Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Middag på Coma
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det var en trist, blakk og forferdelig sulten redaksjon som slo sine hjalter i sammen og prøvde å finne noe å spise. Etter å ha lett både i og bak søppelbøtten uten annet resultat enn en litt gammel boks med leverpostei, ble det klart at vi var nødt til å være sleipe. Igjen.


Med løgner og fanteri kommer man alltid langt, så det var egentlig bare å finne ut hvor vi ville innta føden. Bagatelle, sa Katja. Coma, mente Henrik. Det er nærmere, også er det nytt. Etter en telefonsamtale som dryppet av smør (ekte sådan, ikkeno brelett der nei) var de tapre tre ute i kulden på vei mot byttet.

Midt på fagre, dog noe jålete, Grunerløkka fant vi fort siste skudd på gjennominnredet-men-fullt-av-småsnobber-stammen. Inne på Coma overlates intet til tilfelighetene. Vi ble møtt av en usedvanlig blid kelner, som så ut som om han hadde fått klistret et noe anstreng smil permanent midt i trynet. Han var så høflig at til og med en sulten Henrik ble mistenksom. Og en sulten Henrik tenker ikke på mye annet enn mat.


Vel overrakt menyer erklærte Mats at detta måtte gå kjapt, han hadde som vanlig en date med sin tilkommende. Katja og Henrik prøvde i det minste å late som om vi var ute etter å teste, ikke bare gratis for (det vil selvsagt si at Katja og Henrik insisterte på å tyne ut en treretters, mens Mats, som faktisk spiser varme måltider også ellers, greide seg med hovedrett, red anm.). Men Mats lar seg ikke affisere av denslags, og tilbragte deretter en god halvtime i mobiltelefon for å gi næring til hjernesvulsten. Etter å ha konfiskert mobilen fikk vi da endelig bestilt. Mats bestemte seg for "Urtekylling", som etter sigende skulle serveres i jalapeñocrepes, med tzatziki og grillede poteter. Katja og Henrik var sultnere enn som så, og måtte ha forrett. Henrik gikk for "Gåsa Lever", gåselever på brioche med rucolasalat i trøffelvinaigrette med fiken og balsamicoreduksjon. På dette punkt var Katja i grunnen mest interessert i hvordan de fikk redusert balsamicoen, og om det i tilfelle var noe å skryte av. Men sulten bjørn er som kjent sulten, så en "Coco Chicken Curry Soup" fikk duge.

Maten kom på bordet sammen med den alltid smilende kelner, og Katja og Henrik smattet fornøyd. Godt! Mats, derimot, fikk mest paprika. Det sto ingenting om paprika i menyen, og våre mistenksomme øyne beveget seg over til tyrkersjappa Sultan rett over gata. Coma ser ikke ut som et sted som rapper kasser med grønnsaker av nabo`n, men det kunne umulig forholde seg annerledes. Og det er slett ikke pent å stjele av tyrkerbutikkene. Dessuten er paprika er som kjent noe styggedom. Mats furtet, men Katja og Henrik var klar for mer. Henrik gikk for en "Helt Nuts", nøttestekt hellefisk med grillede poteter og kokossaus, men Katja ville ha Glasert And, servert med mango, chilisalsa og polentaterte.

Nok en gang var overraskelsen stor da også anden viste seg å være omringet av store mengder paprika. Noe som styrket vår Sultan-teori ytterligere. Fisken ble rost i høye vendinger fra Henrik, og bortsett fra uvelkomne grønnsaker var Donald deilig.

På dette tidspunkt var vi forholdsvis mette, og Mats måtte gå. Men husk at det er gratis, sa Henrik treffende. Da måtte vi ha dessert også. Katja kastet seg over sjokkisbomben "Sjokoterte", med pistasjeis og vanslijesaus. Henrik var mer raffinert og gikk for "Lime`n ", limeterte med cassissaus og sitronsorbet. Så satt vi der, mette og fornøyde og pelte oss i tenna med plasten rund røykpakkene like selvfølgelig som enhver aristokrat. Skal vi be om regningen, sa Henrik. Og så lo vi. Der sparte vi en glatt tusing og litt mer, mette ble vi, og det morsomste av alt var kelnerens forsøk på å være høflig og vittig mot sin vilje. Robinson og Fredag, eller i dette tilfelle Katja og Henrik, rullet fornøyd ut i vintermørket. Mitt kongerike for en gratis middag!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish