bare sure fordi de er patetiske røykere!
Er glad jeg!
Bort med røyken.

MxE 22/01/2004 - 11:21

God artikkel,men stakkars Tor Atle og Mongis som ikke ser viktige poenger i saken.

mongis 22/01/2004 - 10:15

enig med Tor Atle

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish