Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi-> Trafikk
Pass deg for prikker!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Fra 1. januar 2004 er ordningen med prikkbelastning i gang. Får du åtte prikker mister du førerkortet i seks måneder. Nå har Samferdselsdepartementet gjort klart hva som fører til prikkbelastning.
- Prikkbelastning betyr strenge, forutsigbare reaksjoner overfor førere som gjentatte ganger bryter regelverket - førere som viser liten aktsomhet for egen og andre trafikanters sikkerhet, sier samferdselsminister Torhild Skogsholm i en pressemelding.

Ordningen med prikkbelastning blir avgrenset til visse alvorlige overtredelser av vegtrafikklovgivningen som ikke er så alvorlige at de kvalifiserer til tap av førerett ved første gangs overtredelse.


Det er bare straffbare forhold som er avgjort ved rettskraftig dom, vedtatt forelegg eller vedtatt forenklet forelegg som vil gi prikkbelastning.

Følgende fire typer overtredelser vil fra 1. januar 2004 føre til prikkbelastning:

* Fartsovertredelser:
- Overtredelse av fartsreglene når fartsgrensen på stedet er 60 km/t eller lavere og fartsoverskridelsen er på mer enn 10 km/t
- Overtredelse av fartsreglene når fartsgrensen på stedet er 70 km/t eller høyere og fartsoverskridelsen er på mer enn 15 km/t.

* Kjøring i strid med trafikklyssignal med fast eller blinkende rødt lys
* Ulovlig forbikjøring
* Overtredelser av vikepliktsregler


Les også
- Test teorikunnskapene dine på nettet!
- Få førerkort på fem dager


Kommentarer fra brukere

overLOad ... er medlem av Propaganda 28/06/2004 - 04:25

Prikkbelastningen er primært for å bli kvitt de som har penger til å "abbonere" på fartsbot, ikke som noen spesiell tillegsstaff til oss som gråter blod når vi redder julebordet til UP.

At fartsgrensene her til lands er en hån mot de som vet hva bilen er lagt av, OG greier ag avpasse (les: bramse) farten etter forholdene er en annen sak. Enig i at mye stygg kjøring hadde vært unngått hvis politiet hadde vært flinkere til å fjerne de som hverken har funnet speil eller gasspedal.

sp33d 08/02/2004 - 17:44

romle: hvordan skal man respektere kjørereglene når de er helt på tryne? Det er også forskjell mellom det å ikke respektere fartsgrenser og det å ikke respektere vikeplikt. Vil du også si 90 i 60 sonen er idiotisk? Har du kanskje ikke tenkt over at det står 60 på vinteren når veien er isete, og det står fortsatt 60 når det er sommer og tørrt. Det er vel helt klart at 50 kan være mer passende fart hvis det er jævlig glatt, men på sommeren kan det likeledes gå greit å holde 90. Alt handler om å vurdere forholdene, så kan du pliz gi faen i å kalle folk idioter fordi de ikke holder fartsgrensen??

Bulldog 23/10/2003 - 23:08

Prikkbelastning er en ting. En annen ting som jeg tenker en del over, er følgende: Dødsulykker! Nesten samtlige dødsulykker i Norge skyldes frontkollisjon. Bil kommer over i motsatt kjøre-retning. Løsning: Sørge for at man ikke kommer over i feil kjøre-bane med f.eks. betongklosser i steden for en gul malings-strek..

romle 23/10/2003 - 22:41

fordi idioter fortjener ikke å ha lappen, og kjører du i 120 i 70 sone så er du en idiot som ikke respekterer kjøre regler eller andre menneskers sikkerhet

gal 23/10/2003 - 20:47

eg synes det bare e tull med di prikkan som dem skal ha eg har mista lappen sjøl så eg veit korrsen det e å eg kjørte litt for fort eg hadde 120 i 70 sonen å eg synes no det var unødvendig å ta lappen kunne dem heller ikke gitt meg ei bot

Tulling 23/10/2003 - 18:24

Fartsgrensene er generelt for lave her i landet... Vi synest at han derre tullingen der fremme kjører for sein dersom han ligger rett under grensa veksler 75 80 liksom.. så enten så ender det med ein forbikjøring på første å "beste" plassen eller så skal me ta igjen tapt tid(tid er penger vet dere)når vi kommer til ein mindre traffikert og gjærne mye smalere vei.. Kjenner til dette problemet, etter å ha kjørt i 70 og 80 soner ein halvtimes tid hjem fra jobb så kjører jeg en mil med smal uoversiktlig vei med stiplete kvite striper. Det er først 60 en kilometer så 80 og 50 den siste kilometeren. Da viser nåla 80 i 60'en, 80-90 i 80'en å 70 i 50'en, å jeg kan love deg det at vist du møter en som ikke er lokalkjent der så kan du få problemer.. har mangen ganger liggi med hjula uttafor asfalten å vert sikker på at nå ryker speilet.. det har gått bra til nå men i hælvete kor mangen andre som har mista det.. nå skriver jeg meg litt vekk fra fartsgrensene men veien er for smal i alle fall.. har ein kompis som taka bilen pga at han holdt sia si litt for masse.. stykke greier det der....

Nineball 24/09/2003 - 21:28

det er faktisk bevist at de som kjører 20km/t under fartsgrensen er en MYE større risiko enn de som kjører 20km/t over fartsgrensen

Helge 22/09/2003 - 00:23

Hva med å utbedre veiene først, og så se hvordan det går? Det er mange som kjører for fort, men hva er grunnen? Kan det være at folk er leie av at fartsgrensene ikke står i forhold til veiene? Enkelte ganger går det faktisk så seint at en begynner å tukle med andre ting enn å kjøre bil, å det vil nå jeg si er mye farligere enn å kanskje ligge 10 km/t over fartsgrensa! Ofte er det snakk om alle som kjører for fort, men hva med dem som konstant ligger under fartsgrensa og lager massevis med kø? Ingenting er mer irriterende enn det, tro meg!!! Når en endelig slipper forbi har det bygget seg opp så mye aggresjon at fartsgrensene er det siste du tenker på. Noen vil jo ikke slippe forbi heller, de tenker det at visst de ligger litt under fartsgrensa så kan jo andre gjøre det og. De tenker ikke på at laaangt bak i køen er det kanskje et uttrykkningskjøretøy som vil forbi... Det er ikke enkelt med masse biler forran deg og masse møtende trafikk. Løsningen på dette problemet sånn som jeg ser det er rett å slett å bygge 4-felts motorvei mellom de største byene og de mest trafikkerte veiene, da vil en ha muligheten til å kjøre forbi hele tiden, en kan "kjøre sitt eget løp" og ikke minst; veiene blir bedre og sikrere. Vil ta et eksempel til slutt: Hvor mange har irritert seg over alle trailerene som kjører så sent og aldri slipper forbi? Neste gang du havner bak en trailer som ikke stopper og slipper forbi, prøv å se etter mulige stoppeplasser for et vogntog på 19 meter og tenk på at du har 100++ hk. pr. tonn mens de kanskje bare har 8-10 hk. pr. tonn....
Hilsen oppgitt trailersjåfør...

oloch 20/09/2003 - 16:10

endelig et fornuftig vedtak!! det er såpass mange i trafikken som ikke fortjener å ha førerkort.. gi de prikker og ta lappen deres. men sant, bedre veier trenger vi også.

petter johannesen 19/09/2003 - 21:28

Im a big fat guy ...

petter johannesen 19/09/2003 - 21:26

enig med deg

NAM03 19/09/2003 - 21:16

Nok et håpløst opplegg fra vår kjære regjering. Håper de en dag bruker skattepengene til noe fornuftig... som bedre veier.. Oppgitt

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish