Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Proparazzi-> Trafikk
Slutt på intensivkurs for førerkort fra 2005!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Regjeringen og veidirektoratet har de siste par årene vurdert en del forandringer for å få ned den høye strykprosenten på førerprøven, samt høyne den generelle kompetansen til Norske sjåfører. Et horn i siden på vegdirektoratet har lenge vært såkalte ”intensivkurs”, som går ut på maksimal effektivitet i forhold til å gå igjennom alt det obligatoriske på så kort tid som mulig – helt ned i fem dager for komplett opplæring og avleggelse av prøver. Nye regelverk sikter på å gjøre utførelsen av slike kurs praktisk umulig.
Allerede har systemet med såkalte ”karantener” blitt innført. For ikke lenge siden kunne man gjerne kjøre opp, stryke, prøve igjen dagen etter, om og om igjen, til man sto. Nå må det gå minst 2 uker mellom hvert forsøk på teoriprøven, og en hel måned mellom forsøk på den praktiske prøven.

Formuleringen av den nye loven skal til høring 1 August, men selve rammen rundt innholdet er klart og det er høyst sannsynelig at forslaget får medhold.


Fører opplæringen skal deles inn i fire moduler. Den første er det obligatoriske grunnkurset, som allerede eksisterer i dag. Del 2 skal dekke det førertekniske, del 3 adferd i trafikken, og del 4 sikkerhet. Etter hver modul må man igjennom en evalueringstime for å bestemme om man er skikket til å fortsette opplæringen, eller må bruke mer tid på den foregående modulen. Disse evalueringstimene vil fungere nesten som delprøver som må beståes før man får sjansen til en eksamen.

Håpet er med dette tiltaket at det vil bli praktisk umulig for kjøreskoler å utføre lyn kurs rettet mot å bestå førerprøven. Grunnen til at disse intensivkursene er uønsket er at det menes at de skaper sjåfører skikket kun til å bestå førerprøven, men at man allikevel ikke lærer nok rutine til å være en sikker sjåfør.

Så: hvis dere har tenkt å ta intensivkurs, husk å få gjort det før året er omme!Kommentarer fra brukere

HAHAHA 26/06/2006 - 12:11

Ok, lol? de kjører dem ennå!

14 åring. 21/03/2006 - 17:26

Det er heldigvis en stund til jeg skal ta lappen, men når jeg ser hva som står, og får høre hva det koster, gleder jeg meg ikke! Skal man blakke seg for førerkorte så man ikke har mulighet til å kjøpe bil og sånn ? virker som folk i regjeringen prøver å unngå at man kjøper bil jo :S

ønsker lappen 12/02/2006 - 13:47

Har du hørt disse kloke ordene noen gang: "Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv ". Jeg skulle gjerne vist hvor mange av de som er med på å foreslå og iverksette regelverket av norsk kjøreopplæring, som "ikke" allerede har sertifikatet. De fleste betalte et par tusenlapper og ferdig med det.. Det er lagt opp til at man skal være ekspert, før man skal bli betrodd den store alvorlige oppgaven å kjøre bil. Noe må komme på egenhånd. PS! Jeg er glad jeg slapp å sitte på fanget til mamma da jeg studerte til lærer. Til slutt. Alle har ikke foreldre som skal være med i kjøreopplæringen.

dyrt...:( 05/01/2006 - 11:20

[size=6]HVA F***[/size] tror staten at vi skal ta oss til når de presser prisene til 1000xxxxx
bare fordi norge er et av verdens rikeste land,( eller om vi er:S) så regner de jo faen meg med at vi skal kunne betale store dyre summer bare for og kunne kjøre opp til bil lappen...
Men det stopper jo ikke der heller, ALT som staten kan sette prisen opp på, som f.eks: import av biler som man ikke får her i landet bare KRUSER de opp som om det var en lys bryter... kjenner jeg blir real pissed!

nei til detta!! 13/10/2005 - 20:08

Hvis detta skjer så kan snart ingen ta lappen mye billigere enn hvis de ska stryke på den jævla prøva som folk ska ta og timene hos en vanlig kjørelærer ER ALTFOR DYR SOM DEN ER NÅ!?!?!

har lappen 26/09/2005 - 21:21

jeg tok bil lappen min intensivt, har hatt den i 2 år nå, det funker helt greit og er til å med flinkere å kjøre bil en kompisen min, han tok lappen på et annet vis.. så intensiv kurs til bil lappen burde eksistere....

Elin 25/08/2005 - 21:26

Det burde være opp til hver enkelt å bestemme hva slags type kjøreopplæring de skal ha..Jeg har prøvekjørt i over 2 år, og har kjørt variert og ofte! Mener derfor jeg har et veldig bra grunnlag for å klare intensivkurset.. Jeg ville ikke valgt intensivkurset hvis jeg ikke var så godt forberedt!! Det er dumt at det tilbudet blir fjerna, fordi jeg har ikke råd til å kjøre opp før i 2006:-(

anette 21/06/2005 - 13:40

trur bare vi må legge ned norge å flytte tell sverige,d e jo ikkje boanes hær lengre.jo rikere norge blir jo fattiere blir befolkninga..nei bytt ut heile stortinget nytt og UNGT blod..

marwa ... er medlem av Propaganda 10/03/2005 - 18:47

Vel vel,det høres så dumt ut *for meg* i alle fall,jeg har begynt på den i år 2004,men har ikke hatt eksamen ennå,vet ikje ka skal jeg gjøre??jeg har lest boken ferdig,men klarer ikje å gå til eksamen..for eg get ikje å fall på eksamen.. ;-((

norge er på trynet 16/12/2004 - 00:20

det har rabla for dette landet!! lappen har blitt dyrere og vanskeligere og ta!!!! SVINDEL for faen..kunn valgt en av tingene hvertfall

speza87 ... er medlem av Propaganda 25/11/2004 - 15:28

wææh.. lappen har skulla vært gratis ;)

Kent martinsen 08/08/2004 - 13:14

Jeg har selv tatt intensiv kurs over 14 dager på klasse ce og de Jeg har ikke noe og utsette på det . Jeg føler at jeg fikk den lærdom jeg skulle. Desuten er det biltilsynet som bestemmer om du har bestott. Så fårby intensiv kurs ER så råttent som rejeringen er. et skal altid dreie seg om overfornynderi og å dra flest mulig pengar av folk og låse tilverelsen slik at ingen kan føle at di har noe valg. Typisk Norsk.

ska ta lappen nå 01/08/2004 - 13:12

eg ska ta sånn kurs nå i august. det passer med bra for eg har øvelse kjørt i 3 år nå og eg eg kan alt bra. det kurset tar meg 5 dager skulle eg gjort det her i stavanger kunne eg ha venta minst 2 mnd til eg får lappen

skal kjøre opp i år 2005 23/06/2004 - 07:51

Synes det virker både litt smart men det kan bli dyrere... Å ta selve lappen er dyrt nokk som det er, å kjøpe seg bil er dyrt... Med forsikring o.s.v.. 87-modell...!

har ikke lappen enda 20/06/2004 - 17:10

men synes du ikke folk skal få bestemme hvor mye de gidder å lese selv, hvis de allikevel står førerprøven? Det her blir jo også mye dyrere for de fleste med vanlig råd.

Erfaren sjofør 20/06/2004 - 04:16

Jeg synns dette er helt greit. Få hevet kjøreferdighetene og kunnskap når det gjelder unge sjofører.. Udugelige sjofører er det jaggu nok av fra før!

allerede ferdig 19/06/2004 - 16:24

det høres ut som om dette blir dyrt..jeg er glad jeg er ferdig med det slitet

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish