Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
California adventure
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Forts.


5 TING DU IKKE VISSTE OM DISNEYLAND:
Bak en anonym dør i New Orleans-avdelingen i Disneyland skjuler det seg en privat klubb - som Walt Disney planla å bruke i forbindelse med interne sammenkomster og møter. Disney døde før han fikk sett "Club 33", men den har siden den gang fungert som et luksuriøst treffpunkt for spesielt utvalgte. Dette er det eneste stedet i parken man kan få servert alkohol - vel å merke hvis man er en av de 400 medlemmene som har punget ut over 10.000 dollar for æren!

Disneyland nektet i mange år å slippe in langhårete gjester, som høflig ble informert av vaktene om at de ikke oppfylte parkens "dress code". Reglene ble heldigvis forandret i 1970.


Disney planlegger å åpne en ny park i Asia, som skal være ferdig i 2004.
Ryktene om at Walt Disney lot seg fryse ned, for å gjenopplives i fremtiden er helt usanne. Onkel Walt ble kremert, og vil forbli i graven sin. Han er heller ikke begravet under "Pirates of the Caribbean"-attraksjonen, som enkelte hevder.

Den sovjetiske statsministeren Nikita Krushchev ble i 1959 nektet adgang til Disneyland, og holdt senere en rasende tale fordi myndighetene stoppet besøket. Han hadde jo ikke engang langt hår...

DØD PÅ DISNEYLAND:
Tragedier skjer over alt, men uansett hvor mye Mikke Mus-scientologene ønsker å sette munnkurv på ryktene, er det faktisk en <
1. SITT ROLIG I VOGNENE! (mai 1964) - 15-årige Mark Maples bestemte seg for å ta av seg sikkerhetsbeltet på toppen av "Matterhorn"-sleden, og i det han reiste seg opp, mistet han selvsagt fotfestet - og falt ned på sporet under. Han døde tre dager senere av skadene.

2. IKKE SNIK DEG INN UTEN Å BETALE! (juni, `66) - Thomas Guy Cleveland var sikkert stolt da han klare å snike seg inn i Disneyland uten å betale. Han klatret over parkens gigantiske gjerde, og landet på skinnene til "Monorail"-toget. Noe som var litt dumt, siden sporet ble brukt av toget. Til tross for advarsler fra en sikkerhetsvakt ble 19-åringen momentant påkjørt og drept...

3. HOLD DEG I DIN EGEN VOGN! (august, `67) - 17-årige Ricky Jama trodde den slappe "People Mover"-turen ville bli mye morsommere hvis han hoppet fra vogn til vogn. Moroa stoppet utenfor en tunnel, da Ricky ble overkjørt og knust i det han snublet mellom to vogner.

4. FORLAT PARKEN UMIDDELBART ETTER STENGETID! (juni, `73) - Luringen Bogden Delarout (18) og hans tiårige bror gjemte seg på "Tom Sawyer Island" til etter stengetid. Da de bestemte seg for å utforske Disneyland by night, måtte de svømme fra øya - og siden lillebroren ikke kunne svømme, tok Bogden ham på ryggen og padlet over. Halvveis over druknet Bodgen, mens lillebroren utrolig nok klarte å holde seg i live til en vakt fisket ham opp av vannet...

5. "HØRER DU IKKE, VI SA HOLD DEG I DIN EGEN VOGN!!" (juni, `80) - Enkelte lærer aldri. Skoleeleven Gerardo Gonzales forsøkte å gjenta Ricky Jamas "People Mover"-triks, og ble også knust når han snublet mellom vognene. Liket blir dratt flere hundre meter før vognene stoppet.

6. HOLD DEG UNNA OMRÅDER RESERVERT FOR ANSATTE! (juni, `83) - 18-årige Philip Straughan feiret fødselsdagen sin sammen med en kompis i Disneyland. Radarparet hadde drukket tett da de snek seg inn i et område reservert for ansatte på "Rivers of America", og tyvlånte en motorbåt. De moret seg kongelig med å "cruise" rundt i området ved "Tom Sawyer Island", helt til båten kollidere i et fjell. Straughan ble kastet i vannet, og druknet innen kompisen klarte å hente hjelp.

7. BEHOLD SIKKERHETSBELTET PÅ! (januar, `84) - Dolly Regene Young falt ut av bobsleden på "The Matterhorn", og landet på togbanen. Hun mistet livet momentant i det neste slede kjørte på henne. Sikkerhetsbeltet var ikke festet...

Kilder:
Nett:
UrbanLegendsReferencePage
TheGen-XGuidetoDisneyland
DôgBøtt
TheOfficialDisneylandWebsite
Flash Mountain

Litteratur:
Marc Eliot: Walt Disney: Hollywood`s Dark Price: A Biography (1993)
David Koenig: Mouse Tales; A Behind-the-ears Look at Disneyland (1994)
Disneyland`s official presskits.
--Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish